TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KLIK "PLAY" DENGAR RADIO KOBAT FM

Rabu, 19 Februari 2020

PERALIHAN KUASA - BELUM MESYUARAT TUN M TELAH BUAT KEPUTUSAN ?


Tun M berkata, "Saya bersedia untuk meletak jawatan BILA-BILA MASA". Tun M juga berkata, 
" Apa pun keputusan mesyuarat Majlis Presiden PH, saya akan letak jawatan SELEPAS APEC". Sesiapa yang pening kepala, sila makan panadol sekarang.

Pada Jumaat ini, Majlis Presiden PH akan bermesyuarat dan mungkin akan membincangkan tarikh peralihan kuasa PM di antara Tun M dengan Anwar Ibrahim. Apa tujuan dan nawaitu Tun M menyatakan pendiriannya seperti di atas itu sebelum mesyuarat dan perbincangan bermula? Tidakkah ini satu perbuatan yang tidak menghormati Majlis Presiden? Bagaimana penyokong-penyokong di bawah diseru untuk menghormati Majlis Presiden sedangkan Pengerusinya bebas bercakap mendahului ketetapan Majlis Presiden? Mengapa bersungguh benar Tun M mahu selepas APEC? Adakah masih ada 'plan' yang belum selesai? Selepas APEC itu 'subjektif". Tarikh selepas APEC itu bila? Tahun 2021? 2022 ? Mudah untuk Tun M bermain dengan "open date".

Saya masih percaya Majlis Presiden PH tidak akan terpengaruh dengan kenyataan Tun M yang terbaru ini. Saya yakin Majlis Presiden yang rata-ratanya terkenal dengan 'garangnya' sehingga berkali-kali masuk penjara dan sering membaling mikropon sewaktu berucap dulu akan kekal dengan keberaniannya apabila berdepan dengan Tun M. Rakyat akan melihat adakah benar Majlis Presiden PH sekarang sama seperti Umno/Bn yang dikawal oleh Tun M seperti di era Tun M berkuasa selama lebih 20 tahun lalu.

Majlis Presiden PH menghadapi ujian besar Jumaat ini. Kelian akan membuktikan 'kejantanan' kelian kepada rakyat. Buktikan kepada Tun M bahawa beliau tidak berkuasa seperti diktator di bawah kerajaan PH. Sekiranya Majlis Presiden PH 'lembik tengkuk' apabila berhadapan dengan Tun M, tidak pelik kalau PH akan menjadi kerajaan sepenggal atau lebih awal dari itu.

44 ulasan:

  1. Aku rasa ahli majlis presiden PH yg dulunya garang semua telah dinasikangkangkan oleh Atok. Dia belajar drp rosmah......ha ha ha

    BalasPadam
    Balasan
    1. nasi kangkang kepala hotak kaulah sana... blogers, pro kontra penganaliis politik, cendikiawan cendikiawati, puak2 puaka Politik, walaun walaunwati belum ada seekorpun boleh meramal apa2 juga Tindakan Tun M dan DSAI dalan bermain, pkatan nasional, muafakat nasional walaun2 juga politik, segala macam andaian ramalan dan yg sewaktu dengannya jauh tersasar dari keputus Mesyuarat Majls President PH malam tadi., ramai yang sawan babi malam tadi sehingga ke pagi ini.Tiada peralihan kuasa sehingga Tun M bersedia...cobaan utk puak2 meroyan melolong di sampuk syaitan akan berterusan

      Padam
  2. aku tak sakit kepala tak payah makan panadol, aku amat gembira mendengar berita ini.

    BalasPadam
  3. PERALIHAN KUASA - BELUM MESYUARAT TUN M TELAH BUAT KEPUTUSAN ?? kikikiki..

    relex la atokkk ... don't too gelabah mcm mahacai atokk .. sap kok dluuu..!!

    kikikiki...lexxx dluuu..!!

    Tun M berkata, "Saya bersedia untuk meletak jawatan BILA-BILA MASA". Tun M juga berkata, " Apa pun keputusan mesyuarat Majlis Presiden PH, saya akan letak jawatan SELEPAS APEC". Sesiapa yang pening kepala, sila makan panadol sekarang.

    Pada Jumaat ini, Majlis Presiden PH akan bermesyuarat dan mungkin akan membincangkan tarikh peralihan kuasa PM di antara Tun M dengan Anwar Ibrahim. Apa tujuan dan nawaitu Tun M menyatakan pendiriannya seperti di atas itu sebelum mesyuarat dan perbincangan bermula?

    Tidakkah ini satu perbuatan yang tidak menghormati Majlis Presiden?

    lexxx luuuu...!!! ronggeng la atokkk selagi siksa sakarat belum datang.. ronggeng yeeehhaaaaa..!!

    lexxxx luuu..!! kikiki

    kikiki.. ooohh anakcucu kepanasan kot atok bila bila masa menghadapi siksa sakarat...


    alahaiiii haahhh tepokkkk ...

    tepok ramai2 mari menari..

    hiburkan hati sygg smbil menari..

    yeeeehhhaaaa...!!!


    haaahhh tepokkkk.. !!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Dikala rakyat Sabah berpusu pusu kemajlis tilawah sampai tak cukup tempat, Atuk juga sibuk, sibuk beronggeng!!!

      Padam
    2. Yg menonggeng chinadoll pon 2x5.....

      Padam
    3. Yg meronggeng chinadoll....
      Kihkihkihkih....

      Sampai tertinggal jam tangan...
      Kahkahkahkahkahkahkah...

      Padam
  4. Bersungguh sungguh cina DAP nk Nuar jd PM ni.. Nape yer?
    Melayu yg otak bukan kat kepala lutut SILA la Fikir.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Otak machai2 hancing bacin bukan dikepala lutut tapi dibunut! Kha..kah..kah..

      Padam
    2. Sebab calon melayu yg ada semuanya tak boleh harap atau korup. Ketuanan melayu spt yg diamalkan selama ini menghasilkan korupsi dan salahguna kuasa. Ok

      Padam
    3. Yg letak bapak segala korupsi sebagai ketua dan skrg terhegeh2 nak suruh dia letak jwtn...bodoh dan bangang!!!

      Padam
  5. kikikiki sejak 2 menjak ni puak mahacai atok lidah bercabang ke main cemas gelabah apa pasallll....!!

    sapkok luuuu..!!

    lekluuuuu...!!!


    kikikiki..


    saja nak tanye smpi skg mahacai tak jaeab bunyi tak sunyi mcm kentut angin tapi bau mcm telo ayam tembelang...kikikikiki

    bossku tanya nihhh

    " sejak bila sprm bole lulus atau tak lulus cuti sakit dari doktor..."??


    cer jawab lepas jawab kasi tepoookkk 1 kali....!!!

    BalasPadam
  6. Atok atau nuar???

    Dua2 tak guna!!!!

    Kihkihkih...

    BalasPadam
  7. Syarahan Last Hope Institut HELP bersama DSAI - keyakinan dan kegembiraan ini adalah lambungan teramat tinggi yang diberikan oleh pengerusi majlis, Tan Sri Dr Lim Ewe Jin, yang memperkenalkan Datuk Seri Anwar kepada para hadirin sebagai:

    (1) “Menteri Kewangan Malaysia paling terkenal” (The Malaysia’s most famous Finance Minister).
    (2) “Menteri Kewangan Terbaik Asia” (The Asia’s Best Finance Minister).
    (3) “Satu daripada Empat Menteri Kewangan Terbaik Dunia” (One of the four best Finance Ministers in the world).
    (4) “Harapan Terakhir Malaysia” (Malaysia’s Last Hope and The Last Samurai).

    Tan Sri Dr Lim Ewe Jin juga mengingatkan kepada para hadirin mengenai betapa zaman Datuk Seri Anwar menjawat jawatan sebagai Menteri Kewangan adalah sesatunya masa di mana pendapatan Malaysia berada dalam keadaan lebihan dan tidak berhutang” (“When Datuk Seri Anwar was Finance Minister in those days it was the only time when Malaysian income was in healthy surplus and hardly any debt”).

    Datuk Seri Anwar tidak berucap panjang kerana, kata beliau, beliau mempunyai urusan-urusan mendesak yang perlu dibincang dan diselesaikan dengan kawan-kawan mengenai mesyuarat esok (“I told Tan Sri Dr Lim Ewe Jin, had I known there’s a 20th prior to our decision on the 21st meeting I would have postponed this because I have certain pressing matters that I need to discuss and resolve with my colleagues”).

    Begitupun, berucap di sebuah universiti yang diasas dan dimiliki oleh bukan Melayu dan di hadapan hadirin yang rata-ratanya adalah bukan Melayu, Datuk Seri Anwar sekali lagi mengulangi komitmen beliau untuk menghapuskan dasar ekonomi berasaskan kaum yang, mengikut beliau, tidak lagi dapat dipertahankan (“now we are in 2020, the notion of economic policy based on race is getting terribly untenable”).

    Majlis dan komitmen begini sekali gus menimbulkan tanda tanya: Datuk Seri Anwar ini sebenarnya adalah “Harapan Terakhir” untuk siapa, untuk kaum Tan Sri Dr Lim Ewe Jin kah...!? Akhir penutup DSAI bertanya hadirin Tanda Kemenangan Panji Akan Berkibar Megah di Malaysia...!?

    DSAI pun ade panji juga...!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Disaran bersumpah laknat...CUAK!!!!

      Panji apa yg nuar ada???
      Panji video besi!!!

      Padam
  8. “Memandangkan penyakit coronavirus menjadi semakin serius, maka Persidangan APEC pada bulan November tahun ini akan ditangguhkan. Walaupun begitu, saya tetap berjanji akan meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri Malaysia selepas persidangan ApEC nanti. Percayalah cakap saya.”

    Heheheheheh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kemudian minta dewan rakyat tentukan siapa ada majoriti besar....hihihi

      Padam
  9. TERPULANG PADA SAYA'.., awak, otai dan rakyat menilai perangai akhlak moral Sang Fitnah Lidah Bercabang

    sementara ada waktu lagiiii..'terpulang pada saya..'

    Terpulang Pada Saya sementara ada waktu lagii... lidah bercabang atok sudah tumbuh balikkk..!! Terpulang pada saya dan anda semua..!!

    KIKIKI SAYA NNPAKNYA KENA SABAU
    ITU BANG NON BAIT2 KATA AKHIRNYA
    TERPULANG PADA SAYA LA LAHABAU
    LIDAH BERCABANG TUMBUH SEMULA

    Fitnah lah selagi kau mahu ....!!!
    Rakyat sudah jijik meluat dengan si kepala penipu dan kepala perompak negara

    satu untuk kau satu untuk aku..
    dua untuk parti kau dua untuk parti aku...
    tiga untuk anak kau tiga untuk anak aku..
    empat untuk cucu kau empat untuk cucu aku
    GLC untuk aku Menteri jadi barua aku..
    Ladang TH untuk aku menteri jadi barua aku..
    Hotel untuk aku.. kau jadi barua aku...
    Babi untuk kau babi untuk barua aku...

    Sementara ada waktu kini.. 'terpulang pada saya'

    Ronggeng lah sepuas hati kau sebelum siksa sakarat menjemput sang fitnah

    Sedang bertiup kencang bahawa perdana menteri Dr Mahathir Mohamad bakal menerima tekanan ala halalintar supaya melepaskan jawatannya dalam mesyuarat Majlis Presiden Pakatan Harapan (PH) yang akan diadakan pada *Khamis atau Jumaat* depan.

    Sementara ada waktu ini...'terpulang pada saya..'

    Sumber dari PH sendiri memberitahu sebuah akhbar bahasa Inggeris utama di Malaysia bahawa "suatu yang sangat besar akan berlaku tak lama lagi".

    sementara ada waktu lagi otai reformis beri kata dua pada Tun kata 'terpulang pada saya..'

    KALAU JANJI ATOK DNG BAKAL PM KE 8 DI CAPATI
    OTAI REFORMIS SIAP SEDIA BUKA BAJU GULING2 NANTI
    20 TAUN OTAI SEDIA GULING2 DI JALAN LAGI SKLI
    BIAR TELOR DAH KECUT, DAH LABUH OTAI TETAP GULING GILA BABI..!!

    sementara masih ada waktu

    Hari ini Anwar saya kena bersabar..!! atok kata 'terpulang pada awaklahh...'

    Lepas ni banyak lah telor telor kecut dan telo labuh dan telo kendur dari otai reformasi (maklum lah dah 20 tahun berlalu mau tak labuh telo menunggu nok jadi PM..) acara guling guling jalanraya

    sementara ada waktu saat ini...'terpulang pada rakyat..'

    Rakyat jelata yang lokos dikencing hancing siang malam boleh lah sediakan pop corn tambah sambil tepok tangan..!! kannnn..!!

    FormulaTerpulangPadaSaya = Haahh tepok + Pop corn tambah

    BalasPadam
  10. Majlis Presiden “power” konon....Atok lagi power!!!! Kah kah kah.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sekarang baru mrk tahu tahap firaun kuasa atok. Mula2 dia masuk ph krn korang nak dptkan aura sokongannya...korang menang.

      Siap korang buli dgn had kan kuasa dia. Diam2 dia pegang sekor2 tulur korang....penakut!!
      Dulu di belakang atok..bukan main. Depan2 mcm cibai jer....
      Kahkahkahkahkahkahkahkahkah....

      Buat mahacai2 yg ingin berguling2 atas jalan...baik insaf lah. Dah tak semeriah dulu dah usaha korang tu. Dulu pemimpin2 korang hebat dan berani tapi sekarang semuanya di bawah kangkang atok....
      Kahkahkahkahkahkahkahkahkahkah..

      Padam
  11. Strange "water hack" burns 2lbs overnight

    Well over 160,000 men and women are losing weight with a simple and SECRET "liquid hack" to drop 2lbs each night while they sleep.

    It is proven and it works with anybody.

    You can do it yourself by following these easy steps:

    1) Get a clear glass and fill it with water half glass

    2) Proceed to learn this weight loss hack

    and be 2lbs thinner when you wake up!

    BalasPadam
  12. Hihihihihi kesiaaan, “its ok its alright, FIGHT FIGHT FIGHT!!”.

    BalasPadam
  13. Mahdey gertak jer tu...
    Siapa tak kenal mamak kutty kerala...

    Dia nak nuar tunduk dgn tuntutan dia jer...
    Apa2 pon puak kapir dapigs ada rasa cuak sikit. Jgn buat gila dgn kuasa yg diberi. AG bangang tu jangan berat sebelah. Semoga berantakan sehingga pru15....hihihi

    BalasPadam
  14. LIMO PARTI TETIBO BERMESORAT SERENTAK ARI INI
    APO KONO EHH JANG KITO TUNGGU YO LAH BERITO KINI
    LANTAK LA KAU ORANG MCM SLMT JALAN PADO ALJUBORI
    COMANGO PLURALIST SYIAH MUJAHIT JGN LUPO KASI BLASAH NNTI


    ... KJAAN BARU YG DITUBUH JANGAN BAGI LIDAH BERCABANG PIDANA MINTRI


    JANGAN LUPO ACARA WAJIB...



    HAAHHH TOPUKKKKK.. !!

    BalasPadam
  15. Susah-susah...bubar jer parlimen
    Buat apa nak layan orang kaya yg gila kuasa. Gila nak teruskan legasinya.

    Pihak sebelah jangan syok pulak. Kita tak nak banduan liwat jadi pm.

    Yang layan dan tunduk dengan kapir sepet sampai habis reta kita dijualnya..cukup sial!

    Kerajaan tak guna. Rosak negara dibuatnya!

    Bubar terus!

    BalasPadam
  16. Najib sahkan tandatangan SD sokong gabungan baharu dengan bersyarat..!!

    Bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan ahli Parlimen UMNO dilaporkan sudah bersetuju dengan gabungan baharu yang bakal dibentuk di Putrajaya tetapi dengan syarat tertentu.

    Bercakap kepada portal The Malaya Post, Najib mengesahkan sudah menandatangani akuan berkanun (SD) bagi membolehkan Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad membentuk gabungan baharu yang dinamakan Perikatan Nasional.

    “Ya, saya sudah tandatangan, namun bersyarat,” katanya. Tepokkkk..!!

    BalasPadam
  17. KENYATAAN MEDIA

    Dewan Ulamak PAS Pusat29 JUMADAL AKHIRAH 1441H l 23 FEBRUARI 2020 ARAHAN SOLAT HAJAT KHUSUS KESEJAHTERAAN & KESELAMATAN NEGARA

    1. Dewan Ulamak PAS Pusat (DUPP) mengarahkan semua ahli di seluruh peringkat untuk mengadakan solat hajat khusus bagi kesejahteraan dan keselamatan negara ekoran situasi perkembangan politik semasa yang berlaku di peringkat nasional.
    2. Penularan berita mengenai pelbagai analisa dan andaian terhadap iklim politik semasa negara sama ada berlakunya perubahan pada tampuk pemerintah negara atau kekal dan kebarangkalian pembubaran Parlimen. Kesemua tersebut diserahkan kebijaksanaan pimpinan utama kita dalam menguruskannya dan ahli wajib terus memberikan thiqah dan wala’ pada arahan dari masa ke semasa.
    3. Berhubung itu, DUPP mengarahkan solat hajat dilaksanakan segera bagi memohon petunjuk dan nusrah dari Allah agar keselamatan negara kita terjamin dan terus berada dalam kesejahteraan.
    Sekian.
    YB DR NIK MUHAMMAD ZAWAWI SALLEH
    Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat
    Ahli Parlimen Malaysia (Pasir Puteh)

    BalasPadam
  18. Anowar should be put under Suicide Watchlist.....

    BalasPadam
  19. Sumpah laknat jadi kenyataan dan besarnya pengorbanan boss ku Mantan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pun menyokong rancangan kerajaan baharu itu walaupun Dr Mahathir bertegas Najib mesti menghadapi tindakan undang-undang atas pertuduhan yang dilakukan.

    Jika Najib memikirkan kepentingan diri dan populariti beliau yang sedang mencanak sekarang tentulah beliau akan menentang sebarang usaha membentuk kerajaan bersama Dr Mahathir. Namun bagi pemimpin UMNO dan Pas, agenda Melayu dan Islam dalam kerajaan lebih penting daripada kedudukan mereka.

    BalasPadam
  20. BEFORE.....betapa hipokritnya mereka

    MAHATHIR KINI LAYAK DIANUGERAHKAN GELARAN TOKOH PENGKHIANAT NEGARA
    Shahbudin Husin 24 February 2020Politik

    Perkembangan politik sejak semalam.
    Kumpulan yang berkubu di hotel Sheraton ini diketuai oleh penjenayah diburu rakyat, Azmin Ali. Jangan lupa Azmin adalah penjenayah samburit yang sedang diburu oleh rakyat negara ini walaupun dia terlepas dari cekupan polis setelah ada restu dari Mahaguru Firaun tua.

    menjadi tanggungjawab semua orang Melayu memberi mesej yang jelas kepada Mahathir untuk melakukan peralihan kuasa dan bukannya membentuk kerajaan Pengkhianat Nasional. Jangan awal sangat mencemar maruah.

    Kelak tahi terpalit ke muka pengkhianatan itu diketuai oleh Tun Mahathir sendiri yang berjawatan Perdana Menteri melalui mandat rakyat yang diberi kepada PH yang bertanding menggunakan logo PKR dalam PRU14 lalu.

    dalam usia 95 tahun, Mahathir masih bersifat macam anjing yang makan tahi tetapi tetap akan menciumnya kalaupun sudah tidak berselera lagi kerana ketiadaan gigi dan hilang rasa. Namun jelas dan nyata Mahathir tetap memiliki tabiat anjing itu, menghidu walaupun tidak makan.

    terbukti Tun Mahathir dalam usia tua 95 yang bila-bila masa saja nyawanya boleh dicabut Tuhan telah membuktikan beliau bukan saja mengkhianati dirinya sendiri sebagai seorang manusia dan muslim, malah khianat kepada Anwar yang sudi memaaf dan menerimanya sebagai rakan seperjuangan serta khianat juga kepada seluruh orang yang selama ini mempercayai dianya telah berubah serta insaf.

    Berpuluh tahun orang melayu berpecah belah...dari tahun 1987 membawa pula ke gahun 1998 dan kemudian lagi sekali pada tahun 2008 dan 2016...

    1987 dia mengajak orang melayu membenci pas...tengku razalie dan parti semanggat 46

    1998 dia mengajak orang melayu membenci anwar dan pas..

    2008 dia mengajak rakyat membenci pak lah badawi...anwar dan pas

    2016 dia mengajak rakyat dan orang melayu membenci umno,pas dan dato seri najib....

    2020 dia mengajak membenci anwar sekali lagi...dan kali ini bergabung pula dengan pas dan najib juga umno semula

    Setelah puluhan tahun dia telah melahirkan ahli politik melayu yang boleh di jual beli tidak berprinsip dan tidak bermaruah....itu lah jasa orang tua bangsat ini kepada orang melayu...kepada negara dan kepada negara...

    Atas semua yang dilakukannya, Tun Mahathir pada hakikatnya layak diberikan anugerah Tokoh Pengkhianat Negara.

    AFTER..

    Mereka yang menganggap bahawa Tun Mahathir tak mahu serahkan kuasa kepada DS Anwar (termasuk aku) adalah silap. Buktinya Tun Mahathir letak jawatan hari ini untuk memberikan laluan kepada DS Anwar untuk menjadi PM.

    Mereka yang menganggap DS Anwar gelojoh dan tamakkan kuasa juga silap. Buktinya hari ini DS Anwar sendiri merayu supaya Tun Mahathir kekal PM demi

    Dakwaan yang mengatakan Tun Mahathir akan berpaling dari PH dan kembali kepada Umno juga ternyata meleset. Buktinya Tun Mahathir berasa kecewa dan meninggalkan partinya kerana Ahli Majlis Tertinggi Bersatu mahu bekerjasama dengan Umno.

    Maka selepas ini, mari kita buangkan prasangka buruk dan rapatkan saf serta kukuhkan perpaduan.

    Jangan lagi ada kata-kata nista dilemparkan buat dua insan hebat ini yang niatnya hanya untuk memperbaiki negara ini

    Lu fikir sindriii...!!

    BalasPadam
  21. Sumpah laknat jadi kenyataan dan PH hancur berkecai betapa besarnya pengorbanan boss ku Mantan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pun menyokong rancangan kerajaan baharu itu walaupun Dr Mahathir bertegas Najib mesti menghadapi tindakan undang-undang atas pertuduhan yang dilakukan.

    Jika Najib memikirkan kepentingan diri dan populariti beliau yang sedang mencanak sekarang tentulah beliau akan menentang sebarang usaha membentuk kerajaan bersama Dr Mahathir. Namun bagi pemimpin UMNO dan Pas, agenda Melayu dan Islam dalam kerajaan lebih penting daripada kedudukan mereka.

    Selagi mahkamah belum jatuhkan hukiman sesorang itu belum dituduh bersalah ..

    DAP LGE terdesak untuk sokongan dari Tun (selama ini DAP dan PKR yg sabotaj Tun) hingga menuduh pemimpin kleptokrasi global utk menjadi kerajaan... Tokong hanya tunggu masa kes kamu dibongkar...!!

    BalasPadam
  22. SUMPAH LAKNAT NAJIB TERMAKBUL HANCUR PH DITANGAN ORANG PH JUGA

    Diberitakan Gabungan Pakatan Nasional menyokong kerajaan yang dipilih nanti hingga habis penggal.

    Di peringkat negeri hanya 2 negeri dikuasai kerajaan PH Selangor, P. Pinang yang lain negeri sudah hancur lebur. Peringkat persekutuan sedang menuju kehancuran

    Sepanjang kekalahan tersebut Ahli-ahli Parlimen dan pemimpin DAP-PKR-PAN menyalahkan Mahathir atas kekalahan PH dalam 5 pilihanraya kecil (PRK) terkini

    Mereka (PH) sibuk mengatakan tentang kos pilihanraya padahal mereka juga yang telah membuat langkah Kajang dan Langkah Port Dickson dahulu dengan pilihanraya yang sebenarnya tidak perlu berbanding pilihanraya ini kini.

    Dipercayai SPR yang dikuasai boleh DAP dan PKR@ Anwar sudah menjalankan aktiviti persempadanan semula. Ribuan pelancung Cina yang hilang sengaja disimpan untuk tujuan Pilihan Raya akan datang.

    Anwar dan DAP amat gelisah cemas dan marah usaha usaha untuk menguasai SPT tersekat ditengah jalan. Peluang manipulasi sistem PRU akan datang terbantut dan tersekat ditengah jalan.

    Sumpah laknat jadi kenyataan dan PH hancur berkecai betapa besarnya pengorbanan boss ku Mantan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pun menyokong rancangan kerajaan baharu itu walaupun Dr Mahathir bertegas Najib mesti menghadapi tindakan undang-undang atas pertuduhan yang dilakukan.

    Jika Najib memikirkan kepentingan diri dan populariti beliau yang sedang mencanak sekarang tentulah beliau akan menentang sebarang usaha membentuk kerajaan bersama Dr Mahathir. Namun bagi pemimpin UMNO dan Pas, agenda Melayu dan Islam dalam kerajaan lebih penting daripada kedudukan mereka.

    Selagi mahkamah belum jatuhkan hukuman sesorang itu belum dituduh bersalah ..

    Penyelaras Khas kepada Menteri Kewangan atau dalam bahasa lebih mudah, Pegawai Khas Lim Guan Eng. Ciapan ringkas Ng Wei Aik adalah yang paling keras selepas PRK di Tg Piai.

    "It's time for Mahathir to go." (Sudah sampai masanya Mahathir berundur)

    Sekarang DAP LGE terdesak untuk sokongan dari Tun (selama ini DAP dan PKR yg sabotaj Tun) hingga menuduh pemimpin kleptokrasi global utk menjadi kerajaan... Tokong hanya tunggu masa kes kamu dibongkar...!!

    Siapa yang terkejar Siapa sekarang ni..Pergi PMO tak dapat jumpa, bekejar pulak ke Kediaman TM..dah macam Hantu Raya tak Bertuan..Terlari sana sini nak pujuk rayu Tuan nya agar ambil balik dirinya

    Bila kerajaan Islam dibentuk tangkap Lim Guan Eng dan konco konco DAP dan bongkar semula kes kes rasuah nya. Mujahit juga perlu di soal suasat tubuhkan RCI dengan penjualan assets Tabung Haji

    BalasPadam
  23. dengar ucapan atok tadi sah blogger laman reformasi yg julang bang non sebagai PM dan julang DAP PAN yg update hampir satu jam akhirnya kena kencing atokkkk... kah kah kah kahhhh


    kikikiki...

    BalasPadam
  24. Next new PM .. tangkap mahayhir dan anak nya mokhzani mirzan marina mukhriz cukai pendapatan disemak balik dan duit bailout brrbillion dari Petronas TH KWSP selamatkan empayar perniagaan mereka... dua prnah cakap ' anak nya psndai berniaga ' rugi petronas bailout..


    pandai kannnn...!!

    #ohpanjiitamkemaneko

    BalasPadam
  25. Kalau duit derma Arab kena tax, duit bailout anak kroni kena bayar balik lah kann, kann, kannn


    kikikikikiki..

    BalasPadam
  26. Tuan punye blog ni mana lama tak muncul? Dah ikut terjun ke laut ke? Heheheheheh

    BalasPadam
  27. Tuan blog ni tengah tanam rambut baru... malu bebb.. nak tukar wajah



    kikikikiki

    BalasPadam
  28. Mahathir is trying to pre-empt the decision of the Conference of Rulers tomorrow. He is worried the Conference of Rulers may select Anwar as Prime Minister, or Muhyiddin as the alternative, or may instead dissolve parliament. Either way Mahathir is finished. So, Mahathir is desperately trying to hold on to power by usurping the powers of the Agong and the Conference of Rulers.

    BalasPadam
  29. JOM KEMPEN #BMF BESAR BESARAN YANG SELEBIHNYA MAHACAI SILA SALAHKAN TUN MAHATHIR..!!

    Cybertropper akan menyarang... tapi jangan lupa printscreen boleh lantik Hanifa Maiden cari sampai lubang cacing.

    BEFORE INI ATOK SELALU KATA 'BUKAN SALAH SAYA'
    AFTER INI RAKYAT KATA SILA 'SALAHKAN TUN' YEAA
    PADAH LIDAH BERCABANG FITNAH JIJIK AJARANNYA
    PADAN MUKO ATOK TER'CEKMATE' JUBO ATOK SEMULA

    Yang paling bodoh shingga sakit perut aku gelak ialah Mahathhir baik-baik jadi PM kemudian letak jawatan.. Lepas sibuk nak beli MP nak jadi PM..

    Sangat pelik di Kedah, Johor dan PERAK BERSATU boleh duduk dengan umno Dan PH Demi rakyat tetapi di Pusat Tun tolak..

    PERANG KLIMAKS ITU MAHACAI JAJA
    CHAEKMATE SANA CHECKMATE SINI
    ATOK YG MULAKAN ATOK AKHIRKAN NYA
    AKHIRNYA ATOK TER'CKECKMAT' JUBO SINDRI

    Agak-agak kalau kita kena buang kerja oleh BOSS yang tak bertanggungjawab..nak sokong dan kerja semula ke dengan dia..Tak takut kena buang kerja kali ke dua pulak ke..agak-agak perkara ni boleh berlaku tak..."LEPAS KENA BUANG ATAU PECAT".. "KERJA BALIK".. pastu "KENA BUANG ATAU PECAT SEMULA"..PH

    Tak peliknye...Tun nak control habis mcm raja..dah tua renta nyanyuk elok beramboss..!!

    Di Kedah, ank atok harus terhutang budi dgn pkr,amanah & dap kerana tak perlu kosongkan Sri Mentaloon. Mcm katun kan? Kel

    Melayu boleh faham motif PH-DAP yang agak 'berlembut" dengan Mahathir walau pun PH telah self-destruct akibat Mahathir dan mereka sendiri.

    1. PH-DAP akan jual nama Mahathir untuk 'mengumpan' pengundi-pengundi Melayu jika parlimen dibubarkan dan diadakan PRU15. Jika berjaya pada PRU14, apa salahnya jika dipakai untuk PRU15 ini.

    2. PH-DAP amat mengharap pengundi-pengundi Melayu terlupa janji-janji palsu, betapa bongkak rasisnya puak DAP dan bagi undi simpati.
    Anwar Bakal PM sampai mati

    Najib dan Zahid akan dibicara secara adil
    Aku terfikir mungkikah itu sumpah laknat Najib atau doa Ustaz Fadhil Noor..!!??

    Apa pun lega sikit setelah 20 tahu 2 pimpinan ini membuat rakyat sesangsara

    SUDAH SUDAH LA TU MAHACAI BODOH SEKELIAN
    MASA TERBAEK KEMPEN BUY MUSLIM DILANCARKAN
    MASA TERBAEK KASI AJAR MATA SEPET INI SEKARANG
    GUD BYE ATOK KRONI ANAK CUCU TANGKAP KELIAN
    BUY MUSLIM PRODUCT AYOH JIHAD EKONOMI MULAKAN..!!

    Harap tidak ada yang terpedaya dengan PH-DAP sekali lagi. Jangan lupa dan kita ingatkan yang lain!

    FORMULATURUNHARGA = BMF + HAAH TEPOKK

    BalasPadam
  30. Gempar parti Bersatu tinggal 3 orang saja Tun, Mukhriz@ Boboi dan Syed Siddik.... yg lain mula angkat kaki Tubuh Bersatu 2.

    Bole la buat undang undang kepala bapak dia...


    kah kah kah.. ooopss kikikikikikk


    kah kah kah...

    Formula jangan lupa yer

    FormulaTurunkanHargaBarang = BMF + Haahh tepokkk...


    kah kah kah kahh.. kikikikk

    BalasPadam
  31. Mohon SKMM pantau dan sekat blog Laman Reformasi dan Blog Shahbudin pengadu domba fitnah jijik...

    Mohon pantau blog barua anwar dan tun

    BalasPadam
  32. Kat Celah Mana UMNO/PAS salah, kat celah mana khianat tu berlaku..!?

    Betul ke BN dan PAS dalang tumbangnya kerajaan PH?

    Baca 10 fakta ini dan anda akan faham apa sebenarnya berlaku...


    1. Sejak PH menang PRU14, puak PKR dan DAP hari-hari desak Mahathir serah kuasa PM kepada Anwar Ibrahim.

    2. Kerap juga Anwar 'berkunjung' ke pejabat PM Mahathir.

    3. 21 Feb 2020, Mesyuarat Majlis Presiden PH diadakan bagi membincangkan peralihan kuasa PM Mahathir - Anwar.

    4. Masa sidang media, Mahathir dengan tegas kata, "Tak ada tarikh ditetapkan. Terpulang pada saya." Raut wajah Anwar, Lim Guan Eng juga berubah. Paling ketara air muka Wan Azizah, isteri Anwar. Wajah sedih, marah dan kecewa mereka tidak dapat disembunyikan.

    5. 24 Feb 2020, Mahathir letak jawatan sebagai PM.

    6. Jawatan Menteri-Menteri PH juga gugur serta merta. Dan di sinilah terciptanya sejarah, kerajaan PH tumbang selepas 22 bulan memerintah negara Malaysia. Kebetulan, Mahathir juga semasa PM ke 4, memegang tampuk pemerintahan selama 22 tahun. 22 + 22 = 44. Angka tak baik bagi kebanyakan orang Cina.

    7. Celah mana pula salah BN dan PAS kononnya nak jadi kerajaan menerusi pintu belakang? Rumah PH sudah roboh berkecai, pintu pun tak ada.

    FormulaTurunHargaCelahMana = BMF + Tepokkk

    BalasPadam
  33. masa ari pertama PH perintah aku dah tolis kan

    "kerajaan yg diasaskan dng persepsi fitnah jijik tak kekal lama" alhamdulillah makbul spt sumpah laknat bossku...

    dan aku tolis lagi

    Ari pertama PH melingkup Marina akan aktif semula dengan Gereja COMANGO SIS dan LGBT maklumlah kan masa PH perintah apak dia konon nak jadi Champion Islam minggu depannkita tgk acara gereja COMANGO fsn plakad dijulang semula...
    silap ari bolan tokwan pun angkat olakaf LGBT balik...!! ko org tengok la minggu depan

    LHDN mohin ambul tindakan pada anak anak tun istihar cukai dan harta mereka

    kalau wang derma kena tax , wang baulout bayar lah balik... bukan sikit billion hengget

    FormulaTuurunHargaBalik = BMF + Haah tepokk..

    BalasPadam
  34. Aku kopi pes dari Laman Reformasi Yeo Yee Bin ( menteri suami ada kilang buang sisa toksik di Pasir Gudang - Mohon mangsa sisa kimia saman kilang suami Yeo Yee Bin)

    Bagaimana seseorang Zahid yang berdepan dengan 47 pertuduhan melibatkan puluhan juta ringgit milik Yayasan Akalbudi, kini sedang berbincang dengan Perdana Menteri berhubung senarai barisan Kabinet?

    Persoalan itu dilontarkan Ahli Parlimen Bakri, Yeo Bee Yin yang mempersoalkan bagaimana Presiden UMNO, Ahmad Zahid Hamidi yang terpalit dengan banyak pertuduhan rasuah diberikan ruang terlibat dalam perbincangan untuk senarai Kabinet baharu bla bla nla...

    Jawapan Aku Mudah ajer..

    Zahid dan Najib sekurang kurang nya sydah dihadap ke mahkamah dan sedang di bicarakan..

    Mohon semak semula ked Banglo lajak laris dan Kes Mangsa Sisa Toksik untuk Saman Ganti Rugi kilang Syaami Yeo Yee Bin... dam juga kes kes yg lain LTTE, NAFAS, RCI Mujahit skandal TH, dan Skandal di MoF ...berani cakap berani hadap...

    Minta buka RCI kes Forex yang tertangguh dulu...

    BalasPadam