TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KLIK "PLAY" DENGAR RADIO KOBAT FM

Jumaat, 25 Mac 2011

VIDEO SEKS - PERLU SURUHANJAYA SIASAT KES SEPERTI BERIKUT?

Suruhanjaya Sumpah Laknat

Oleh MSO

RAHIM Tamby Chik mencadangkan agar suruhanjaya bebas ditubuhkan untuk menyiasat dan mengkaji video lucah yang beliau tayangkan kepada wartawan. Katanya suruhanjaya itu perlu untuk menentukan kesahihan kandungan video berkenaan dan juga mengesahkan apakah watak yang ada dalam video berkenaan orang yang disangka dan dituduhnya.

Saya nak tanya beberapa soalan kepada persoalan dan cadangan Rahim Tamby Chik ini. Apakah perlunya suruhanjaya itu ditubuh dan apakah perlunya siasatan ke atas video berkenaan. Biasanya sebuah suruhanjaya bebas ditubuhkan untuk menyiasat perkara yang ada kepentingan umum. Dalam kes video lucah itu apakah ianya merupakan kepentingan umum?

Video itu bersifat peribadi yang tidak ada kena mengena dengan orang ramai. Ia tidak perlu ditubuhkan. Kalaulah cadangan Rahim itu hendak diambil kira, maka banyak lagi suruhanjaya bebas perlu ditubuhkan. Bukan soal pengecut di sini tetapi keperluan dan kemunasabahannya.

Saya nak sebut beberapa suruhanjaya bebas yang perlu ditubuhkan kalau mengikut versi ataupun pendapat bekas Ketua Menteri Melaka itu. Sebelum kes video itu disiasat penyiasatan ke atas perkara berikut terlebih dahulu perlu dilakukan;

1. Mengenai skandal seks seoraang bekas Ketua Menteri dengan pelajar sekolah berumur 16 tahun sehingga melahirkan seorang anak.

2. Mengenai hubungan seksual dan afair seorang bekas ketua menteri dengan seorang gadis Pertugis.

3. Hubungan seks bekas ketua menteri dengan seorang perempuan yang berkerja di sebuah syarikat perumahan. Perempuan itu juga telah memohon sebuah projek tambak laut di sebuah negeri.

4. Mengenai hubungan seorang menteri dengan seorang perempuan Pertugis.

5. Mengenai hubungan seorang bekas artis sehingga mengandung dan terpaksa mengugurkan kandungannya di Johor. Sebelum itu artis berkenaan mengugut untuk terjun dari tingkat enam di sebuah hotel di Jalan Raja Laut.

6. Mengenai seorang menteri yang melayani gay.

7. Mengenai seorang bekas MB yang membawa puteri Umno ke tengah laut dengan boat.

8. Dua orang bekas setiausaha kepada bekas menteri dan menteri yang dikatakan telah membunting seorang artis dan seorang pramugari.

9. Mengenai ketua Umno sebuah bahagian di Kelantan yang meniduri 13 orang perempuan kampung.

10. Seorang kenamaan yang telah mengahwini seorang perempuan walaupun ketika itu perempuan itu masih belum edah perceraian.

11. Kena siasat juga kesahihan mengenai perkahwinan seorang menteri dengan isterinya kini yang meragui dari segi syarak.

12. Siasat juga bekas menteri yang dikatakan berhubung sesama jenis (lisbian).

13. Siasatan juga setiausaha politik kepada menteri yang dikatakan mengamalkan ajaran sesat.

14. Siasat juga menteri yang terlibat melakukan perpindahan wang secara haram.

15. Siasat juga Ketua Menteri yang terlibat dengan pengurup wang.

16. Siasata juga bekas menteri yang menjadi kaya raya dengan memperdagangkan pendatang asing.

17. Kes tangkapan di sebuah hotel di Port Dickson melibatkan artis dan seorang kenamaan (tambahan dari tuan blog ini)

18. Kes Altantuya (tambahan dari tuan Blog ini)

19. Kes merogol amah ? (tambahan dari tuan blog ini)

Ah, banyak lagi. Sebenarnya perkara disebut itu lebih utama dari video lucah itu kerana ia membabitkan negara dan rakyat.

Justeru saya tidak fikir pihak kerajaan bersedia melayani cadangan Rahim Tamby Chik itu. Kalau alasan suruhanjaya itu perlu disiasat kerana ianya melibatkan pemimpin yang bercakap mengenai Islam, nah semua kes-kes melibatkan apa disebut itu juga melibatkan pemimpin Islam, yang bercakap mengenai Islam, yang pakai baju Melayu pada setiap hari raya.

Adalah tidak adil dan zalim kalau video itu perlu disiasat demikian rupa atas kehendak individu berkenaan. Yang jelas melihat dari cara modeul operandinya ia dilakukan atas sifat dendam, geram dan kemaharahan yang tidak dapat dihilangkan.

Baiklah orang ini semua dan kita semua mengucap sedalam-dalamnya mentauhiudkan diri kepada Allah, menginsafi apakah yang kita lakukan ini mengutungkan kita, negara dan bangsa atau sebaliknya. Dan kepada rakyat di luar sana sesekali angkatlah tangan menadahkan doa kepada Allah dengan memintakan kita semua dimasukkan iman diberikan taufik dan hidayah. Kerana apa yang berlaku di negara kita sekarang adalah satu bala dan petaka.

Apakah bala dan petaka yang menimpa kita hari ini angkara sumpah laksana? Kita terlupa laknat Allah itu akan hadir secara umum walaupun ia hanya dilakukan oleh seorang manusia saja. Selagi orang yang bersumpah laknat berada di negara ini dan kita juga berada di negara ini maka bala atas sumpah laknat itu akan melaknat kita semua!/Tranungkite

5 ulasan:

 1. KERAJAAN KALU NAK TUBUH SURUHANJAYA BEBAS KENA SIASAT SEMUA KES-KES TERSEBUT DIATAS YANG DILAMPIR KAN TUAN BLOG ! BARU SATU MALAYSIA DAPAT MAKLUMAT SAHIH DAN JUJUR TANPA FITNAH !
  BOLEH KA ?

  BalasPadam
 2. bodoh la ko ni..

  yg kes video ni membabitkan anwar, ketua pembangkang beb!

  yg menjadikan ia nye terdesak utk dilakukan suruhanjaya diraja sbb dgn pantas anwar menuduh kerajaan BN yg punye angkara yg menyebabkan anwar terjerat dgn perangkap seks kali ke2 spt ape yg lee kuan yew cakap..

  tuduhan tanpa bukti ni mengundang minat lebih lanjut seluruh malaysia adakah benar ianye satu helah politik atau sebaliknya...

  betul tak bodoh!

  BalasPadam
 3. Ehh..kes rogol budak bwh umur tu pun ada tuduhan gak terhadap Rahim sbg Ketua Menteri...nape tak buat suruhanjaya bebas? Kes Najib yg dikatakan bersama artis di Hotel PD tu tak besar punya tuduhan ke? Nape tak buat suruhanjaya bebas?..Kena tang Anwar...lain la plak..pooraaahh...

  BalasPadam
 4. PADA PARA PENYOKONG PARTI SEKUTU APCO LAYAN INI
  http://jalanpulang1978.blogspot.com/2011/03/panas-sah-mahathir-pencatur-konspirasi.html

  BalasPadam
 5. mohon link blog den kat sini,blog bro already link kat sini.tq

  http://malaysiandotcom.blogspot.com/

  BalasPadam