TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KLIK "PLAY" DENGAR RADIO KOBAT FM

Rabu, 13 April 2011

UNDI SELAIN DARI PR AKAN MENGUNTUNGKAN TAIB MAHMUD


Taib sudah terlalu berkuasa di Sarawak.

Pergilah ke mana - mana di bumi Sarawak ini pasti anda akan terjumpa harta, tanah milik Taib atau keluarga terdekatanya. Sarawak bumi kaya tetapi rakyat terus miskin derita. Kekayaan Taib dan keluarganya boleh diterjemah dengan jumlah hartanah dan harta milikan dia dan keluarganya bukan sahaja di dalam negara tetapi di luar negara juga.

Setelah sekian lama, dibawah Taib yang begitu rakus merompak dan memperbodohkan rakyat maka kali ini nampaknya rakyat sarawak sudah mula bangkit menyatakan ketidak puasan hati secara terbuka. Pilihanraya negeri Sarawak juga dilihat satu medan yang penting untuk menterjemah 'mood nyah Taib dan selamatkan Sarawak'

Menyedari hakikat tersebut, Najib selaku Presiden Bn sebelum pilihanraya sudah memulakan rundingan untuk proses pengunduran Taib, namun oleh kerana takut dengan ugutan Taib jentera Bn akan berada di luar kawal jika Taib tidak menerajui Bn dalam p/raya negeri kali ini maka Najib bersetuju Taib terajui jentera p/raya negeri tetapi akan berundur sebaik sahaja selepas itu. Namun setelah memulakan mood kempen disedari sememangnya rakyat menolak Taib sepenuhnya dan tanpa selindung Najib mengumumkan Taib akan berundur dalam masa terdekat. Najib sendiri panik akan kehilangan banyak kerusi di Sarawak maka dia sendiri terpaksa berkampung di Sarawak.

Najib panik jumlah kehadiran dalam kempen Bn jauh sedikit jika dibanding dengan jumlah kehadiran dalam program - program kempen Pakatan Rakyat. Bn terpaksa menggunakan seribu satu macam teknik menarik orang ramai datang dari terpaksa menyeret artis menyanyi selepas ucapan pemimpin Bn hinggalah mengagihkan 'tupperware' percuma selepas ucapan Najib.

Memang ramai orang datang selepas itu namun adakah mereka datang untuk menyokong atau sekadar berhibur sambil menanti hadiah selepas program.

Khayal dengan kehadiran sedikit ramai semalam di Padang Merdeka Kuching, Taib dihadapan Najib telah mengumumkan hanya akan berundur selepas beberapa tahun lagi. Ini digambarkan dalam ucapanya dengan kelompok muda yang menanti kemunculan Dayang Nur faizah dan Anuar Zain disamping artis - artis porpular berbangsa cina. Ingat jangan tertipu Taib pernah umum akan berhenti sejak tahun 1995 lagi, tetapi dia masih di situ.

Ternyata Najib sendiri gagal mengundurkan Taib, dia sudah terlalu berkuasa.

Rakyat perlu disedarkan:

- mengundi PBB beerti mengundi Taib
- mengundi SUPP beerti mengundi Taib
- mengundi SPDP beerti mengundi Taib
- mengundi SNAP beerti memecahkan kekuatan melawan Taib

kepada seluruh rakyat Sarawak termasuk orang Bn.... Najib juga gagal undurkan Taib... hanya satu cara undurkan Taib dari takhtanya iaitu JANGAN UNDI BN.

dari blog http://chegubard.blogspot.com

2 ulasan:

 1. mana bukti awak kata orang sarawak banyak yang miskin hina? Orang sarawak bukan miskin, tetapi mereka lebih selesa dengan cara hidup yang sederhana... duit banyak.... tapi mereka tak akan tinggalkan cara hidup nenek moyang mereka...

  yang sepatut anda bertanya... Rakyat kelantan yang banyak hidup miskin dan harta hasil balak dikaut oleh kerajaan negeri pas.... so nak bercakap, sila cermin diri dulu...

  BalasPadam
 2. Tanpa Nama 13 April 2011 6:06 PM kata:
  "mana bukti awak kata orang sarawak banyak yang miskin hina? Orang sarawak bukan miskin, tetapi mereka lebih selesa dengan cara hidup yang sederhana... duit banyak.... tapi mereka tak akan tinggalkan cara hidup nenek moyang mereka..."

  KAH! KAH! KAH! Bodo haprak punya manusia! Patutla Taib tu kaya raya. Rupanya manusia bodo dan dungu macam ni wujud kat dalam dunia ni. Woit Bingai! Nak bukti kepala bana apa? Nko ni duduk kat mana? Khutub Utara ke? Bingai! Lebih selesa hidup sederhana kepala bana nko ... ni ayat skema untuk barua-barua UMNGOK dan BN. Kalo nko tu bodo ... tolooooooonglah jangan nak ajak orang lain bodo mcm nko tu ... adussss!! Kononnya bila bercakap tu nak nampak pandai, tapi yg keluar dari mulut semuanya macam celaka, mcm bodo. Ni mesti spesis kontrektor melayu kelas F ni, spesis tak dapat kontrek tapi nak bodek Bik Mama. Weh! Balik rumah laa ... gentel kontol lagi bagus laa nko. KAH! KAH! KAH! Bodo punya barua Yahudi!

  BalasPadam