TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KOBAT FM


web widgets

Selasa, 22 Mei 2012

DI ANTARA BERAHIM ALKATAKI, ZUL KULUM DAN ZAHRAIN, SIAPA HILANG DEPOSIT PALING TINGGI?

Oleh:  WFAUZDIN NS

TIADA yang lebih menggembirakan aku selain dari mendengar berita Berahim Alkataki akan bertanding sekali lagi di Pasir Mas.  Katanya, rakyat Pasir Mas masih perlukan beliau maka Pasir Mas lah tempat yang bakal dipilihnya.  Katanya lagi, jika beliau tewas juga, maka rakyat Pasir Mas lah yang menjadi angkara.  Memang lah wahai katak, takkan rakyat Pekan, Pahang pula yang menyebabkan kamu hilang deposit.  Baca di SINI.


Kita tahu sebenarnya Berahim Alkataki sudah puas meneropong banyak tempat untuk beliau merasa selamat dari hilang deposit.  Tewas tetap tewas, cuma bagi Berahim beliau merasa beliau menang seandainya deposit tidak hilang.  Namun, tempat mana lagi yang sesuai untuk Berahim ini bertanding?  Bumi mana yang redha untuk kemenangan Berahim?  Beliau menang dahulu pun selepas disepak keluar dari Umno hanyalah semata-mata ihsan dan kesihan orang-orang PAS kepada beliau.  Tetapi, sikap ego dan mudah perasan menyebabkan Berahim lupa diri.  Kali ini beliau mula kembali merayu rakyat Pasir Mas.

Di antara Berahim Alkataki, Zul Kulum, dan Zahrain kita boleh mula bertaruh sekarang siapakah yang paling sedikit hilang deposit.  Amat memalukan jika Presiden Perkasa ini menjadi penghilang deposit tertinggi dan ini memungkinkan jawatan Presiden Perkasa diserahkan kepada penghilang deposit terendah di antara mereka. 

Di dalam PRU akan datang, inilah peluang terbaik buat rakyat Pasir Mas menghukum katak yang tidak sedar diri ini.  Kuburkan Berahim Ali maka lengkaplah peribahasa `mati katak' buat rakyat Kelantan./wfauzdin.blogspot.com

77 ulasan:

  1. kalo bole sila jawab point2 dibawah:
    1. Saiful berani bersumpah lakhnat...kenapa anwar tak nak bersumpah lakhnat? Takut? Walhal, lama dia jadi jadi menteri kabinet dan bersumpah dgn ucapan yg sama....kenapa!!!!!
    2. Saiful dah bersumpah lakhnat....elok je dia sampai ari ni...sihat jer...siap dah ke Mekah lagi...selalunya org yg pegi Mekah ni, memang dapat cash je kat sana....FYI, bapa saudara kpd seorg kawan aku ni antara jamaah yg mengikuti rombongan ke Mekah bersama2 saiful ni...cerita pakcik kawan ni, saiful elok je masa kat sana...so, ni apa cerita?
    3. Kes liwat II, kenapa anwar bagi keterangan dari kandang tertuduh yg tak boleh disoal jawab....takut?
    4. alasan sakit belakang dlm kes liwat, apsal ada rakaman video pada ruang lobi lif ditempat kejadian menunjukkan anwar sedang membongkok amik beg dan perbuatannya macam tak sakit belakang pon? Kalo ye pun sakit belakang, macam mana anwar bole ligat terbang jauh2 berjam2 tanpa terasa kesulitan akibat sakit belakang yg di tanggungnya?Tak ada pon laporan yg beliau mengadu sakit belakang bila beliau terbang ke luar negeri utk menyampaikan ucapan memburuk2 kan malaysia?
    5. Kenapa pernah satu masa Wan azizah call Ezam dari luar negeri dgn nada cemas minta Ezam make sure tak ada budak lelaki yg tertinggal di rumah anwar selepas perjumpaan ahli2 di rumah anwar?
    6. Kenapa sampai ke hari ini, tak diadakan sidang media bersama oleh Wan azizah dan shamsidar menafikan hubungan anwar- shamsidar? dilaporkan yg Wan Azizah memang tak boleh duduk bersama dgn shamsidar....kenapa?
    7. Kes azmin bercerai berai dgn adikberadiknya hinggakan maknya siap buat sidang video...nangis sambil menceritakan perilaku azmin...kenapa anwar tak nasihatkan si azmin? Kenapa anwar dok buat senyap jer....
    8. Pertembungan anwar dan umi hafilda di beberapa tempat ceramah...kenapa anwar lari? Selalu dia ceramah sampai lewat mlm, tapi bila tau Umi ada dekat2 area tu...dia blah awal...ada jugak dia cancelkan ceramah dia bila tau Umi pun akan bagi ceramah kat tempat yg sama...pasai apa?
    9. Dr. Chandra muzaffar (org kuat PKR suatu ketika dulu) pernah menceritakan hubungan anwar dgn yahudi, George soros penyangak matawang asing...dia cerita bahawa berlaku pertemuan anwar dgn seorg warganegara Myanmar (yg merupakan antara org george soros bagi rantau asia tenggara)...first meeting, chandra tanya direct kat anwar...anwar ckp dia di offer bantauan kewangan oleh ejen george soros ni tapi atas dasar prinsip, dia takkan terima...konon....second meeting terjadi lagi...dan kali ni anwar kantoi...chandra mengakui bukan ejen tu nak offer...tapi anwar yg minta bantuan kewangan dari ejen yahudi ni...so, yg ni hang nak jawab macamana? Bukan aku yg cakap tapi Dr. Chandra muzaffar yg kata...skang dia pun dah kuar PKR, lama dah....
    9. Kenapa ramai kawan2 lama anwar...yg dari Abim sendir, yg dari PKR....lari meninggalkan anwar...malahan diaorg ni bukan duduk diam2 tapi selalu dok bantai dan dedahkan perilaku anwar ni...zulkifli nordin, ezam, nallakaruppan...ramai lagi la...ko bole cari sendiri nama kawan2 anwar yg dok balun dia ari ni...jadi...sila jawab...
    Bahagian kedua menyusul....

    BalasPadam
    Balasan
    1. tk jawab nnti dia ingt dia betul, nk jawab malas sebb semua isu remeh telah dijawab. tp sebb umno ni jenis tk suka membaca, maka masuk blog terus bg pandangan LAPUUK!

      hamba jawab sikit2 je la, yg lain tu bukalah minta cari jawapan sendiri. jgn jumud kalau nk cr kebenaran.

      1. Isu yg anda tulis semuanya remeh. Kenapa tak tanya mengenai berbillion2 penyelewengan, penipuan, rasuah, kenaikan harga barang, monopoli korporat, ketirisan berbiilion, hilangnya saham bumiputera RM52B dan byk lagi?

      2. Apakah isu anwar 'berlakun' sakit belakang itu merugikan berbillion wang negara?

      3. Apakah dgn keluar tv emak azmin maka itulah kebenaran hakiki? Kenyataan bapa azmin pula tidak mahu dibaca.

      4. wan Azizah cemas sebab ada budak lelaki dgn anwar? hahahaha. Memanglah cemas sebab umno akan guna budak lelaki jambu utk fitnah anwar.

      5. Sumpah? Sumpah bukan penentu kebenaran. Saifool sumpah tapi kes mahkamah gagal. Anwar pernah bersumpah 2 kali semasa reformasi 1998, anda buta hati tidak tahu..sebab umno memang buta maklumat.

      6. Umno memang bodoh, dia ingt kalau sumpah tipu maka akan dipanah petir. Adan ingat Allah tu pak penakan hang ke? yg hang boleh paksa turunkan bala serta merta? Hang ingat Mekah itu tempat pembalasan ke? Kalau pegi Mekah tk kena bala cash, maka sucilah org itu? Hahahha bodoh macam lembu punya hujah.

      7. Mekah bukan tempat hukuman. Allah janji setiap perbuatan sebesar zarah akan di balas. Bila? Dimana? Diakhirat lah nggokk. bukan di dunia.

      8. Mekah tu dulu kafir Quraish kuasai, takde pun Abu Jahal dan Abu Lahab mati kena petir atau dibayar cash oleh Allah.

      9. So kalau Nabi saw pernah kalah perang Uhud maka Nabi saw tak betul lah? Maka amerika yg kuasai dunia ni betul lah?

      10. Bab dpt bantuan yahudi. Apa kah umno tidak pernah kawan dan terima bantuan yahudi sedangkan sistem oekonomi dunia sekarang dikuasai yahudi? Apakah umno dah cukup handal utk istihar perang dgn yahudi dan amerika demi utk tunjuk dia anti yahudi? Dah cukup hebat ke?

      11. Kalau anwar dapat bantuan yahudi itu makna anwar hebatla kerana yahudi bagi duit. Maka yg bodoh ialah umno bagi duit kdp yahudi RM77J utk jaga sistem keselamatan negara..APCO.

      12. Kawan2 anwar tinggalkan dia. mereka itu semua katak2 lompat yg tidak tahan dgn tekanan dlm perjuangan. Mereka itu pejuang perut dan nafsu. Takkan tak tau mcmana ezzam bersumpah takkan bersama umno tapi akhirnya makan diri langgar sumpah sendiri. Lain kali kalau nk berjuang byk sebut insyaallah, bukan bersumpah banyak. Itu sebb anwar tk perlu bersumpah laknat. Sumpah laknat ni kerja org munafik, nk paksa org percaya cakap dia.

      13. Perpecahan melayu. Siapa yg pecahkan umno kepada semangat 46? Siapa yg zalimi anwar hingga tubuh PKR? Dulu anwar elok dlm umno, siapa yg pecat dia dgn zalim? Siapa tumbuk anwar then fitnah kata anwar cederakan diri sendiri. Sepatutnya kau persoal ini semua, bukan persoal anwar 'berlakun' sakit.

      14. Bila anwar kena pecat dgn zalim, kena tumbuk secara bacul podan dayuz oleh bapa anjing, kau ingat rakyat dan kelaurga anwar akan kata..Alhamdulillah, terima kasih lah kerana pukul TPM kami...
      Kau ingat rakyat gila mcm penyokong umno ke, yg apa pun umno buat semua disokong.


      ok cukup dulu....silalah bagi lagi bahagian kedua sampai seratus pun takpe.

      tanpa perlu dokumen sokongan, dgn akal yg waras pun boleh jawab soalan2 lembu anda.

      c u bye

      Padam
    2. APA PUN KO KATA N SOAL...BANYAK SOKLAN PERIBADI JER..ADA PUN SEMUA SOKLAN KO TU JAWAPANNYA ANUAR SALAH..AKU TAK RASA TERJEJAS APA PUN KAT AKU...SEBAB BENDA TU TAK TAHU BUAH BUTIRNYA PUN...KALAU MEMFITNAH BERDOSA BESOR LAK AKU..SATU KEJA LAGI AKU NAK KENA MINTA MAAF KAT ANUAR...TAPI YANG JELAS DAN NYATA..SUDAH TERANG LAGI BERSULUH..APA YANG KERAJAAN BN BUAT SELAMA NI ADA FAKTA N BUKTI KUKUH MENYUSAHKAN RAKYAT DAN TERPALIT KAT AKU SKALI...SEBUT NEGARA MAJU..ROADTAX KETA KENA BAYAR...ATAS JALAN RAYA PUN KENA BAYAR TOL..APA YG DIMAKSUDKAN BAYAR CUKAI JALAN...KITA DAH BAYOR PUN CUKAI JALAN..NAK KENA TOL APA LAGI...CUKAI PINTU,CUKAI TANAH,CUKAI PENDAPATAN N MCM2 LA LAH CUKAI...KALAU AKU TAK BAYOR KENA SAMAN...TAPI BILA ANAK AKU NAK BELAJOR KENA BERUTANG..PASTU CAKAP KERAJAAN TOLONG BANTU PINJAMAN...PIRAAAHHH...YANG KAYA RAYA SUKU SAKAT N KRONI PENGAMPU BN....KKHHUAAKKK TUiiiiii!!!!! TAK AKU HALAL DUNIA AKHIRAT DUIT AKU KERAJAAN AMBIL..AKAN AKU TUNTUT DI PADANG MASYAR NANTI..SIAP KO....

      Padam
    3. AKU SOKONG KO ANON..MANA ADA NEGARA YG AMIK CUKAI PADA RAKYAT ..TGK BRITAIN..AUSTRALIA..ADA SATU BRUNEI ...BAGI RAKYAT DUIT LAGI JIKA TAK DA KERJA...

      INI CONTOH KEBAJIKAN..TGK PAS MANA ADA KENAKAN YURAN PENDIDIKAN KAT TADIKA ...SSMUA SUMBANGAN IKHLAS AHLI2..JA..

      TADIKA KEMAS UMNO ...KEMAS KE KEBAS KA DUIT RAKYAT LAGI.. PODAH LA UMNGOKKKK

      BERUK BETUL UMNOPORNO NI

      Padam
    4. nak jawab soalan bodo hang rasa macam nak menangis aje...he he. Hang baru lepas togok arak ko??? orang dok cerita bab lain hang pi tanya soalan bodo camtu...Hoi budak bangang, hang balik hisap susu lembu betina kat kandang lembu pak hang lagi baguihla...kepada rakan2 sekalian jangan dok layan mangkuk ni...Din KP Kedah

      Padam
  2. 10. Ko ada baca sejarah 13mei tak....aku bukan nak cerita pasal rusuhan kaum tu...tapi aku nak bagitahu ko bagaimana perpecahan dlm UMNO yg membawa penubuhan PAS pada masa tu memecahkan undi org melayu...PAP di bawah lee kuan yew and org kuat sayap pemudanya...lim kita siang....lee kuan yew masa tu pakai songkok masuk kawasan pasar melayu...nak tarik undi melayu....Disebabkan undi melayu yg dah terpecah, PAP boleh menang di banyak kawasan hingga s'pork tergadai....lim kiat siang tak ikut ke s'pork kerana meneruskan perjuangan PAP di tanah melayu dan hari ni, nama parti tu ialah DAP....nak komen ke pasal bende ni?
    Ko tengok sendiri la mcmana melayu singapore...diaorg memang bole hidup mcm biasa tapi ada ke yg boleh berjaya luar biasa di sana...nak jadi pilot pun jgn mimpi la....aku pernah jumpa la seorg budak melayu singapore yg further study kat overse...takde dpt tajaan pun dari government diaorg...dia pergi dgn duit sendiri...sampai sana, kerja part time utk tampung duit belajar...apa cerita?

    Aku selalu bersembang politik dgn kawan2 pembangkang aku...selalunya aku sorang2, diaorg sampai 5-6 org....yg aku perasan, pembangkang ni selalu emosi...bila sorang bercakap...yg lain pun nak bercakap gak...sampai tak dengar apa bende yg diaorg nak ceritakan...last2 aku jugak yg coolkan diaorg n mintak setiap org take turn....selalunya aku suka dengar jer hujah diaorg....setiap hujah diaorg memang selalunya aku dpt tolak...tapi selalunya dlm hati aku jer...tak nak panaskan diaorg sgt....member2 pembangkang2 aku ni kalo baca jer berita dari blog pembangkang, mesti akan cakap kuat2 mcm dah confirm dah cerita tu...seolah2 mcm dia terima jer bulat2...aku selalunya ingatkan diaorg...bila terima satu2 cerita tu...rilek dulu...check betul2...jgn cepat sgt bersorak....
    Ok la...panjang dah ni...jawab la kalo ko rajin kay....

    Assalamualaikum....

    BalasPadam
  3. Ooo...lupa plak aku nak selit pasal cerita china doll...tu la, tulis panjang2 dan terlampau banyak sgt isu dgn pembangkang ni (especially anwar la) sampai aku sendiri terlupa nak selit...anyway, mana jam omega? Sampai ari tak tunjuk pong? Awat tak saman Datuk T? Saman la kalo ko dipihak yg benar....takkan la org dah tunjuk gambar ko telanjang, ko nak buat diam jer...alih2, UMNO jugak yg disalahkan....dah naik muak aku dengar alasan yg sama...
    Nalla kata anwar biseksual...anwar pon saman...dah saman tu cepat2 la bagi kerjasama supaya kes tu cepat berjalan...org ramai tak sabar nak tengok apa bukti2 yg Nalla akan kemukakan...ke dia takut bila dengar Nalla akan bg byk lagi bukti pasal diri dia?
    Hmm...penat la nak tulis panjang2...ko jawab la kalo rajin...assalamualaikum....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masalah besar kau ialah terlalu banyak membaca utusex,berita hairan,tv3 suku & yang sewaktu dengannya... pasai tu hati kalbu kau tu sudah gelap gelemat...

      Padam
    2. utusan dah diharamkan di kerajaan negeri selangor..penang lglah wartawan mana boleh masuk ...

      harap pengundi2 semua baca roket ..partiKeliruRakyat dan harakahakah byk2..semoga byk pahala dapat...

      Padam
    3. Memang patut diharamkan pun kat negeri pakatan rakyat pasai xabis2 bawak agenda sex... tu lah ari2 keja depa... masalahnye tv3 suku masih ke udara di segenap ceruk negeri2 pakatan.. tp rakyat dah cerdik...hanya pencacai umporno je yg masih xsedar2 ditipu terang2 ole puak2 lanun tu...

      Padam
    4. BETUI TU ANON...BILA KITA DPT PUTRAJAYA NNTI...UTUSEX KITA MASUKAN DLM LONGKANG . TV3 suku kita campak dl laut....

      mampuila ko umngok..

      Padam
    5. ada org nampak najib bunuh antuntuya... bgmana rakus nya majalah kerdaian dan Hari2FitnahKahKah menghentam'... masa tu korang ada kata kita tak boleh percaya kisah antuutuya ni selagi xda 4-saksi..apa lg yg murtabar plak ,???? SETAKAT RPK ADA DITEMPAT KEJADIAN TU DAH LA MENIPU DARI JAUH..CRITA MACAM DOK KAT TEMPAT KEJADIAN... LG JENIS SAKSI MURTABAR KA???

      TELLING U THE TRUTH..AKU PONYOKONG PAS...AKU TERPAKSA SOKONG BN JUGAK...XDA CHOICE .AKU XNAK LA ANAK2. AKU duduk bawak ketiak DAP... PAS TAK MAHU MEMIMPIN DAP TU....(pas x pimpin dap melalui pkr...tp yg rosaknya ialah dap kawal pas tru pkr )..

      DAH JADI TERBALIK..ASTIFIRULLAH

      Padam
    6. yg problemmnyer kau byk sgt minum susu lembu UMNO/BN....itu sbb berfikir pun bercelaru mcm lembu....

      Padam
  4. Ooo...ada lagi...macam mana dgn pendedahan video xxx anwar diblog papagomo dan byk lagi diblog2 lain..papagomo siap cabar lagi suruh saman dia...ada anwar berani saman? Kenapa tak saman sampai ke hari ni?...
    "i will support all the effort to protect the security of the state of israel"...sapa yg cakap ni? Bukan anwar ke? Tak nak komen?
    Undang2 liwat di malaysia dah lapuk...sapa cakap? Anwar la yg cakap...buat sorok2, takpe...buat depan2 org ramai, baru bole dihukum...apa punyer kenyataan la ni...
    Pernah tgk video wawancara anwar dgn BBC waktu kes murtad lina joy...apa dia kata? Adalah menjadi hak lina joy utk memilih agama apa yg dia nak anuti...giler...kalo zaman khalifah abu bakar dulu...golongan murtad ni diperangi...tapi la ni, anwar kata adalah menjadi hak lina joy utk murtad...giler....
    Ok la...jawab ye..jgn diam plak..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xpyh tunggu jwpn, abes2 umno gak yg sala.....bapak ikan besa pn buat bodo je xreti jaga nama, inikn plak watak picisan

      Padam
    2. pendekkan cerita senang....

      PERJUANGAN ANWAR CUBA DIGANGGU, DILALAIKAN, DIALIH FOKUS....TEKTIK SYAITAN

      anwar ketua pembangkang berjuang dgn membawa gagasan rakyat isu ekonomi dan engara.

      umno tidak bleh jawab semua isu2 besar negara kerana mereka perompak penyamun dan perogol.

      maka digunakan tektik anjing2 kurap utk halang, melambatkan, mengganggu, melalaikan anwar daripada terus mara dlm perjuangan.

      maka ditimbulkan isu2 remeh temeh yg tidak merugikan wang negara walau 1 sen pun.

      semua cerita2 remeh mengenai anwar memang tidak perlu dijawab sebab itu tektik syaitan. mcm kita nk pergi masjid, maka iblis syaitan akan usaha halang..bini bising la, perut senak lah, malas lah dn mcm2 lagi.

      masa kita solat pun syaitan kacau...gatal bontot la, nk kentut la, teringat hutang lah, nk tgk hindustan lah....

      itu sebab syaitan umno termasuk papagemuk berusaha utk anwar saman mereka. supaya lagi byk saman lagi anwar sibuk layan syaitan.

      ada ke logik org paksa org lain saman dia, kalau tidak ada tektik syaitan yg dipasang...hahahaa

      tp tektik lama la. semua org dh tau.

      itu semua tektik jahat iblis syaitan umno saja.

      ada faham ke pencacai lembu umno?

      Padam
    3. umno tak boleh lari sex, video, punggung. Patutlah yg tinggal sokong umno tahap gigit maggi mee x putus kalo ada yg bertenaga sikit otak tahap lembu!!

      Padam
    4. tak dap.. pkr ba**

      Padam
    5. Lebih baek dap..pkr ASAL BUKAN UMNO otak LEMBU!!!

      Padam
    6. Aku sokong anon

      undi dap masuk syurga...DAP AKAN MEMBENARKAN HUDUD DINALANKAN DI PENANG TANDA ORG2 cina telah setuju yeeeaahhhh

      maka wajib undi dap. yeaahhhhhh

      A.B.U.

      Padam
  5. biarkan katak nk test market kat pasir mas.

    jika tewas maka tiadalah lagi tempat utk berahim bertanding kecuali...

    kat PAYAAA !

    BalasPadam
  6. tiga2 ekor katak akan mampus kering...

    BalasPadam
  7. antara katak gemuk yg saya kenal sekampung ialah Roslan Kassim, dulu susah dia ni dan brother anwar support dan jadikan adik angkat kat Yayasan Anda. Kaya dia masa anwar dlm umno dan bila anwar dipecat, dia paling lantang bela anwar tapi bila semua periuk nasi tunggang terbalik dikerjakan umno maka dia mengalah pengemis ngadap Rahim Tamby yg buaya darat tu.. aku tau dia kawin 3 la ni lepas periuk nasi pulih. jika dia kini bantai anwar dan paling tadah, tak pe.. kita tau masalah dia dan pergilah kat umno tu cari makan.

    BalasPadam
  8. Kepada ABG JAKA...saya jawab di sebelah setiap point..
    1. Isu yg anda tulis semuanya remeh. Kenapa tak tanya mengenai berbillion2 penyelewengan, penipuan, rasuah, kenaikan harga barang, monopoli korporat, ketirisan berbiilion, hilangnya saham bumiputera RM52B dan byk lagi? Apa pulak yg remehnya…ini mengenai akhlak dan moral seorang yang dikatakan bakal pemimpin besar negara…rakyat ada hak utk tahu peribadi dan akhlak seseorang yg bakal jadi pemimpin besar ni…tak caya, Tanya Hadi Awang…masa pilihanraya kecil permatang pasir…apa dia kata? Ko carik la sendiri…tak silap aku ada dalam AgendaDaily 18 atau 27 Ogos 2009…tarikh nya aku lupa skit, tapi ko bole carik sendiri atau ada sapa2 yg tahu kat sini…bole bgtau kat Abg Jaka kita ni…

    Yg kata penyelewengan, penipuan, rasuah…blablablabla….tunjuk la apa2 dokumen yg bg kitaorg tengok…jangan main sedap tulis jer…aku pon bole tulis…Pakatan di Selangor lesapkan RM100billion…tengok, kan senang jer nak tulis tu…

    2. Apakah isu anwar 'berlakun' sakit belakang itu merugikan berbillion wang negara? Ko sendiri yg cakap Anwar “berlakun” sakit belakang….kenapa dia nak kene “berlakun” plak? Nak menipu orang ker? Ye la kot…mesti nak menipu punyer…so, bole ke kaki penipu jadi pemimpin rakyat?....Haaa…jawab sendiri…..

    3. Apakah dgn keluar tv emak azmin maka itulah kebenaran hakiki? Kenyataan bapa azmin pula tidak mahu dibaca. Ooo..so mak azmin tu pun menipu la yer? Dah kena bayar dgn umno la tu yer?....hmm…lantak ko la…

    4. wan Azizah cemas sebab ada budak lelaki dgn anwar? hahahaha. Memanglah cemas sebab umno akan guna budak lelaki jambu utk fitnah anwar. Bukankah itu satu turning point buat Ezam….dia sendiri tertanya2…kenapa ye?...dan tak lama lepas tu, dia kuar PKR….hmmm..lagi skali…lantak ko la…

    5. Sumpah? Sumpah bukan penentu kebenaran. Saifool sumpah tapi kes mahkamah gagal. Anwar pernah bersumpah 2 kali semasa reformasi 1998, anda buta hati tidak tahu..sebab umno memang buta maklumat.anwar sumpah masa reformarsi yer…ce ulang macam mana dia bersumpah? “Demi Allah, saya bersumpah bahawa saya tak melakukan apa2 yg dituduh ke atas saya”….tuduh apa? Buat apa? Siapa si penuduh? Tak specific langsung…dah la sumpah pun time ceramah and kat luar masjid jer…macam tu dah di kira sumpah yg betul…come on la…kenapa tak mulakan dgn Wallahi, Wabillahi dan Watalahi….saiful bersumpah ditengah2 dlm masjid bang oiii…siap dgn ungkapan Wallahi, Wabillahi dan Watalahi…siap sebut nama penuh dia dan anwar…

    6. Umno memang bodoh, dia ingt kalau sumpah tipu maka akan dipanah petir. Adan ingat Allah tu pak penakan hang ke? yg hang boleh paksa turunkan bala serta merta? Hang ingat Mekah itu tempat pembalasan ke? Kalau pegi Mekah tk kena bala cash, maka sucilah org itu? Hahahha bodoh macam lembu punya hujah. Hang pernah baca majalah mastika tak? Brapa punya banyak kisah pengajaran org2 yg menerima balasan ketikat menunaikan ibadahh umrah dan haji di sana…hang nak cakap semua cerita tu, cerita tipu la yer….kalo macam tu, ramai la pemabaca mastika yg dah kena tipu…ramai la ustaz2 atau ustazah yg menceritakan pengalaman tersebut kepada mastika, adalah semuanya kaki penipu? Aku percaya ia lebih kpd petunjuk, ujian dan kasih Allah kpd hamba2nya….

    BalasPadam
    Balasan
    1. member bapak aku cite terjadi kat kawan sendiri....

      pergi laki bini balik laki bini

      tapi xbuat haji....

      sampai2 je kereta hitam datang ..org2 badan besar suruh dia masuk kreta ...hilang...

      bini masa nak balik pasrah xdapat cari suami..dan masa balik pasrah suami akan hilang buat selamanya...

      tiba2 masa nak naik kapal terbang kereta hitam datang lg..suruh naik kapal trbang..

      dlm kapal trbang sepatah xcakapppp. beliau terima cash...

      Padam
    2. SIRI 1

      Tq kepada adik pemalu 'tanpa nama'

      hamba cuba jawab sikit je la, nnti marah pulak tuan blog.
      _______________________________________

      Apa pulak yg remehnya…ini mengenai akhlak dan moral seorang yang dikatakan bakal pemimpin besar negara

      JAKA jawab :

      Waaaah! Taniah la kalau dh tau pentingnya akhlak pemimpin. Maka sudah sampai masanya anda tolak umno kerana dlm umno akhlak buruk apa yg tidak ada? Bunuh membunuh berdua2 dgn pompuan dlm keta kt hiway, cabul bontot pelayan, rasuah jgn kiralah, skandal sex jgn kira lah.

      Sudahkah anda siasat akhlak najib, sudahkah anda siasat akhlak chua soi lek, sudahkah anda siasat akhlak rahim the small tamby dan eskay, sudahkah anda siasat akhlak rais yatim, sudahkah anda siasat akhlak umi hafilda dgn ahli perniagaan di london?

      Bezanya PR tidak minat dgn hal dalam kain pemimpin umno yg tidak melibatkan negara. Kita KIV bab perangai mereka peribadi itu sehingga memerintah nanti. Bezanya akhbar umno tidak berakhlak menyiar perkara lucah tanpa segan silu demi politik kotor. Bezanya dalam akhbar PR tiada siaran besar2an seperti SKANDAL NAJIB DI PORT DICKSON (contoh saja, bukan betul2), tiada siaran besar2an MENTERI ROGOL AMAH selama sebulan, RAHIM EHEK 3x GADIS MELAYU diulang2 dan sebagainya. Itu sekadar contoh ok, jg terasa hati pulak.

      Tapi apa akhlak pemimpin dan penyokong dan media umno? Liwat liwat liwat sex sex sex. Maka sesuailah nama dia UMMPORNOO

      Berakhlak ke mendedah 'keaiban' sesama muslim dalam media secara meluas bertahun2 sedangkan kes belum selesai. Bila dah selesai pun masih tidak puashati dan masih menuduh anwar jahat macam anda lah. Berakhlak sangat ke mcm ni?

      Ade ke DAP dedah jenayah sex Chua Soi Lek mcm umno buat kepada anwar? Ade ke PR ambil kesempatan dedah siang malam kes2 sex pemimpin umno yg didedah oleh sesama mereka selama ini?
      _____________________________________________________________________

      tunjuk la apa2 dokumen yg bg kitaorg tengok

      JAKA jawab :

      cabaran ini sama mcm kafir Quraish cabar Nabi saw. Suruh Tuhan turunkan emas harta benda dari langit. Mencabar utk menolak kebenaran, bukan mencari kebenaran.

      Kalau nk dokumen, pemimpin PR sentiasa bawa bukti dokumen dalam parlimen atau pun kes2 mahkamah. Masalah pencacai umno bukan ahli parlimen, mencari pun malas, tiba2 nk dokumen.

      Buat apa bagi dokumen kepada pencacai umno yg takkan terima kebenaran. Nak dokumen carilah sendiri. Org PR semua usaha sendiri cari, sebb mencari kebenaran itu bukan mcm menternak lembu fidlot yg diberi makan kat kondo. Nak syurga kena usaha belajar agama dan amal, nak neraka pun kena usaha lawan agama juga. Nak cari pendapatan pun kena usaha sendiri.

      Sesiapa yg ikhlas mencri kebenaran dia akan dapat walaupun dia penyanyi dunia seperti Micheal Jackson. Sesiapa yg menolak kebenaran demi nafsu, dia tidak akan peduli kebenaran walaupun seorang ustaz umno hingga sanggup tolak qazaf dan pakai duit baitul mal.

      Kalau setakat dengar tv3 dan baca utusan lembu, tapi malas nk dengar apa hujah PR, minda tidak terbuka, maka teruskan lah menjadi pencacai.

      Sambung......SIRI 2

      Padam
    3. SIRI 2

      Ko sendiri yg cakap Anwar “berlakun” sakit belakang

      JAKA jawab :

      Hahahahahaa yesss , yang ni best. Anda dah masuk perangkap. Umno ni selamanya lalai dan dungu. Sengaja hamba taip berlakun tu dengan koma (' , ') . koma tu maknanya BUKAN hamba percaya anwar berlakun tetapi nk menulis bagi pihak umno utk hamba bedal. Takkan itu pun nak diajar...huh rahim the small tambi tk ajar anda ke semua ini?

      Anwar tak perlu 'berlakun' utk dapat simpati, dihari anwar kena tumbuk pun beribu2 rakyat sudah menolak umno dan cop mahadey dan rahim nor(tanpa cahaya) zalim.

      Kalau anwar tidak ditumbuk pun, penyelewengan dan kerosakan yg umno buat selama ini telah buat rakyat sakit hati. Mana ada lagi PR besar2kan isu anwar kena tumbuk? Semua isu yg ditimbulkan bertahun2 ini adalah isu penyelewengan dan rompakan umno yg menyusahkan rakyat.

      Malah.. tanpa anwar pun, umno mesti ditumbangkan! Melayu umno mesti diganti dgn melayu baik dalam PAS dan PKR serta bukan melayu baik dalam DAP. Marahake hamba kata DAP baik?

      Baca sejarah ini :

      Seorg pemimpin melayu rogol gadis bawah umur, balaci melayu itu smeua tak bela nenek mangsa hingga nenek mangsa TERPAKSA minta bantuan Lim Guan Eng. Akhirnya LGE yg dipenjara dan pemimpin melayu itu bebas utk terus dgn hobi dia...sudah tentu hihih.

      Kalau adik perempuan anda jadi mangsa pemimpin melayu mcm tu, anda nk sayang pemimpin umno lagi ke demi 'kesatuan melayu'? Itulah assobiyah namanya yg tak diterima Nabi saw sebagai umat. Tiba2 anda nak cakap pasal akhlak konon!
      _______________________________________

      ce ulang macam mana dia bersumpah?

      JAKA Jawab :

      Kalau 1000x anwar bersumpah pun lembu2 umno tidak akan percaya. Bayangkan Nabi saw menegak kebenaran dgn membawa banyak bukti mukjizat lagi, puuun masih ramai yang menentang, inikan pula anwar ibrahim atau nik aziz.

      Dalam Islam, sumpah li'an(sumpah laknat) HANYA utk suami isteri yg menuduh salah sorang zina. Itu pun kena diulang nama Allah tu 4x dan yg ke 5 dengan lafaz sedia menerima bala Allah.(rujuk ulamak jika hamba kurang tepat)

      Saifoo isteri anwar ke? Uweeeekkk hahahahaha. Umno ni memang lah tak kenal lelaki atau pompuan, itu sebb professor umno kawin dgn lelaki. Hahahahahahahaa

      Adapun kes liwat bukan mengguna pakai kaedah sumpah li'an TETAPI termasuk dalam kesalahan hudud. Kalau mengikut hudud, sabit kesalahan liwat boleh hukum mati(semak dgn ulamak takut hamba silap). Rugi lah umno tolak hudud, if not anwar berdepan hukuman mati kalau sabit. Hahhahhaaa bodoh saangat umno ni!

      Kalau tkde bukti mcmana. Maka yg menuduh dibedal bontotnya dgn 80 rotan. Azizan Abu Bakar dan Saifoool berhutang dgn Allah 80 rotan, begitu juga sesiapa yg menuduh Anwar liwat.

      Liwat itu bukan semata2 lelaki masuk zakar ke lelaki. Liwat juga termasuk perbuatan tusuk zakar ke dubur wanita walaupun isteri. Masuk zakar ke dubur wanita mongol pun LIWAT juga. Ini contoh takde kena mengena dgn yang mati ok.

      Seterusnya, sumpah laknat bukan sumpah mengaku diliwat. Ia adalah SUMPAH MENAFI oleh suami atau isteri daripada tuduhan zina oleh pasangan masing2. Saifool sumpah mengaku dgn bangganya diliwat .. hahahahahahaahhaahaha bodoh lagi.

      Ade ke org syok dan gembira bersumpah mengaku diliwat? …. bukan anwar yang 'masuk' saifool tapi duit yg masyyyyuuuk

      Telah jelas 2 kes liwat anwar memberi kemenangan kepada anwar walaupun mahkamah selama ini berat kepada umno. Kenapa umno naaaak sangat anwar kena hukuman kes liwat. Bukan kerana agama, bukan kerana Allah, bukan kerana konon nak pemimpin bersih. Ini semua alasan MUNAFIK.

      Umno nak anwar dibunuh politiknya kerana mereka takut anwar akan dedahkan 'bontot' dan 'najis' kezaliman dan rompakan umno selama ini. Jgnlah berlagak baik konon nak pemimpin akhlak baik dan tak liwat. Macamlah malaysia ni bersih dari pondan di lorong hj taib dibawah umno. Gelilah hamba dgn munafik2 ni.

      Sambung.....SIRI 3

      Padam
    4. SIRI 3

      Hang pernah baca majalah mastika tak?

      JAKA jawab :

      Mereka yang di'tunjuk' Allah di Mekah dgn peristiwa pelik bukan sebenarnya balasan dan hukuman total. Itu sebagai bukti kasih sayang Allah utk 'menegur' hambaNya. Allah tidak wajib membuat perkara2 pelik kepada setiap jemaah haji. Terserah kepada kehendakNya.

      Bagi yg tidak ada apa2 sihat2 saja di Mekah pula bukan lesen bukti Allah bersama mereka. Anwar pun sudah 2x ke Mekah ..relax aje. Pemimpin PAS lagi lah ramai ke Mekah , takde pun nik aziz kena 'bala' sebab jadi bapak kafir(tuduhan rahim nor kaki pukul bacul).

      Rujukan kita adalah Al Quran dan Sunnah, Qias dan Ijmak. Bukan peristiwa2 pelik yg ditunjuk Tuhan sekali sekala. Peristiwa pelik diambil sebagai pengajaran bila berlaku. Bila tk berlaku jgn pula rasa dh betul. Ini yang betullll nya otak umno ni.

      Yg peliknya dah tau Tuhan byk tunjuk 'balasan' ringan kt Mekah, kt dlm mastika, masih juga sokong pemimpin rasuah, tak berakhlak dan tuduh juga org islam baik liwat, walhal dh jelas hukum menerangkan cara menanganinya.

      Ok panjang sangt dah......takut buang karan je ckp dgn umporno ni.

      Padam
    5. Aku sangat terkesan dengan hujah2 JAKA ini... Indahnya kebenaran...

      Padam
    6. aku pun terkesan.. mak ai tak larat umporno nak jawap tu.. kira senyap jelatu..

      Padam
    7. Jaka..Nk ckp pasl moral cuba ckp bg bukti cket...video ke gamba ke atau apa saja yg bole support ko nye statement...mane pegi kotak2 yg anwar dendang dulu? Yilek...

      Padam
  9. elli sayur kangku(a)ng akan bertanding ke pru13..tepuk dada tanya iman..

    BalasPadam
  10. ABG JAKA...sikit lagi...
    7. Mekah bukan tempat hukuman. Allah janji setiap perbuatan sebesar zarah akan di balas. Bila? Dimana? Diakhirat lah nggokk. bukan di dunia.yg ni memang betui pun…aku pun tak nafikan….tapi letih la, korang asyik pakai alas an macam ni…

    8. Mekah tu dulu kafir Quraish kuasai, takde pun Abu Jahal dan Abu Lahab mati kena petir atau dibayar cash oleh Allah. Yg ni pun sama…letih la….

    9. So kalau Nabi saw pernah kalah perang Uhud maka Nabi saw tak betul lah? Maka amerika yg kuasai dunia ni betul lah?hmmm…apa bende ni?

    10. Bab dpt bantuan yahudi. Apa kah umno tidak pernah kawan dan terima bantuan yahudi sedangkan sistem oekonomi dunia sekarang dikuasai yahudi? Apakah umno dah cukup handal utk istihar perang dgn yahudi dan amerika demi utk tunjuk dia anti yahudi? Dah cukup hebat ke? Sapa yg buat kenyataan sokong sagala usaha utk lindungi keselamatan negara Israel?...sapa?

    11. Kalau anwar dapat bantuan yahudi itu makna anwar hebatla kerana yahudi bagi duit. Maka yg bodoh ialah umno bagi duit kdp yahudi RM77J utk jaga sistem keselamatan negara..APCO. Dr Chandra Muzaffar terang2 cerita, anwar la, yg minta bantuan kewangan…bukannya dioffer…ko Tanya sendiri kat Dr. Chandra Muzaffar utk detailsnya ok….

    12. Kawan2 anwar tinggalkan dia. mereka itu semua katak2 lompat yg tidak tahan dgn tekanan dlm perjuangan. Mereka itu pejuang perut dan nafsu. Takkan tak tau mcmana ezzam bersumpah takkan bersama umno tapi akhirnya makan diri langgar sumpah sendiri. Lain kali kalau nk berjuang byk sebut insyaallah, bukan bersumpah banyak. Itu sebb anwar tk perlu bersumpah laknat. Sumpah laknat ni kerja org munafik, nk paksa org percaya cakap dia. Kalo betul pun apa yg ko kata…kenapa terlalu ramai sgt? Banyak tu nak bayar setiap org yg berpaling tadah? Lupa ke cerita 16 Sept…sapa yg kecoh 2 kata ramai YB BN nak lompat masuk Pakatan…bole tubuh kerajaan baru…lupa ker?

    13. Perpecahan melayu. Siapa yg pecahkan umno kepada semangat 46? Siapa yg zalimi anwar hingga tubuh PKR? Dulu anwar elok dlm umno, siapa yg pecat dia dgn zalim? Siapa tumbuk anwar then fitnah kata anwar cederakan diri sendiri. Sepatutnya kau persoal ini semua, bukan persoal anwar 'berlakun' sakit. Hahaha…siapa zalimi anwar sampai tubuhkan PKR…memang kena pecat la…dah betul moral dia teruk sgt…jantan betina dia tibia…mana tak kena pecat…ada jugak kes dia bawak note RM1000 kuar negara waktu krisis matawang dulu…korup jugak pemimpin agung korang ni…

    14. Bila anwar kena pecat dgn zalim, kena tumbuk secara bacul podan dayuz oleh bapa anjing, kau ingat rakyat dan kelaurga anwar akan kata..Alhamdulillah, terima kasih lah kerana pukul TPM kami...
    Kau ingat rakyat gila mcm penyokong umno ke, yg apa pun umno buat semua disokong. Memang patut pun kena belasah…kalau ikutkan, tambah lagi…baru betul…nyusahkan org….kaki penipu…

    BalasPadam
    Balasan
    1. SIRI 4

      Kita habiskan lah jawapan untuk adik 'pemalu' tanpa nama di atas :
      …...................................

      7. ..yg ni memang betui pun…aku pun tak nafikan….tapi letih la, korang asyik pakai alas an macam ni…

      JAKA jawab :

      Bukan asyik pakai hujah ni...wajib guna sehingga kiamat. Sebab ia berasaskan nas Al Quran. Apa pasal nak letih dgn Al Quran. Memang benar dunia bukan tempat hukuman TOTAL. Akhiratlah tempat hukuman mutlak yang berat, maka sepatutnya umno kena takut dgn fenomena ini. Dah terang hujah ini bukan hujah anwar atau hj hadi, masih sedih dan berat hati nak terima ke? Masih rasa umno akan bela kau dalam kubur ke? Belum lagi Allah minta nyawa utk berjihad di medan perang, baru nk setuju dgn hukum semudah ini pun dah letih. Kalau kata ade sindrom munafik kau marah, tp kau bukan berdepan dgn anwar ibrahim tapi Allah.
      _________________________________

      9. So kalau Nabi saw pernah kalah perang Uhud maka Nabi saw tak betul lah? Maka amerika yg kuasai dunia ni betul lah?hmmm…apa bende ni?

      JAKA jawab :

      Laaaaaaaaaaa... itu sebab hamba kata umporno ni buat ilmu, kisah perang Uhud pun tak tau. Kalau kata jahil tak tau agama, anda marah. Tapi itulah hakikatnya umporno dari pemimpin sampailah balaci bawahan.

      Contoh lain ialah ; kalau org kafir lebih kaya berjaya, berkuasa, menguasai dunia mcm amerika, melebih org islam, bukan bermakna islam itu tak betul. Aduuuhh, ini pun tk faham. Sama juga kalau Saifool bersumpah tapi sihat sejahtera, bukan makna dia betul.
      __________________________________

      10. Sapa yg buat kenyataan sokong sagala usaha utk lindungi keselamatan negara Israel?...sapa?

      JAKA jawab :

      Anwar bercakap dalam konteks keadilan sejagat iaitu jika negara israel tidak jahat membunuh org islam, maka sudah tentu kita akan bela dia sama mcm negara2 lain di dunia yg baik? Salah ke? Tetapi yg bodohnya umno ni tk sedar anwar kata KALAU..... sama mcm TG Nik Aziz kata KALAU lah syaitan tu baik sokong perjuangan islam, kita akan terima.

      KALAU mereka itu adalah KALAU bersifat perumpamaan yang exagarate sahaja. Dalm bahasa inggeris kalau itu bukan IF tetapi IF ONLY. Mana logiknya israel jadi baik? Mana logiknya syaitan jadi beriman? Contoh lain la...org umporno mesti faham contoh ini....

      KALAAAAUU lah rahim the small tambi tak rogol nenek tu, sudah tentu tidak jadi isu kan.

      Kalau itu adalah kalau yg mustahil sebab perkara SUDAH berlaku dan tk mungkin ditarik balik. Ia hanya sebagai keluhan saja Sama juga kalau di atas tadi iaitu menerangkan perkara yg MUSTAHIL berlaku.

      Sambung …..SIRI 5

      Padam
    2. SIRI 5

      11. Chandra Muzaffar terang2 cerita, anwar la, yg minta bantuan kewangan…bukannya dioffer

      JAKA jawab :

      Sudah dibicarakan ke kenyataan chandra itu? Mudahnya menerima cakap dia. Sudah dibicara ke anwar mengenai kes ini? Di mana keadilan kalau suka dengar sebelah pihak tanpa bicara? Hujah itu hanya utk memburukkan nama anwar yg dituduh menerima IMF. Sedangkan ada dokumen (bukan cakap pembelot) membuktikan mahadey pinjam bank dunia. Sebab? Kerana kalau pinjam IMF< mereka akan monitor perbelanjaan wang yg dipinjam. Kalau pinjam bank dunia, boleh bebas joli duit tu mcm personal loan. Maka tentulah mahadey nak bank dunia suapaya bebas dia bail out anak dan kroni dia. As simple as tht!

      Bagaimana anwar boleh dipersalahkan sedangkan mahadey berkuasa penuh ketika dia TPM dulu? Jika sebagai pembangkang anwar dituduh terima dana asing.....lagggiiiiiiiii ttk masuk akal. Dgn apa cara dana boleh masuk ke dlm negara tanpa dikesan dan tanpa perlu declaration yg dipantau oleh Bank Negara.

      Apatah lagi dana utk pembangkang, sudah tentu seposen pun umno akan pantau.

      Yg pernh bawa masuk duit dari luar ke dlm negara adalah daim zainudin. Membawa 2 beg besar berisi RM6bilion dalam bentuk note RM1000 dan RM500 MELALUI SALURAN DIPLOMATIK YG KEBAL DARI PENGISYTIHARAN kepada bank negara atau kastam.

      Itu sebab selepas beberapa tahun note 1000 dan 500 dilupuskan hingga kita nk bawa 10 ribu tunai pun takut kena rompak sebab terbonjol dalam poket. Kau umno apa tahu...semua dari umno semua betul.
      __________________________________

      12. Kalo betul pun apa yg ko kata…kenapa terlalu ramai sgt? Banyak tu nak bayar setiap org yg berpaling tadah?

      JAKA jawab :

      Kalau seekor katak dapat RM5J, kalau 40 katak baru RM200J.......sikit benar tu sedangkan cincin rosmah sebentuk pun RM24J. Shairzat 1 keluarga yg dah umno itu pun RM250J....apatah lagi nk beli org2 yg boleh menjatuhkan anwar dan sanggup belot. Itu belum cita lagi kes bn cetak duit no siri sama yg banyak.

      Cuba tanya apa jadi kes rasuah 2 ekor katak kat perak? Masa dalam PKR ada kes, bila sokong umno tiada kes. Nak dokumen juga ke baru nak percaya? Dah tu kau masuk Islam ada Nabi saw sendiri datang bawa dokumen ke? Kau anak mak bapak kau hanya percaya dengan IC dan surat beranak, ada kau buat dna test ke nak sahkan mak bapak kau? Maaf sikit keras tapi utk tujuan mengajar its ok.

      Cuba byg kan berapa juta najib tabur duit utk rasuah begitu ramai rakyat? Apa nak heran banyaknya? Bukan duit najib, duit negara, duit rakyat dipulangkan kpd rakyat atas nama 'perihatin kepada rakyat' konon. So apa nak heran keluar duit utk beli katak2 PR. Yg ruginya sebb katak2 itu semuanya useleeessss... rakyat tak percaya dah !

      Sambung.......SIRI 6

      Padam
    3. SIRI 6 (akhir la kot)

      Lupa ke cerita 16 Sept …sapa yg kecoh 2 kata ramai YB BN nak lompat masuk Pakatan…bole tubuh kerajaan baru…lupa ker?

      JAKA jawab :

      Memang benar sepatutnya PR menang beberapa MP bn lompat ke PR, tapi ini adalah pertarungan tektikal yg bn berjaya pintas. Ingatkah bagaimana tiba2 saja bn hantar ramai MP utk belajar pertanian ke Hong Kong? Tak pasal2 MP melawat sambil belajar pertanian ke hongkong. Hahahahaha

      Ketika itulah MP bn yg berkaitan itu berjaya di'pulihkan' utk kekal dlm bn. Takpelah itu kemenangan tektikal bn. Tp yg pasti anwar bukan menipu. Hanya dia gagal saja. Tapi tarikh 16 setember menjadi igauan ngeri kepada bn. Sebab setiap tahun akan ada tarikh itu. Boleh jadi 16 september 2012 ini bn sudah pun menjadi pembangkang yg malas buat homework...tido di parlimen mcm katak berahim. hahahahaa
      ______________________________________

      13. dah betul moral dia teruk sgt…jantan betina dia tibia…mana tak kena pecat…ada jugak kes dia bawak note RM1000 kuar negara waktu krisis matawang dulu…korup jugak pemimpin agung korang ni…

      JAKA jawab :

      Hamba dah jawab hukum Allah dalam perkara tuduhan liwat dan sex ini. Umno memang takde agama, hanya kerana bencikan anwar yg tidak rasuah itu, mereka sanggup ketepikan hukum Allah dan terus tuduh anwar dgn liar. Saifool dapat duit, umi dapat duit, pencacai umno dapat apa?

      Tapi masuk neraka nnti sama2 tau. Tak berbaloi jadi org degil dan tidak berakhlak dalam umno ni. Gadai akhirat hanya semata2 kerana bencikan anwar. Sebodoh2 lembu cacat la anda ini. Kubur masing2 lah ya, hari ini hamba dah nasihat, esok jgn kata hamba tak bagitau.

      Anwar bawa duit keluar negara? Mustahil jika buat begitu semasa menjadi pembangkang sebab bulu kemaluan anwar punnnnn umno pantau , inikan pula bawa pelari duit. Taaakkk looogggiikkk langsung.
      ______________________________

      14. Memang patut pun kena belasah…kalau ikutkan, tambah lagi…baru betul…nyusahkan org….kaki penipu…

      JAKA jawab :

      Akhirnya inilah dia diri rohani anda. Yg penuh penyakit rohani. Daripada pemimpin atasan hingga balaci haprak memperlihatkan sikap kejam dan zalim. Tolong bagitau bila anwar liwat abang lelaki anda, bila anwar rogol adik perempuan anda, bila anwar tipu duit takyat, bila anwar menyusahkan anda.

      Kesimpulannya senang saja, penyokong umno mesti ada penyakit rohani, samada anda kaki pembohong, kaki kelepet, kaki hiburan, kaki tak suka agama, kaki porno, kaki hasad dengki, kaki bomoh dan sangat berbulu bila mendengar ceramah agama yang menyentuh kesyumulan islam termasuk politik. Samada satu atau lebih penyakit mesti ada. Dan majoritinya umno ini tidak solat 5 waktu. Kalau solat tentu tidak akan sesuka hati tuduh fitnah sex sebab ia spesifik disebut Allah mengenainya. Lainlah tuduh rasuah atau tipu bayar parking. Tak sama dengan kes fitnah sex.

      OK sekianlah dulu....maaf sekali lagi tuan blog.

      Padam
    4. bestla aku tunggu jwbn umporno tu...

      Padam
    5. Syabas JAKA... Anda menang 14-0 kepada pencacai Umporno tu...

      Padam
  11. kapal lebih rela LGE jadi PM kot?

    terlepas ckp? mcm x logik je


    http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com/2012/05/bila-karpal-terlepas-cakap.html

    kpd pengkagum2 personel...Ni sedikit buah tgn ambo..

    apb dap dan pas ...dua2 dah mahir bab2 parasit dan menipu rakyat...PKR atau anua dah tak berguna lg..betuiiiiii tak??

    BalasPadam
  12. Akum Pak Jaka.. maaf ckap la, wat penat je berhujah ngan org2 bebal yg xtau mana 1 fakta mana 1 auta ni.. isu lubang taik disorak merata dunia tapi isu2 negara yg tercungap2 langsung xdipandang.. pegi MAMPOS la dgn diorang ni..

    BalasPadam
  13. sementara tunngu abng phd jawab...kita iklan dolo


    SETELAH NIK AZIZ YG AJAK, MUYIDIN MENYAMBUT..NIK AZIZ LETAK SYARAT YG PELIK2 TUKAR 'KEBANGSAAN' KPD ISLAM DULU'...MAKA PANGLIMA MELAYU TELAH BELASAH ORG TUA TU...

    1.Mohamed Khaled berkata, Pas perlu menjelaskan terlebih dahulu isu berhubung negara Islam dan hudud sama ada ia disepakati pembangkang sebelum bermuzakarah dengan UMNO.

    "Soal nak negara Islam dan hudud, apakah ia telah dibawa untuk perbincangan bersama pakatan pembangkang? Apakah hudud telah dibawa berbincang. Jika sudah dibincangkan, apa keputusannya?

    "Jika tidak dibawa (bincang), kenapa? Tidakkah ia jadi inti perjuangan Pas. Kalau ditolak, apakah Pas mahu terus bersama pembangkang? Ini perlu diperjelaskan terlebih dahulu," tegasnya.


    2. Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Mohd. Shafie Apdal berkata, ini kerana, pada masa ini wujud percanggahan pendapat dalam kalangan mereka sehingga mengelirukan ahli dan rakyat khususnya umat Islam.

    "Pas pun bercelaru. Ada pemimpin mereka yang bantah dan ada yang sokong. Ada yang kenakan syarat seolah-olah tidak ikhlas nak bermuzakarah demi kebaikan ummah.

    "Jadi, sebelum bermuzakarah dengan UMNO, mereka kena muzakarah sesama mereka terlebih dahulu,"


    3. Pensyarah Geopolitik Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Madya Dr. Mohd. Fuad Mat Jali berkata, dalam hal itu, Pas dilihat tidak serius membincangkan matlamat itu melainkan meletakkan syarat supaya UMNO patuh dan tunduk kepada mereka.

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikumsalam sahabat di atas.

      MUZAKARAH PAS DAN UMNO

      nik aziz bercakap dengan ilmu, umno menjawab dengan lembu.

      ini kerana makna muzakarah pun umno tak tau.

      muzakarah adalah kaedah islam utk mencari satu persetujuan dlm sesuatu perkara yg akan dihujahkan BERDASARKAN AL QURAN DAN HADIS (hukum2 islam lah).

      muhyi kata pelik bila nik aziz minta 'tukar kebangsaan kepada islam'. hhhaahaha bagi hamba muhyi yang pelik.

      nik aziz TIDAK KATA IKUT DIA, NIK AZIZ SURUH IKUT/BERPANDUKAN ISLAM dalam muzakarah itu. tiba2 profesor kangkung UKM kata nik aziz suruh ikut dia.

      eh..bukankah profesor itu kakitangan yg dibayar gaji kerajaan, mana boleh cakap politik. blh kena tindakan tata tertib ni. tapi sebab sokong umno...semua boleh...hihih ok balik ke tajuk!

      kalau nak berhujah umum dan bebas, itu bkan muzakarah, itu dialog atau debat atau forum, mcm anwar lawan shabery chik.

      main bola pun ada syarat persetujuan bersama. mana boleh sebelah pihak guna kaki, sebelah pihak kata guna tangan. bila permainan nak ada keputusan yang adil?

      takkan lah nk lawan bola pemuda umno lawan brazil(sure pemuda umno bungkus hihiih) misalnya. brazil guna syarat FIFA, pemuda umno guna syarat persatuan bola pemuda umno pekan.(sure nak tipu punya)

      sampai bila nk ade keputusan yg adil dan dipersetujui kedua2 pihak?

      bab kawin pun ada syarat. sedangkan dua2 dh kemaruk bercinta, bila nk kawin puuunnn ada syarat, apatah lagi dua pihak yang bertentangan, mestilah ada syarat juga...supaya tidak buang masa dan supaya adil.

      muzakarah ialah merujuk dan bberhujah menggunakan hukum2 agama. bukan hukum2 adat melayu umno.

      contoh :

      PAS kata tutup aurat ikut islam adalah semua kecuali muka dan pergelangan/tapak tangan.

      umno kata pakaian sopan mengikut melayu ialah kebaya ketat, bersanggul dan selendang.

      laaaaa ... bila nak ada kata sepakat nya? bahasa dan rujukan lain2.

      anyway kalau umno gentleman....tak kiralah apa syarat, mesti berani berdepan dengan PAS... biar ketidakikhlasan PAS itu akan disaksikan seluruh rakyat di kaca tv...... esoknya pilihanraya...sudah tentu umno menang besaaauu!

      tapi mcmana nk menang,...debat olok2 PAS dan UMNO pun....umno kalaaaaaaaaaaaahhhh ! hahahaha

      Padam
    2. Ayat Khaled Nordin ringkas sahaja, tetapi pedihnya menusuk beb....

      Katanya,

      "Cadangan muzakarah bukan untuk UMNO tapi untuk menakutkan rakan Pakatan yang lain!!!


      BELIAU JARANG BERCAKAP...TP SEKALI KLUAR TEPAT IBARAT SELIPAR KENA KAT MUKAA...

      KAH KAH KEH KEH DOA PECAH PERUT SENDIRI SUDAH MAHKBUL KOT..

      Padam
  14. salahudin kuyup wakakakakakakaka

    BalasPadam
  15. ini bukan 'Penyakit Rohani Pas'

    setelah exco agama umno kalah lawan presiden umno...kluar tubuh pas..last2 umno telah dikapirkan pas.. (ini bukan penyakit kot)

    aku bukan org yg spring jaka ye.. cuma minat pertarungan Jaka Sombong keh keh keh melawan Jaka ikhlas dlm hujah dia

    BalasPadam
    Balasan
    1. APA SALAH SPRING KEPADA KEBENARAN

      spring tak salah kalau dari kena tipu kita spring diri kita kepada sedar akan penipuan pemimpin umno. itu spring yang wajar.

      SEJARAH IBLIS YANG SANGATLAH TETAP DAN TEGUH PENDIRIAN

      nk berkeras konon tetap pendirian buat apa kalau pendirian itu berada dalam lumpur? itu sombong dengan kebenaran namanya, bukan teguh pendirian yg mulia.

      sejarah sikit :

      ada satu ketika iblis terasa nak taubat, maka dia pun munajat kpd Allah. Allah katta syarat taubat sama aje, iaitu mesti sujud(hormat bukan sembah, jgn silap faham) kepada kubur adam a.s.

      maka iblis pun dengan pendirian yg teguh, tetap, sangat ikhlaaaaassssnya mengekalkan keengganannya utk sujud pada kubur adam a.s. maka jadilah dia kekal bertanduk sampai hari kiamat.

      moralnya : jangan keras hati demi pendirian yg dangkal dan senget. umi hafilda dapat duit, saifool dapat duit, eskay dpt projek....anda dapat apa? kat 'sana' nanti sama2 dapat balasan yg sama.

      ISU LAPUK PAS KAFIRKAN UMNO

      back to isu...apa abang kt atas ni masih buka cerita lapuk konon PAS kafirkan umno.

      huh...kisah purba lah dibuka semula. sama mcm rahim nor(zhulumat) yg dikitar semula. hihihih

      tolong buktikan siapa pemimpin PAS yang dgn jelas sebut ORANG UMNO ADALAH KAFIR!

      kalau anda nk merujuk kepada 'amanat haji hadi', sila cari ayat jelas begitu... adakah? anda cari sendiri, takde keje hamba nak carikan utk org umno yg pemalas ni.

      tahukah anda siapa yg ambik petikan ucapan hj hadi dan dibuatnya sebagai 'amanat haji hadi'? sedangkan tiada perkataan kata umno kafir dalam petikan itu.

      org itu adalah bekas ustaz PAS yang berlebih2 hingga timbul isu kafir ini. tapi akhirnya di mana dia sekarang... dia ada bersama umno, menjadi melukut di tepi gantang.

      nak tahu siapa dia? cari vcd debat olok2 PAS dan UMNO... dia salah seorg pelakun debat bagi watak umno.. kalau tak silap. carilah jangan pemalas.

      org berpenyakit rohani begitu, yg berlebih2 celupar mulut, walaupun dulu dlm PAS, tapi kini menjilat umno. kerana dia PAS terfitnah sekian lama.

      JAKA IKHLAS lwn JAKA(hamba la)

      hahaha

      tq lah dgn gelaran itu. kalau indon tahu gelaran ini mesti dia org buat filem. hihhihh

      kreatif juga org umno ni. tapi dangkal pula kalau hendak menilai kebenaran.

      hamba nak tanya 'jaka ikhlas' di atas.....ikhlas itu pakaian zahir atau bathin?

      kalau pakaian zahir, ia boleh nampak dan boleh diperbahaskan. kalau pakaian bathin maka hanya yg empunya diri dan Tuhan saja yang tahu.

      contoh : seorg derma duit kepada org lain tapi tak ikhlas. org itu tak dapat pahala, tapi yg terima duit tetap dapat duit kan?

      tidaklah kerana tk ikhlas si penderma, maka duit itu jadi daun pula. itu sudah kes kena tipu dgn bunian tu bang... hihihihih

      MUZAKARAH MERUJUK NAS..BUKAN IKHLAS

      soal ikhlas bukan isu. Nas hukum agama ada dalam kitab. itu yg dibahaskan, bukan nk bedah hati nik aziz utk tengok ikhlas ke tidak.

      wahai umno, buatla kerja kamu sebagai manusia, biar Tuhan saja menilai ikhlas tu.

      Padam
    2. oh ye sikit lagi lupa lak nk bg kesimpulan.

      KESIMPULAN ISU PAS KAFIRKAN UMNO

      senang saja nk faham isu lapuk di atas.

      ia bukan isu.....

      PAS TUDUH UMNO KAFIR

      tapi ia adalah isu....

      UMNO TUDUH 'PAS TUDUH UMNO KAFIR'

      wahai umat2 umporno...

      anda faham ke bezanya?

      atau rahim the small tambi telah menyebabkan anda tidak faham kerana asyik sogok anda semua dengan blue film siam?

      jgn main2 tau..suka melucah ni boleh menyebabkan hilang akal utk berfikir.

      Padam
    3. adik jaka .. dik. ..abang... tunggu abng phd tu balas no...

      seronok tgk kesombongan adik jaka mempertahankan ketaksuban walaq nya parti politik pojaannya..

      abng tunggu abng phd tu masuk...adik buat la kerja sekolah dulu..nanti ckkgu marahh

      Padam
  16. SALAM TUAN..INI SENARAI TOP TEN WAKIL2 PASRAEL YG BAKAL TERSUNGKUR MAKAN TANAH DAN HILANG WANG DEPOSIT MENGIKUT TAHAP KEBAHLOLAN MASING2..CALON2NYEEE IALAH...

    1) DINPUDURAYA
    2) MAHPUZ A.K.A MR BEAN
    3) MAT SABUN A.K.A MAT SYIAH
    4) MUSTOPE ALY RAJA GORENG
    5) DOKTOR AYAM DZULKEFLY AHMAD
    6) KETUA AGAMA SAMA RATA SAMA RASA WALLY SLIPOR
    7) HJ HADI GRINGO
    8) DOKTOR RANI MUKHERJEE (PAS SELANGOR)
    9) KHALID "THE BIBLE" SAMAD
    10) HUSAM KUSAM MASAM

    INSYALLAH KEHKEHKEHKEHKEH

    BalasPadam
  17. setuju 100% kata2 Tun Mahathir..yg cerdik pandai semua masuk pakatan rakyat, hanya yg bodoh tinggal dlm umno.

    Tahniah Rafizi, anda telah memperbodohkan ketua Pemuda UMNO , ahli Parlimen Rembau, menantu Mantan PM. Apalah sangat dgn katak2 & pecacai yg ada dlm UMNO, sekadar bahan pemuas nafsu pemimpin umno utk mengaut kekayaan milik rakyat.

    Kita tunggu pulak, sejauh mana bijaknya menteri transformasi yg dicabar utk berdebat dgn bekas banduan Sg Buluh..tgk sapa yg nak demam @ bawa baldi tahan air liur yg meleleh...kah..kah umno kekal selamanya serupa lancau!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. rafizi marah lembu buat report polis pasal kes lembu..jadi gentlemen la... alang2 menyeluk pekasam... hadapi pulak la kes bafia ke apa tu..

      jgn jadi bapuk mcm anua ...sudah terang kasi rempuh masuk...lg mau xmengaku bersalah..hadap sajalah ya betui sy bg green light. pd ank buah sy.....hukumlah saya..kan bagus.. byk pulak silat dia..

      Padam
    2. asyik2 anuar..asyik2 anuar, rakyat yg buat BERSIH 3.0 apasal kasi anuar lagi glamour bawa dia p makamah. Memang sial la ini UMNO, rakyat susah payah turun bersih 3.0, bawalah rakyat ke makamah.
      umno memang lancau lah

      Padam
  18. Terima kasih atas sahabat2 yg sudi komen di sini. Setelah dibaca berulangkali, aku amat tertarik dgn hujah dan fakta serta nas yg dibawa oleh JAKA dlm setiap hujahnya. Meskipun beliau berdepan dgn seekor lembu, namun beliau sentiasa berharap agar lembu itu menjadi seorang manusia yg dpt menggunakan akal anugerah Allah. Tahniah JAKA, hujah anda samada menggunakan hujah akal dan agama telah mematikan hujah2 puak yg sentiasa bergantung hayat di lubang dubur Sepol. lubang dubur Sepol penentu segala2nya bagi puak ini. Tahniah, JAKA. Jom masuk FB aku, kita berkenalan dgn lebih rapat. Wslm

    BalasPadam
  19. aku memang marah dgn lembu2 cybertrooper umngok ni punya komen tak de fakta ni. ye lah tapi kita pahamlah, kalau tak bagi komen2 tahap lembu ni camana pulak dia nak claim allowance nanti. tapi cubalah buat actual kerja nulis tu. ini tak asyik cut & paste jer. kelamaan nanti boss kau perasan kau gak yg susah. bodoh!

    BalasPadam
    Balasan
    1. dap...lu balik lalu mkn babi'..depan belakang kasi hantam melayu...cibai

      Padam
  20. memamng betul ...hujah sgt power dari bro jaka..lembu sudah masuk dlm lumpor..makan tanah liat lagi yaksss..tido dgn tanah kat mulut tu wkakakah

    BalasPadam
  21. abng jaka ....sekali sekala jom' la...

    berdebat di http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com

    http://gerakan-anti-pkr.blogspot.com

    nanti org kata jaguh kampung ja ...patut la..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahahah tq kerana respon.

      hamba rasa besar hati bila ada yg respon, maklumlah hamba bukan pemimpin besar mcm anwar.

      tidak mengapalah jaguh bandar atau kampung.

      bukan gelaran yg kita dambakan. menulis utk meluah buah fikiran. berhujah utk menilai kebenaran. bukan niat jadi jagohan.

      jika itu niat dan tujuan lihatlah kepada anak pak ali bernama hassan.

      dulu berjuang murtad di lawan
      kononnya PAS terpesong haluan
      bila bersama umno kenyang makan
      murtad entah kemana, anwar pula dibedal sakan.

      ikhlas itu penting dlm perjuangan. bukan kemenangan tapi kebenaran.

      para Nabi2 dulu ada yg sedikit umatnya, ada yg tinggal berdua saja, malah ada yg sorang saja sampai mati. tapi Allah iktiraf mereka dgn nama 'umat'nya.

      dihadapan Dia lah kita harap mendapat keredhaan. di mata manusia hanya sementara saja. firaun yg agung kini menjadi tontonan muzium saja.

      wallahualam

      Padam
  22. Saya jawab : Sebahagian pemimpin dalam UMNO yg ada scandal, yg ko mentionkan tu…mungkin ada yg betul….tapi mungkin juga ada yang tak betul…contoh: Menteri rogol amah macam yg ko tulis tu…siapa? Rais yatim ke? Kalau dia, kan dia dah menang kes…blogger sharpshooter to kan diperintah bayar saman malu RM300k…malu pun dapat, bangkrap pun dapat… Umi Hafilda dgn ahli perniagaan tu…perbicaraan kes tu rasanya masih berjalan kan…si penuduhnya pun tak muncul2 di mahkamah…apa cerita? Kan aku dah mention tentang kenyataan hadi Awang masa pilihan raya kecil di permatang pasir dulu yg menyatakan dibolehkan (atau wajib, katanya) utk dedahkan aib bakal pemimpin…hmmm…

    Abg jaka tulis : cabaran ini sama mcm kafir Quraish cabar Nabi saw. Suruh Tuhan turunkan emas harta benda dari langit. Mencabar utk menolak kebenaran, bukan mencari kebenaran.
    Saya jawab: Aku Cuma mintakdokumen jer…bukannya aku mintak tunjuk mukjizat….jauh benar perbezaannya…kalo takde byk dokumen, satu pun jadi la…dah dpt nanti pandai2 la aku nak siasat utk pastikan kebenarannya…atau mungkin ko bercakap ikut sedap jer ni…

    Saya jawab: Pada hari dimana berita anwar ni kena tumbuk…aku antara org2 yg betul2 marah dgn kerajaan masa tu…pasai apa? Pasal aku ingat Anwar dizalimi…tapi selepas bertahun2 lamanya…baru aku tersedar yg Anwar ni kaki penipu dan pandai memanipulasi sesuatu isu utk benefit diri beliau…Once aku dah tersedar, baru aku terpikir…memang patut pun dia kena tumbuk… Tang hang punya inverted comma tu (‘”)…bukannya aku tak paham…selalunya bila org letak coma macam tu, they mean reverse physicology….konon2 ko nak maksudkan yg bertentangan dgn apa yg ko tulis…tapi realitinya, memang anwar mencuba segala alasan masa perbicaraan kesnya…one of the reason…dia kata dia ada sakit belakang…tapi kantoi bila ada rakaman video tu….

    BalasPadam
  23. Saya jawab: Tang isu sumpah ni, aku syorkan hang pi tengok video ustaz kazim tu…dia cerita secara details dan dgn bahasa yg mudah dipahami..tak paham jugak? Hmmm..lantak ko la…

    Saya jawab: Betul la tu…mungkin tak kena apa2 masa kat Mekah dan mungkin juga akan kena something masa kat sana…bukan sekadar sebagai balasan tapi juga sebagai penyedaran dan penyucian jiwa….yg aku nak maksudkan ialah kita sebagai seorang Islam yg percaya kepada rahmat dan kasih Allah kepada hamba2nya…. tidakkah, terdetik di hati korang walau sekelumit sekalipun…kenapa Saiful takde apa2 masa kat sana, malahan elok saja dia kat sana? Tak rasa heran ke? Bukan aku suruh korang terus percaya yg Saiful di pihak yg benar…tapi persoalannya kenapa dia ok je kat sana?...
    Anwar gi Mekah 2 kali yer?…buat Umrah ke buat Haji? Ni aku nak minta apa2 bukti yg mengatakan/menunjukkan Anwar didepan Kaabah…bak mai gambar ke, video ke…baru bole sembang….aku rasa, anwar belum pergi haji lagi kan? Umrah?

    Tentang pembalasan Allah di akhirat…..Saya jawab: Aku tak pernah tulis yg aku letih dgn Al Quran…ko yg memandai2 bagi perumpamaan macam tu….Kamal Artaturk sendiri pun sihat jer sampai la masanya bila dia nak mati…betapa azabnya dia…
    Juga dgn hujah yg macam ni…aku bole kata yg Anwar ni confirm memang buat segala bende yg dituduh keatasnya…tapi dia ok jer kat dunia…bukan sebab dia tak buat tapi Allah tangguhkan balasannya ke atas Anwar di akhirat nanti…nampak tak macam mana aku guna hang punyer hujah ke atas pemimpin agung hang….tu pasal aku letih bila org pakai alasan macam ni…

    BalasPadam
    Balasan
    1. SELAGI AKU XNAMPAK DENGAN MATA KEPALA AKU SENDIRI ANWAR MELIWAT,SAMPAI NYAWA KAT HALKUMPUN AKU XCAYA DIA BUAT... TAKUTLAH PADA ANCAMAN ALLAH KEPADA MEREKA YG MENUDUH ZINA PADA SESEORANG MUSLIM YG LAIN TANPA DIDATANGKAN 4 ORANG SAKSI YG MUKTABAR..

      Padam
  24. Kisah perang Uhud…..Saya jawab: Aku pun sekolah SAR jugak dan ada belajar sirah nabi…Kisah perang Uhud adalah satu pengajaran utk menunjukkan betapa pentingnya mematuhi perintah ketua iaitu Nabi s.a.w sendiri yg menjadi ketua angkatan perang kaum Muslimin masa tu…dalam kisah Uhud, pengajaran utk mengatakan yg kalah tu berada dipihak yg salah adalah tidak mutlak sama sekali…tak betul sama sekali…hang tak bole kata yg nabi tak betul…dan aku pun tak pernah tulis atau maksudkan macam tu…Hujah hang dalam memberikan Analogi yg semacam ni adalah tersasar jauh sekali dan menunjukkan tahap berfikir hang yg terlalu rendah dalam hal ni….tu sebabnya aku tulis mulan2nya macam aku tak paham…
    Dalam Al quran…ada ayat2 yg ditujukan khas buat orang Islam dan org2 yg beriman dan ada ayat2 yg ditujukan pada semua manusia tanpa mengira anutan agamanya atau percaya tuhan atau tidak….kenyataan yg mengatakan org islam miskin dan bukan islam pulak kaya, makanya org islam tu dipihak yg salah manakala bukan Islam pula dipihak yg benar – ini satu tahap pemikiran yg sgt rendah….Nikmat tuhan adalah utk sekalian alam dan isinya….rahmat tuhan lebih kepada org2 yg beriman kepadanya….itu pasal Org islam ke, bukan Islam ke…semua dapat bernafas sama seperti yg lain2nya…kalaulah nikmat tuhan hanya pada org yg beriman kepadanya shj…dah tentu ramai bukan islam tak dapat bernafas dan hidup sampai hari ni…ada paham tak?

    Tentang.keselamatan Israel….Saya jawab: Utk yg ni…dah memang terang2 Anwar dah terlepas atau tersilap cakap…kenapa tak ngaku jer? Pastu mintak maaf…org pun paham…tapi nak spin jugak…haa…lantak korang la….
    Ada satu video aku tgk kat youtube dulu dimana seorang aktivis org putih yg sedar bahawa yg patut dilindungi adalah penduduk palestin dan bukannya Israel…dia sampai sanggup gunakan dirinya sendiri sbg human shield bagi menhalang kereta kebal Israel…akhirnya dia cedera parah dan mati digelek dek kereta kebal tu….hmmmm…

    Isu Dr. Chandra kata Anwar terima bantuan yahudi……Saya jawab : Aah…Mahathir yg pinjam IMF yer….Ada baca buku Mahathir tu…”A doctor in the house” tu…dalam tu ada penjelasan tentang isu ni…kalau tak percaya dgn tulisan Dr. Mahathir….ko bole carik la kat sumber2 lain…jgn asyik dgr dari sebelah pihak ko jer…tak adil jugak kan…

    BalasPadam
  25. Isu ramai lari tinggalkan anwar….Saya jawab: Aku ni tak dapat2 apa pun dari UMNO…mana aci macam ni…nanti la aku akan hubungi org UMNO mana2…mintak diaorg bayor aku jugak…pasal penat ni…defend UMNO tiap2 ari…agak2 10 juta bole?
    Cincin rosmah 24J…hmm…ko baca dari sebelah pihak ko jer ni…lagi tak adil…kalau cincin berlian tu harganya 24J…saiz berlian tu punyer la besar…nak sampai besar penumbuk, tau tak? Sapa la yg nak pakai cincin sebesar tu…cincin tu dibawa masuk oleh persatuan BAKTI (Rosmah presidennya) utk tujuan pameran…bukannya dia beli utk diri sendiri…kepala surat tu tertulis nama dia pasal dia presidennya…
    Lagi sekali analogy merapu ko – nabi bawa dokumen la….mak bapak disuruh buat DNA test la…lain la kalo berlakunya pertikaian tentang kesahihan keturunan macam cerita si polan tu….makanya layak sgtlah buat DNA test...kalau dgn DNA test tu nanti mampu membersihkan nama dan melenyapkan fitnah dlm masyarakat, maka wajarlah di buat DNA test tu…macam tu punya senang pon tak leh pikir ke?

    Jaka comment on cerita 16 Sept …sapa yg kecoh 2 kata ramai YB BN nak lompat masuk Pakatan……Comment Abg Jaka : Ketika itulah MP bn yg berkaitan itu berjaya di'pulihkan' utk kekal dlm bn. Takpelah itu kemenangan tektikal bn. Tp yg pasti anwar bukan menipu. Hanya dia gagal saja
    Saya jawab : Ada sedikit pengakuan disitu…bagus…satu permulaan yg baik…bagus..teruskan…

    Abg jaka kata: Anwar bawa duit keluar negara? Mustahil jika buat begitu semasa menjadi pembangkang sebab bulu kemaluan anwar punnnnn umno pantau , inikan pula bawa pelari duit. Taaakkk looogggiikkk langsung
    Saya jawab: Yer la tu…cuba try lawan sama Nalla dlm court berkenaan perkara ni….bole kita semua tengok bukti2 yg Nalla akan keluarkan nanti….

    BalasPadam
  26. Saya jawab isu Anwar kena tumbuk dulu : Takde bang…kalo dah asyik kena provoke…hati pun dah panas….memang kena la sebiji…Zinedine Zidane pun tak hentakkan kepala dia kat pemain bola Italy tu kalo dia tak diprovoke….alah…katalah aku berdiri depan ko…lepas tu aku dok maki ko..anjing…anjing…anjing….tepat2 kat muka ko….then, ko pun nasihat aku sikit punya baik ker apa…tapi aku ni tak berenti2 maki ko anjing…anjing…anjing…agak2nya, apa yg ko nak buat? Maaf la kalo aku kata ko anjing ye…bukan maksud aku macam tu, tapi aku nak ko paham…apa agaknya tindakan ko dalam keadaan macam tu….

    Itu saja lah abg Jaka…kalau lepas ni Abg Jaka nak balas balik kat saya…silakan…tapi saya rasa saya tak balas dah kot…penat la nak tulis panjang2 ni…pastu nak kena baca dulu, pastu nak kena pikir apa hujah2nya…semalam saya ada terjumpa satu blog yg ditulis oleh Jonathan Smith tentang anwar…ada byk interview, press statement…dan maklumat2 berkaitan Anwar yg dikumpul oleh pihak intelligence spt CIA dan MI6…sgt menarik…tapi semuanya ditulis dalam English…rasanya bukan masalah sgt kot buat Abg Jaka utk menelaahnya…ini blognya : ifilesjs.wordpress.com

    Akhir sekali, terima kasih atas comment2 Abg Jaka dan yg lain2 tu dan saya mohon maaf kiranya ada tulisan saya yg membuatkan siapa2 marah atau terasa…

    Assalamualaikum……..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Waalaikumsalam kpd adik 'pemalu' tanpa nama kerana sudi memberi respon panjang kepada tulisan hamba.

      Insyaallah hamba akan mengulung 'muzakarah' kita ini. hihih

      tahniah kepada anda kerana berani mengeluarkan pandangan. anda layak jadi ketua pemuda umno.

      penggulungan menyusul.... sekian

      Padam
  27. bravo abang 'phd' '....maafkanlah bro jaka.. tu...aku paham sgt pemikiran dia ...duapuluh tahun otak aku diprogram Pas dan crita dari parti anuar...

    sapa2 balun pas...memang kena lah pelangkung anak tekak aku... bapak aku pun kena..maklum la belajaq u. terasa macam pemegang amanah utk penegak keadilan....

    bila umur da30an soal kematangan hidup mula datang...bukan senang nak senang ..bukan susah nak susah..

    politik aku tak peduli cuma sokong je...tiba2 dap menang kat perak...umno jugak kecoh di ganu...2 kisah ekstrem ni membentuk pemikiran aku skrg...


    1. dap jgn bg muka ..nak naik buleh tp jgn bg muka..depa naik atas kepala dap..kena sekeh sket komunis ni...
    2. org melayu jgn berpecah belah ...musuh senang sgt masuk
    3.pas dam umno mesti muhasabah diri..politik no.2 ..keterjaminan melayu islam no.1

    peritnya nak pastikan tanah melayu ni terjaga...musuh islam bersepah2 ... nak jaga sedara kita pas lagi...yg ekstreem gila...(jaga jugak la...)

    anggaplah ini penutup kpd peperangan maya antara dua jaguh

    abang Jaka..ANDA DIPERLUKAN JUA
    abang 'phd' kot ANDA DIPERLUKAN JUA
    ...
    anda dua2 berusahalah gigih2 pastikan tampuk pemerintahan najib+muyidin atau hadi+matsabu terjadi..insyAllah...

    jgn bg ruang mana2 pihak yg xsepatutnya menjadi ketua kita..


    kalau kat CHINA. INDIA KA, PORTUGIS KA.. TAK KISAH SAPA MENANG SAPA KALAH ...DAH TENTU BANGSA DIA JUGAK JAGA , DAH PASTI AGAMA DIA JUGAK JAGA..KITA.. KITA JAGA LAH SESAMA KITA... KAYY...

    Wallahualam..dan
    Wassalam......

    BalasPadam
  28. PENGGULUNGAN SIRI 1

    Hamba ucapkan tq kepada adik ‘pemalu’ tanpa nama. Hamba juga bercadang utk menggulung sajalah perbincangan kita. Tahniah kerana anda lebih berani dpd najib utk berhujah. Inilah budaya sihat yg terhasil dgn adanya pembangkang yg kuat dan buat keje. Inilah tanda budaya jumud yg diterap umno sudah berkecai.

    Kalau kita tidak lawan umno, semua rakyat jadi beku zahir dan batin. Mengikut dan sokooong aje!

    PENYOKONG UMNO JUMUD MAKLUMAT

    Pengamatan hamba penyokong umno adalah jumud kpd maklumat media mereka saja. Tidak terdedah kpd pandangan kedua. Ini kerana media dan umno menutup segala ruang pembangkang. Nasib baik zaman IT memberi laluan. Dlm keadaan media dan undang2 ditgn umno diguna sepenuhnya, rakyat ramai sudah buka mata. Amat mustahil rakyat begitu bodoh dan senang2 terpengaruh dgn PR yg tidak berkuasa dan sentiasa dipantau.

    PENYOKONG UMNO MULA BELAJAR AGAMA KERANA PR

    Hamba bersyukur kerana penyokong umno sudah mula faham hakikat ‘petunjuk’ Allah di Mekah dan hukum bersumpah laknat. Bertambah lah juga sedikit sebanyak ilmu yg kita kongsi bersamakan. Makin penyokong umno celik agama, makin takut pemimpin anda semua. Tidak mengapalah anda mengkaji agama, kenal hudud, kenal liwat, qazaf dll semata2 utk lawan PR. Insyaallah satu masa anda akan terbuka matahati juga. Setidak2nya berdiam diri apabila umno mula melanggar hukum2 agama. Jangan sokong. Alhamdulillah

    KENAPA SAIFOOL TAK KENA APA2 KAT MEKAH?

    Anda kata tidak terdetik ke kenapa Saifool tidak kena apa2 pun di Mekah setelah sumpah laknat. Hamba nk jawab sikit saja. Ini jawapan yg paling lunak dan positif yg hamba boleh terima utk diri Saifool :

    Alkisahnya ;

    Mak saifol adalah pelajar Yayasan Anda dimana anwar menjadi pengetuanya. Beliau menyanjung anwar dan minta saifol jadikan anwar idola pemimpin yg dicontohi. Maka agaknya bila dewasa saifol pun menawarkan dirilah menjadi pekerja sukarela PKR. Tiba2 meletup cerita saifol mengaku diliwat anwar. Mak saifol sangat tk percaya dan menentang perbuatan anaknya. Malangnya beliau meninggal dunia lebih awal.

    Trajedi bermula bilamana dikatakan ayah saifol ini berniaga dan byk hutang. Pernah berkrisis rumahtangga. Dipercayai konspirator telah manipulasi mereka berdua hingga saifol bersetuju mengaku liwat. Demi ayah yg byk hutang maka peluang mengaku terpaksa diterima dgn berat hati.

    Mungkin konspirator pujuk/ugut dgn berkata pd saifol..”Ini utk masa depan Negara, kamu kena mengaku dan akan terima imbuhan lumayan, kamu dianggap pahlawan”. Mungkin saifol mengadu kepada Allah,”ampunkan aku Allah, aku terpaksa buat kerja ni, aku tau berdosa besar tapi demi bapak aku, aku terpaksa buat, berilah kemenangan kepada DS anwar yg aku aniaya ini tanpa rela ku”.

    Itu lah saja yg paling baik hamba boleh fikirkan bagi pihak saifol.

    Sedikit info KISAH FITNAH LIWAT :
    http://kerajaanrakyat.blogspot.com/2010/02/tolong-cetak-dan-sebarkan.html

    sambung penggulungan siri 2

    BalasPadam
  29. PENGGULUNGAN SIRI 2

    PENYOKONG UMNO HENDAKKAN DOKUMEN BUKTI

    Anda minta satu bukti dokumen kebejatan umno. Itu tanda baru dlm dunia blog PR. Semenjak tahun 1998 terlalu banyak salinan dokumen dimuat dlm internet sehingga hari ini, sebab internet saja media PR yg bebas. Mungkin anda tidak pernah tengok dokumen akuan bersumpah Azizan Abu Bakar dan Umi Hafilda yang menafi anwar terlibat liwat tahun 1998. Masa tu anwar masih TPM.

    Bagaimanapun hamba bagila sikit contoh2 dokumen yg tersiar dlm blog PR. Antara yg utama adalah DOKUMEN PERJANJIAN APCO yg dibentang PR di Parlimen tapi dijawab umno dgn menggantung anwar setahun(kalau tk silap). Sila ke sini :

    http://anwaribrahimblog.com/2010/03/31/dokumen-perjanjian-antara-apco-worlwide-dengan-kerajaan-malaysia/

    bagi isu2 lain seperti TANAH RIZAB MELAYU yg ditulis penulis blog dgn maklumat yg ada kredibiliti seperti tarikh dan tempat kejadian sila baca contoh ini :

    http://greenboc.blogspot.com/2012/04/dbkl-halang-guna-dataran-merdeka-bersh.html

    http://www.pencacai-semalaysia.com/2012/02/tanah-rezab-melayu-lesap-angkara-lanun.html

    bagi kes2 penyelewengan di bawah bn, siap dgn data nilai dan syarikat serta projek terbabit. Boleh semak sendiri kerana ianya isu2 besar yg terbuka melibatkan syarikat2 dan perjanjian2 yg boleh disiasat sendiri…bukan mcm cerita anwar sakit pinggang tapi boleh main bola(hihihih exaggerate sikit) dlm wad yg tiada kredibiliti fakta.

    Contoh maklumat SENARAI PENYELEWENGAN di bawah bn :

    http://kopitiam-bang-nan.blogspot.com/2012/04/semuanya-bermula-di-zaman-mahathir.html
    http://duniacacamarba.blogspot.com/2012/01/krisis-ekonomi-malaysia-1997-1998-hasil.html
    http://kerajaanrakyat.blogspot.com/2010/01/dakwaan-yang-tidak-terjawab.html

    Bagi ISU UMNO DAN ISRAEL boleh baca contoh di bawah :

    http://www.erapasca.com/2012/02/fakta-kronologi-hubungan-umno-israel.html
    http://kerajaanrakyat.blogspot.com/2010/04/mind-penyeludupan-zionis-ke-malaysia.html#comments
    http://kerajaanrakyat.blogspot.com/2010/01/yahudi-freemason-islam-politik-malaysia.html

    dan baaaaaaaaaaaaaaanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak lagi lah. Hamba pun penin la!

    PERISTIWA LEBAM MATA 1998

    Rahim nor yg suruh anwar cek dna utk buktikan anak azmin bukan anak anwar. Rahim nor ketika itu lurus bendul(maklumlah alat umno) kerana anwar masih TPM dan perlu dibela. Rupanya dia tak tahu yg buat semua tu adalah atas sokongan mahadey(mahazalim ketika itu).

    Kerana itu dia kena cover balik ‘kesilapan’ dia pada mahadey. Maka dipukul lah anwar dgn kejam. Anda kata sebab provokasi maki anjing! Kepada rahim nor. Soalannya ketika dipukul, tgn anwar terikat di belakang atas kerusi dan mata tertutup…dia tak tahu pun jenis ‘anjing’ apa yang masuk sel dia. Rahim nor dan mahadey masuk sel dgn senyap tanpa sepatah perkataan utk elak dikenali, tapi anwar kenal dgn bau perfume mahadey dan bunyi ‘ehem’ habit rahim nor. Ketika itulah anwar dipukul.

    Mustahil dlm keadaan terikat dan mata tertutup anwar jadi agresif dan maki. Sedangkan dlm ceramah dgn penyokong ramai pun dia tk maki orang. Anwar sedar memang dia menghadapi risiko dibunuh, dlm keadaan begitu mustahil dia provoke anjing …anjing…. anjing pada polis. Fitnah rahim nor semata2.

    ANWAR DITUDUH AGEN YAHUDI, TAPI MASUK MAHKAMAH KES LIWAT

    Amat bodoh mempercayai anwar disingkir kerana jadi agen yahudi atau CIA. Bila seret ke mahkamah jadi kes liwat 1 dan 2. Mana kes agen asingnya? Kenapa tak buka pertuduhan anwar jadi agen asing? Dulu setiausaha mahadey kantoi jadi agen KGB, masuk mahkamah. 14 tahun anwar dituduh liwat.

    Semua kes liwat gagal walaupun mahkamah dipertikai integritinya. Kenapa? Sebab tuduhan liwat sangaaaaaaat mengarut. Bacalah perbicaraan kes liwat 1 dan 2. Sungguh mengarut. Liwat 1 ; tilam belum ada dipasaran masa tarikh liwat, Tivoli Villa belum siap masa tarikh liwat. Liwat 2 ; saifol mengadu diliwat banyak kali, tanpa paksaan tapi masih bekerja dgn anwar. Semuga semua konspirator yg terlibat masuk neraka lah.

    sambung penggulungan siri 3

    BalasPadam
  30. PENGGULUNGAN SIRI 2

    PENYOKONG UMNO HENDAKKAN DOKUMEN BUKTI

    Anda minta satu bukti dokumen kebejatan umno. Itu tanda baru dlm dunia blog PR. Semenjak tahun 1998 terlalu banyak salinan dokumen dimuat dlm internet sehingga hari ini, sebab internet saja media PR yg bebas. Mungkin anda tidak pernah tengok dokumen akuan bersumpah Azizan Abu Bakar dan Umi Hafilda yang menafi anwar terlibat liwat tahun 1998. Masa tu anwar masih TPM.

    Bagaimanapun hamba bagila sikit contoh2 dokumen yg tersiar dlm blog PR. Antara yg utama adalah DOKUMEN PERJANJIAN APCO yg dibentang PR di Parlimen tapi dijawab umno dgn menggantung anwar setahun(kalau tk silap). Sila ke sini :

    http://anwaribrahimblog.com/2010/03/31/dokumen-perjanjian-antara-apco-worlwide-dengan-kerajaan-malaysia/

    bagi isu2 lain seperti TANAH RIZAB MELAYU yg ditulis penulis blog dgn maklumat yg ada kredibiliti seperti tarikh dan tempat kejadian sila baca contoh ini :

    http://greenboc.blogspot.com/2012/04/dbkl-halang-guna-dataran-merdeka-bersh.html
    http://www.pencacai-semalaysia.com/2012/02/tanah-rezab-melayu-lesap-angkara-lanun.html

    bagi kes2 penyelewengan di bawah bn, siap dgn data nilai dan syarikat serta projek terbabit. Boleh semak sendiri kerana ianya isu2 besar yg terbuka melibatkan syarikat2 dan perjanjian2 yg boleh disiasat sendiri…bukan mcm cerita anwar sakit pinggang tapi boleh main bola(hihihih exaggerate sikit) dlm wad yg tiada kredibiliti fakta.
    Contoh maklumat SENARAI PENYELEWENGAN di bawah bn :

    http://kopitiam-bang-nan.blogspot.com/2012/04/semuanya-bermula-di-zaman-mahathir.html
    http://duniacacamarba.blogspot.com/2012/01/krisis-ekonomi-malaysia-1997-1998-hasil.html
    http://kerajaanrakyat.blogspot.com/2010/01/dakwaan-yang-tidak-terjawab.html

    Bagi ISU UMNO DAN ISRAEL boleh baca contoh di bawah :

    http://www.erapasca.com/2012/02/fakta-kronologi-hubungan-umno-israel.html
    http://kerajaanrakyat.blogspot.com/2010/04/mind-penyeludupan-zionis-ke-malaysia.html#comments
    http://kerajaanrakyat.blogspot.com/2010/01/yahudi-freemason-islam-politik-malaysia.html
    dan baaaaaaaaaaaaaaanyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak lagi lah. Hamba pun penin la!

    PERISTIWA LEBAM MATA 1998

    Rahim nor yg suruh anwar cek dna utk buktikan anak azmin bukan anak anwar. Rahim nor ketika itu lurus bendul(maklumlah alat umno) kerana anwar masih TPM dan perlu dibela. Rupanya dia tak tahu yg buat semua tu adalah atas sokongan mahadey(mahazalim ketika itu).
    Kerana itu dia kena cover balik ‘kesilapan’ dia pada mahadey.

    Maka dipukul lah anwar dgn kejam. Anda kata sebab provokasi maki anjing! Kepada rahim nor. Soalannya ketika dipukul, tgn anwar terikat di belakang atas kerusi dan mata tertutup…dia tak tahu pun jenis ‘anjing’ apa yang masuk sel dia. Rahim nor dan mahadey masuk sel dgn senyap tanpa sepatah perkataan utk elak dikenali, tapi anwar kenal dgn bau perfume mahadey dan bunyi ‘ehem’ habit rahim nor. Ketika itulah anwar dipukul.

    Mustahil dlm keadaan terikat dan mata tertutup anwar jadi agresif dan maki. Sedangkan dlm ceramah dgn penyokong ramai pun dia tk maki orang. Anwar sedar memang dia menghadapi risiko dibunuh, dlm keadaan begitu mustahil dia provoke anjing …anjing…. anjing pada polis. Fitnah rahim nor semata2.

    ANWAR DITUDUH AGEN YAHUDI, TAPI MASUK MAHKAMAH KES LIWAT

    Amat bodoh mempercayai anwar disingkir kerana jadi agen yahudi atau CIA. Bila seret ke mahkamah jadi kes liwat 1 dan 2. Mana kes agen asingnya? Kenapa tak buka pertuduhan anwar jadi agen asing? Dulu setiausaha mahadey kantoi jadi agen KGB, masuk mahkamah.
    14 tahun anwar dituduh liwat. Semua kes liwat gagal walaupun mahkamah dipertikai integritinya.

    Kenapa? Sebab tuduhan liwat sangaaaaaaat mengarut. Bacalah perbicaraan kes liwat 1 dan 2. Sungguh mengarut. Liwat 1 ; tilam belum ada dipasaran masa tarikh liwat, Tivoli Villa belum siap masa tarikh liwat. Liwat 2 ; saifol mengadu diliwat banyak kali, tanpa paksaan tapi masih bekerja dgn anwar. Semuga semua konspirator yg terlibat masuk neraka lah.

    sambungan penggulungan siri 3

    BalasPadam
    Balasan
    1. RALAT

      maaf tuan blog.. tolong delete penggulungan siri 2 ini sebab terhantar dulu kali lah.... maaf bebanyak tuan.

      Padam
  31. PENGGULUNGAN SIRI 3

    IMF

    Isu pinjaman IMF ini diperbesarkan mahadey utk memburukkan anwar. Kita tidak kata IMF bagus, selagi namanya hutang memang tidak bagus. Tapi ia lebih baik dr pinjaman bank dunia atau jepun yg tidak dikawal. Tahun2 60an Malaysia meminjam IMF kerana baru membangun selepas merdeka. Mahadey sebagai PM berhak terima atau tolak cadangan menteri kewangan(masa tu anwar) mengenai IMF. Cukup dengan tolak cadangan anwar, tetapi kenapa sampai perlu menzalimi anwar dgn teruk dan tuduh dia nk jual Negara dan agen CIA. Ada sebab lain sebenarnya kemarahan mahadey itu.

    Tuduhan anwar agen CIA berkumandang pada 1998. Hingga amerika sendiri beri amaran Malaysia jgn kaitkan mereka(CIA) dgn masalah politik mahadey. Terus senyap tuduhan itu. Kini kumandang semula tuduhan anwar agen yahudi pula.

    DOCTOR IN THE HOUSE

    Maka memulislah mahadey buku ini utk menafikan segala kebejatan beliau. Sampai tergamak mahadey jemput hanif omar utk memberitau rakyat bahawa bukan dia yg buat operasi lalang tapi polis.

    Buku itu semata2 buku penafian. Dah kalau semua bukan mahadey yg berkuasa masa tu..siapa lagi? Apakah mahadey nak bagitau dia diperguna yahudi? Mungkin. Tapi perkara2 yg ade kebaikan seperti kereta nasional tidak pula dinafi hasil usaha dia.

    HUBUNGAN DGN YAHUDI

    Seperti hamba kata dunia di bawah pengaruh yahudi. Tidak ada sesiapa yg boleh mendakwa dia bebas sepenuhnya dari yahudi. Kalau yahudi tak dtg dgn tentera, sistem mereka sudah berakar umbi dalam dunia. Menuduh anwar sebagai agen yahudi amat dangkal. Apakah benar umno sangat suci dari yahudi. Siapa presiden umno yg tidak pernah melawat presiden amerika?

    Cuma dalam keterpaksaan tunduk kepada sistem yahudi, jgnlah sampai menjual maklumat dan sistem keselamatan Negara kepada syarikat2 yahudi seperti APCO. Janganlah sampai guna yahudi menjadi penasihat politik seperti Satchai & satchai dll.

    Takkan hanya kerana gambar bersalam dan duduk semeja dgn yahudi maka sahlah seseorg itu agen yahudi. Apa guna pemimpin suci dari yahudi tapi perangai lebih teruk dari yahudi? Lihat saja pemimpin timur tengah yg memiskinkan rakyat dan membolot hasil Negara. Mereka itu islam dan sunni lagi. Tapi rakyat hidup melarat. Itu yg yahudi mahu..

    YAHUDI MEMISKINKAN RAKYAT MELALUI PEMIMPIN BONEKA

    Pemimpin dunia ketiga termasuk Malaysia menjadi begitu ganas dalam membolot hak Negara dan rakyat. Sistem feudal bukan lagi ditangan raja tetapi ditangan pemimpin politik dunia ketiga. Negara dan rakyat mahu dimiskinkan kenapa? Sebab org yang miskin tidak akan ade masa utk celik mata, tiada masa utk menuntut ilmu, nak ibadat lebih pun takde mood, musuh yg miskin akan menjual senjata mereka utk makanan.

    Tetapi dengan kuasa Allah semata2 lah bahawa umat islam ini walaupun cuba dilemahkan dgn kemiskinan tetapi masih kuat jika dikuatkan iman. Tapi ini bukan alasan utk terus membiar rakyat melarat. Kerana hadis Nabi saw mengatakan, ‘hampir orang fakir itu kepada kufur’.

    Cuba bayangkan kenapa pemimpin2 dunia ketiga membolot kekayaan yg mana mereka tidak akan menggunakannya...terlalu banyak. Dan kekayaan itu semua disorok diluar Negara. Apabila mereka jatuh, maka harta2 itu dibekukan diluar Negara. Bukan mudah utk ditarik kembali kepada Negara.

    sambungan penggulungan siri 4

    BalasPadam
  32. PENGGULUNGAN SIRI 3

    IMF

    Isu pinjaman IMF ini diperbesarkan mahadey utk memburukkan anwar. Kita tidak kata IMF bagus, selagi namanya hutang memang tidak bagus. Tapi ia lebih baik dr pinjaman bank dunia atau jepun yg tidak dikawal. Tahun2 60an Malaysia meminjam IMF kerana baru membangun selepas merdeka. Mahadey sebagai PM berhak terima atau tolak cadangan menteri kewangan(masa tu anwar) mengenai IMF. Cukup dengan tolak cadangan anwar, tetapi kenapa sampai perlu menzalimi anwar dgn teruk dan tuduh dia nk jual Negara dan agen CIA. Ada sebab lain sebenarnya kemarahan mahadey itu.

    Tuduhan anwar agen CIA berkumandang pada 1998. Hingga amerika sendiri beri amaran Malaysia jgn kaitkan mereka(CIA) dgn masalah politik mahadey. Terus senyap tuduhan itu. Kini kumandang semula tuduhan anwar agen yahudi pula.

    DOCTOR IN THE HOUSE

    Maka memulislah mahadey buku ini utk menafikan segala kebejatan beliau. Sampai tergamak mahadey jemput hanif omar utk memberitau rakyat bahawa bukan dia yg buat operasi lalang tapi polis.

    Buku itu semata2 buku penafian. Dah kalau semua bukan mahadey yg berkuasa masa tu..siapa lagi? Apakah mahadey nak bagitau dia diperguna yahudi? Mungkin. Tapi perkara2 yg ade kebaikan seperti kereta nasional tidak pula dinafi hasil usaha dia.

    HUBUNGAN DGN YAHUDI

    Seperti hamba kata dunia di bawah pengaruh yahudi. Tidak ada sesiapa yg boleh mendakwa dia bebas sepenuhnya dari yahudi. Kalau yahudi tak dtg dgn tentera, sistem mereka sudah berakar umbi dalam dunia. Menuduh anwar sebagai agen yahudi amat dangkal. Apakah benar umno sangat suci dari yahudi. Siapa presiden umno yg tidak pernah melawat presiden amerika?

    Cuma dalam keterpaksaan tunduk kepada sistem yahudi, jgnlah sampai menjual maklumat dan sistem keselamatan Negara kepada syarikat2 yahudi seperti APCO. Janganlah sampai guna yahudi menjadi penasihat politik seperti Satchai & satchai dll.

    Takkan hanya kerana gambar bersalam dan duduk semeja dgn yahudi maka sahlah seseorg itu agen yahudi. Apa guna pemimpin suci dari yahudi tapi perangai lebih teruk dari yahudi? Lihat saja pemimpin timur tengah yg memiskinkan rakyat dan membolot hasil Negara. Mereka itu islam dan sunni lagi. Tapi rakyat hidup melarat. Itu yg yahudi mahu..

    YAHUDI MEMISKINKAN RAKYAT MELALUI PEMIMPIN BONEKA

    Pemimpin dunia ketiga termasuk Malaysia menjadi begitu ganas dalam membolot hak Negara dan rakyat. Sistem feudal bukan lagi ditangan raja tetapi ditangan pemimpin politik dunia ketiga. Negara dan rakyat mahu dimiskinkan kenapa? Sebab org yang miskin tidak akan ade masa utk celik mata, tiada masa utk menuntut ilmu, nak ibadat lebih pun takde mood, musuh yg miskin akan menjual senjata mereka utk makanan.

    Tetapi dengan kuasa Allah semata2 lah bahawa umat islam ini walaupun cuba dilemahkan dgn kemiskinan tetapi masih kuat jika dikuatkan iman. Tapi ini bukan alasan utk terus membiar rakyat melarat. Kerana hadis Nabi saw mengatakan, ‘hampir orang fakir itu kepada kufur’.

    Cuba bayangkan kenapa pemimpin2 dunia ketiga membolot kekayaan yg mana mereka tidak akan menggunakannya...terlalu banyak. Dan kekayaan itu semua disorok diluar Negara. Apabila mereka jatuh, maka harta2 itu dibekukan diluar Negara. Bukan mudah utk ditarik kembali kepada Negara.

    sambungan penggulungan siri 4

    BalasPadam
    Balasan
    1. RALAT

      sekali lagi hamba minta ampun tuan blog...tolong delete penggulungan siri 3 ini, juga kerana dah terhatar 2 kali.

      Padam
  33. PENGGULUNGAN SIRI 4

    UMNO BELI KATAK2 PR

    Kalau anda hendak minta umno juta2 mcm katak2 PR dapat, anda kena tanya siapa anda kepada umno dan PR. Katak2 itu dianggap umno ada nilai tambah. Di perak mereka berhasil merampas negeri. Katak2 lain disuruh bunyi ooong ooong kat tv, itu saja tugas mereka. Kalau anda setakat pencacai bawahan, tidak lah ada nilainya utk umno beli anda. Kalau dapat BR1M RM500 pun dah sain mati sokong umno, buat apa umno nak membazir bagi juta2! Hahaahahah

    FAKTOR ANWAR DAN PKR

    Bagi umno, PAS dan DAP lebih mudah dihadapi. PKR lebih agresif dan faktor anwar adalah tunjangnya. Salah satu sebab ialah pemimpin PKR asalnya umno, mereka sudah kenal rentak silat umno. PAS mudah dilentur kerana kurang mengancam dibanding PKR. Dulu umno takut dgn Almarhum Ust Fadil Nor. Beliau pemimpin yg pandai bersilat dalam politik dan gandingan mantap dgn anwar.

    DAP akan terus dicop sebagai perkauman selama2nya. PKR berjaya menyatukan pembangkang dan menarik sokongan bukan melayu. Rekod pilihanraya PKR juga memberangsangkan.

    Kerana itu apa cara pun PKR mesti dilemahkan. Maka serangan bertubi2 kecil dan besar, fitnah dan provokasi dituju kepada PKR lebih dari PAS dan DAP. Kalau anwar kena saman langgar lampu merah pun akan mendapat liputan media umno berminggu2.

    Tektik pecah belah diguna. PAS kuda DAP, PKR kuda DAP, DAP kuda PAS. Semua mengkuda satu sama lain. Yg tak kuda umno saja. Umno lembbuuuuu! Hihihh diteruskan kempen DAP parti cina yg sangat bahaya. PAS sesat. PKR agen yahudi. Dicuba cetus isu perkauman dan agama oleh umno. Diguna perang saraf utk pecahkan dalam parti2 PR. Dikatakan anwar bahaya tapi pemimpin lain PKR ok kononnya. Maka timbullah perang saraf umno konon PAS bagus tapi PKR yg jahat dan bahaya.

    Tapi dalam seluruh tektik jahat umno itu, kesimpulannya tidak ada satu pun yg positif tentang anwar. Asal anwar saja mesti jahat dan bahaya. Anwar petualang kepada semua makhluk dan Negara. Tapi umno lupa lagi kuat tekan anwar, lagi ramai simpati.

    PERISTIWA MISTERI MAHATHIR

    Dalam banyak2 perkara mengenai mahadey, ada satu yg sangat misteri. Logiknya mahadey tidak akan letak jawatan selagi masih hidup dan sihat. Dia gila kuasa dan mahu pastikan anaknya naik. Tiba2 masa perhimpunan umno dia menangis ckp dah lama dan nk letak jawatan. Dan dalam masa-masa itu jugalah Ust fadzil nor meninggal dunia. Ada org pertikai kematian beliau kerana bedah dlm Negara tetapi org beriman terima lah sebagai ketentuan Allah. Mahadey tidak perlu ucap takziah kerana konon sedang celaru hingga menangis nk letak jawatan. Maka fokus lah rakyat kepada mahadey nk letak jawatan. Hanya paklah yg beri penghormatan jenazah dibawa ke kedah guna pesawat tudm. Jika tidak, sepanjang hiway akan dipenuhi rakyat utk memberi menghormati terakhir kepada jenazah ust fadzil nor.

    Masa itu mahadey fikir anwar dah masuk penjara 15 tahun, dia lega dan boleh relax sikit maka diserah kuasa pada paklah. Yg paklah ni pula adalah sikit jiwa yg takutkan Tuhan, mak dia pesan beri keadilan pada anwar, maka paklah suruh mahkamah beri keadilan. Maka bebaslah anwar hanya kena 5 tahun.

    Mahadey yg baru nk rehat terus tersentak dgn pembebasan anwar dan dituduh paklah lah puncanya. Maka bermusuhlah mahadey pd paklah. Sanggup keluar umno dia dan masuk balik pada hari paklah letak jawatan. Kini mahadey tidak boleh tido lena kerana anwar makin mengganas.
    Agaknya apakah punca sebenar mahadey letak jawatan, menangis2 pula ? Ini yg misterinya. Selain nak tutup isu kematian ust fadzil nor, ramai berpendapat itu adalah perancangan Tuhan hasil doa orgramai. Mungkin sampai sekarang pun mahadey sendiri hairan kenapa dia letak jawatan.

    sambung penggulungan siri 5

    BalasPadam
  34. PENGGULUNGAN SIRI 5

    DAP DAN CINA HENDAK RAMPAS NEGARA

    Kempen umno demi survival nya. Sentiment perkauman dimainkan. 13 mei 69 dijadikan wayang ulangan utk menakutkan rakyat. Beberapa percubaan mencetus isu kaum dan agama gagal. 500 tahun tanah melayu dijajah oleh tak kurang dari lima bangsa dunia. Institusi raja masih ujud, melayu masih berkuasa. Jepun dan komunis yg bersenjata menjajah menganas, hari ini melayu masih berkuasa, raja masih ada.

    Umat islam di Afghanistan Iraq bosnia dizalimi dgn senjata oleh kuasa dunia. Hari ini mereka masih ujud dan teruskan perjuangan. Bosnia masih diperintah org bosnia walaupun beratus ribu dibunuh.
    Apalah sangat rusuhan 13 mei 69. Melayu dan raja masih berkuasa. Polis dan tentera masih dikuasai org melayu. DAP adalah parti yg kecil saja kalau berniat merampas kuasa.

    Yg boleh menyerahkan Negara kepada org asing hanyalah mereka yg berkuasa. Singapura, limbang, batu putih, harta dan kekayaan Negara semua boleh digadai dgn sebab rasuah dan kelemahan pemerintahan. Kini demi kuasa Negara DIJUAL KEPADA PENDATANG ASING utk tujuan pilihanraya. Semuga Allah masukkan ke neraka kesemua mereka yg terlibat buat kerja itu. Tiada ampun utk mereka. Semua ini sudah tentu ia dituju kepada umno dan bn.

    RUSUHAN KAUM MELAYU DAN CINA, APAKAH BOLEH BERLAKU LAGI?

    Org cina adalah peniaga dan banyak harta. Mereka tidak suka pada pertumpahan darah. Tapi dgn kuasa wang, mereka boleh membeli pemimpin2 yg rasuah dan tiada maruah. Dengan wang mereka tidak perlu jadi PM tapi cukup dgn membonekakan PM dan menteri2 melayu umno. Dgn wang mereka boleh beli ketua2 polis dan penguatkuasa utk menjadi anjing2 mereka. Mereka tidak perlu angkat senjata berperang dgn pekida perkasa silat lincah atau polis.

    Itu semua tektik lama yg bodoh dan ketinggalan zaman. Selendang merah tidak berguna lagi kalau semua pemimpin sudah di’sembelih’ maruah mereka dgn wang. Parang terbang hanya cerita sejarah dan tidak akan terbang lagi bila maruah pemimpin melayu umno sudah awal2 terbang.

    PARANG TERBANG DAN SELENDANG MERAH

    Janganlah org melayu masih hidup dgn cerita2 lama seperti ini. Perjuangan org dulu2 tidak sama dgn niat berjuang melayu umno sekarang ini. Keluarga hamba terlibat dgn selendang merah dan parang terbang maka hamba tidak hairan dgn lawak berahim ali silat lincah pekida atau perkasa yg garang depan tv tapi boleh dibeli dgn wang org2 cina. Tanpa beriman, tanpa mengikut adab islam dlm berperang, jika hanya utk kepentingan politik assobiyah dan berlaku zalim sesame islam(kes anwar misalnya), maka selendang merah atau parang terbang tidak lebih daripada sarang2 sihir jin fasik yg menyesatkan. Ilmu2 para wali tidak akan sekongkol dgn kezaliman.

    sambung penggulungan siri 6

    BalasPadam
  35. PENGGULUNGAN SIRI 6 (akhir)

    DEMI MASA DEPAN NEGARA

    Umno lupa, isu perkauman mereka terhadap DAP akan menguris hati kawan2 bukan melayu mereka. Kawan2 mereka sedar begitu rupanya hati umno tu. Taksub perkauman bukan ajaran islam. Ada ramai rakyat kita bukan melayu yg jauh lebih baik setia dan amanah terhadap Negara. Mereka juga membayar cukai dan ada sumbangan membangun Negara. Adakah mereka patut dimusuhi hanya kerana mereka cina dan setiap cina tidak boleh dipercayai? Tapi tidak ada sebab utk kita menyerah kuasa utama kepada bangsa lain sedangkan raja masih org melayu. Polis dan tentera masih org melayu.

    UMNO PERLU BERUBAH ATAU DIUBAH

    Cukuplah retorik demi bangsa, demi islam, melayu terancam, melayu kena bersatu, cina jahat, agen yahudi, liwat, video, air mani, bulu kemaluan, anwar naik kerusi roda tapi boleh berjalan, mak azmin kecewa dll sampah sarap lagi. Jika umno tidak berubah kepada lebih baik atau at least seperti sebelum zaman mahadey, Malaysia memang dlm bahaya. Selagi perompak bertopengkan melayu dan islam ada dalam umno, Negara akan bankrupt.

    Jika umno tidak berubah(memang tak nampak pun boleh berubah) maka umno dan bn perlu diubah.

    APA PILIHAN KITA?

    Pilhan adalah PR. Kenapa anwar hanya menghadapi kes liwat? Kenapa takde 1 sen pun kes pecah amanah dan rasuah? Sebab memang anwar bersih dari semua itu. Dan inilah kriteria penting menjadi pemimpin utama Negara. Jika pemimpin terpalit walau sedikit dgn rasuah, maka dia tentu akan membiarkan pemimpin bawahan buat perkara yg sama. Sangat bersih sangat amanah sangat integrity mesti bermula diatas barulah dibawah boleh begitu juga, jika tidak cemerlang pun.

    Siapa pemimpin yg berani mengembalikan keperluan asas rakyat kepada Negara seperti air, elektrik, kesihatan, lebuhraya, pelajaran yg sedang dikuasai konglomerat2 yg mengaut untung saban tahun kalau pemimpin sendiri mendapat sahamnya? Hanya pemimpin yg tidak sekongkol saja yg berani. Berapa banyak duit dan berapa kali najib sanggup bagi wang kepada rakyat jika kesemua keperluan asas rakyat masih ditangan konglomerat litah darat selamanya.

    PENUTUP

    Tanyakan lah pada diri kita, jika trend pemerintahan berterusan begini apakah kita rasa kehidupan anak cucu kita dimasa depan lebih selesa, lebih mewah dari zaman kita ini? Mungkin ye untuk gerombolan perompak2 dlm umno. Teknologi memang semakin canggih(bukan ciptaan Malaysia pun) tetapi kehidupan semakin tersepit utk rakyat jelata.

    Hari ini umno kata kita mesti bersyukur kerana masih boleh makan, tidak lama lagi Tuhan akan tunjukkan hendak makan pun makin susah. Hari ini masih boleh beli nasi satu lauk, akan datang kita makan nasi dengan kuah kari saja mcm bangla. Jangan cabar Tuhan dengan bersyukur yg tidak kena pada tempatnya. Ketika itu semua pemimpin bn sudah pun berhijrah ke luar Negara dengan hasil rompakan mereka. Dikala itu penyokong umno dikampung sedang menyusur parit utk mencari kangkung longkang utk dibuat lauk. Syukurlah umno memerintah, if not kangkung longkang pun tk merasa. Hahahaha. Kesian kesian kesian.(filem P Ramlee)

    PERMOHONAN AMPUN DAN MAAF

    Kepada tuan blog ampun dan maaf mengguna ruang blog tuan. Semata2 utk meluah pandangan jika ada yg baik jadikan pedoman. Jika tidak itu tanda hamba seorg insane yg banyak kelemahan.

    Sebarang pertikaian kita kembali kepada Tuhan. Kitab petunjuk yg diturunkan. Tapi apakah ia cukup utk pedoman? Sudah masanya kita berhubung dengan ‘Tuan punya’ kitab berkenaan. Kita munajat dan berzikir memohon pedoman. Minta petunjuk terus dari Tuhan.

    Kepada yg menyokong hamba tq byk lah. Kepada yg marah tq juga kerana layanan anda. Kan kita semua rakayt Malaysia. Semua nkkan yg lebih baik utk masa depan Negara.

    Sekian dulu dari hamba dan hamba berhenti di sini utk 'muzakarah' kali ini.

    Wasalam.

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini