TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KOBAT FM


web widgets

Sabtu, 29 Januari 2011

TIDAK DAPAT SASAR CALON PAS, SENJATA DI HALA KEPADA SUAMINYA PULA

Oleh: WFAUZDIN NS

MERAPU tidak sudah-sudah Muhyiddin di Tenang. Beliau sudah tidak Tenang lagi apabila semua hujahnya tidak menunjukkan kredibiliti sebagai seorang TPM.

Bayangkan isu suami calon PAS yang mendapat MC pun beliau boleh pertikaikan. Beliau belum pun tanya doktor kerajaan yang memberikan MC kepada suami Puan Normala, beliau sudah menganggap suami calon PAS itu berbohong tentang sakitnya. Kenyataan beliau di dalam Malaysiakini, " Muhyiddin meminta pengundi di DUN Tenang, supaya membuat penilaian mereka sendiri terhadap perbuatan Ma'arof memberikan perakuan yang disifatkannya sebagai bohong untuk mendapatkan cuti sakit".(Malaysiakini)

Wahai Muhyiddin, mengapa tuding jari pada Ma'arof suami Puan Normala? Siasat dulu doktor yang memberinya cuti sakit tu. Masakan pesakit boleh tipu doktor dan doktor tidak langsung membuat pemeriksaan sebelum memberikan cuti sakit? Jangan jadi kurang cerdik dan memperlekehkan tugas seorang doktor. Jika doktor itu cuai dan tidak laksanakan tugas dengan betul, tindakan hendaklah diambil ke atas doktor. Jika suami Puan Normala `membeli' MC dari doktor, kedua-duanya perlu diambil tindakan.

Hakikatnya Muhyiddin terasa tertekan dengan sokongan semakin meningkat disaat akhir buat calon PAS. Serangan Muhyiddin selama ini tidak berkesan malahan hujahnya sering menjadi bahan tertawa. /wfauzdin.blogspot.com

2 ulasan:

  1. APA LA PUNYA YAKPUR KAMJAT MENTERI SEMBAB NI ! DAH TAK ADA MODAL KA ? MSNS ADAB & ADAT KESOPANAN SEORANG BERTARAF MENTERI ? MANA KEPROFESIONALISME SEBAGAI SEORANG PARTI SEKUTU APCO ?
    PENASIHAT TAK AJAR KOT !

    BalasPadam
  2. Yang bertanding Cik Gu Normala, yang kena belasah suaminya. Apa punya modal Yang BN bawa ni. Hati khaudu tak berkesudahan. Yang pengetua sekolah punyalah dungu tunjukkan salinan MC tu apa hal? Ini bukan isu politik tapi nak dipolitikkan! Muhyiddin opportunis dengan tiket menterinya tapi tersalah ruang lantaran si pengetua sekolah ni pun begitu mudah membelakangkan prinsip pengurusan sekolahnya.Mana boleh suka-suka dedahkan maklumat guru kepada umum. Protokol mana yang diamalkan? Inilah gejala melayu umno yang suka berpaksikan kepada modal meruntuhkan akhlak bangsa sendiri atau mungkin ini kesan dari pentadbiran pemikiran mamak selama 23 tahun yang diperolehi! Janganlah kita jadikan maruah sebagai bahan londehan seseorang individu semata-mata untuk memperolehi sokongan umum.Tak kah ini bodoh namanya?

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini