TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KOBAT FM


web widgets

CERAMAH DI MENTAKAB

CERAMAH DI MENTAKAB

Ahad, 18 September 2011

TIDAK GUNA LAPOR POLIS, AKHIRNYA " RAKAMAN CCTV ITU TULEN"

Oleh: WFAUZDIN NS

AWAL dulu saya memang sokong sangat jika AMK atau PKR sendiri, bahkan DS Anwar sendiri membuat laporan Polis terhadap sebarang fitnah moral terhadapnya. Tetapi, setelah beberapa kes yang berlaku saya mula tidak percaya lagi kepada laporan Polis. Cuba teka, berapa banyak yang telah Polis siapkan fail aduan untuk peminum arak tegar `Papagomo' ini? Apa kesudahannya?

Hari ini, berikutan satu lagi pendedahan `paling bodoh' yang pernah dilihat iaitu pendedahan rakaman CCTV yang kononnya melibatkan DS Anwar dan Eskay, Pemuda PKR (AMK) hari ini membuat laporan polis terhadap penulis blog `penagih arak' tegar itu. Laporan itu dibuat timbalan ketua penerangannya Rozan Azen Mat Rasip di balai polis Jalan Dang Wangi di ibu negara hari ini. Penagih arak tegar berperut buncit itu telah menyiarkan di dalam blognya rakaman CCTV yang memperlihatkan Eskay di pintu lift berbaju T-Shirt tanpa kolar berbaju biru gelap, tetapi digabungkan dengan rakaman di dalam bilik pula tetapi Eskay `bertukar baju' kepada kemeja berkolar warna putih cerah dan bertali pinggang. Orang bodoh tetap akan bodoh walaupun diberi gaji beribu-ribu untuk buat kerja fitnah.

Oleh yang demikian, usaha AMK atau sesiapa sahaja untuk membuat laporan Polis adalah satu usaha yang akan menaikkan `gaji dan elaun' si perut buncit Papagomo. Ada sesiapa kisah? Mana laporan yang terdahulu mereka campakkan? Jadi, perlu apa kita buang masa untuk melayani kerja bodoh pengampu Umno ini?

Biarlah mereka menyalak siang malam mencabar kita atau DS Anwar membuat laporan Polis atau saman mereka, jangan dilayan kerja-kerja Syaitan yang telah diatur oleh sekutu mereka Apco itu. Fokus kita adalah menyusun strategi sebaik mungkin untuk menawan Putrajaya. Cukup sekadar kita jawab hujah dan fakta bodoh mereka melalui media yang kita ada, tidak perlu kita menyusahkan pihak Polis yang akhirnya nanti akan buat pengumuman bahawasanya `rakaman CCTV itu adalah tulen"./wfauzdin.blogspot.com

27 ulasan:

  1. Orang yang bodoh ialah orang yang tak tahu dan tak mahu belajar. Rakaman CCTV warna dengan CCTV infrared memanglah akan nampak berlainan. Itupun nak kena beritahu ke..

    BalasPadam
  2. "Jika seseorang yg Fasik membawa berita hendaklah disiasat terlebih dahulu" jangan cuba mengulas seperti saudara yg mengulas di atas takut-takut dikira penyambung lidah fitnah.Wallahuallam

    BalasPadam
  3. Kalau ye pun kamera berbeza, takkan corak baju pun berlainan. Kalau baju gelap Eskay boleh jadi cerah dalam infrared, apasal rambutnya dan tali pinggang yang hitam tak bertukar menjadi cerah.

    Kesungguhan puak-puak ini untuk membuktikan keesahan video dahulu dengan mewujudkan video sekarang telah menyebabkan kebolehpercayaan video terdahulu dengan sendirinya terhapus. Ini menunjukkan bahawa video-video ini adalah dibuat-buat untuk menjahanamkan imej DSAI. Bodoh punya UMNO.

    BalasPadam
  4. Aduss!!! Makin lama..makin menjadi-jadi benak kauorang...bodoh melantun-lantun...
    Din, lu pun sama...umur makin usang..muhasabah la diri tu..jangan taksub sangat..nanti buta-buta aje diheret dajjal durjana..

    Nah..tengok ni..belajar sikit ilmu IR camera
    http://www.youtube.com/watch?v=zabgZlZKh1I

    BalasPadam
  5. WFauzdin
    puak puak anak haram jadah ni dah lah tak takut dengan Allah,buat pula kerja bodoh.
    anak haram jadah 5:46 am pula dah lah bodoh ,nak perbodoh orang pula.baju kolor bolih bertukar kepada tanpa kolor pula apabila guna teknik berlainan.lagi buta kayu puak puak ni,kalau dekat lif bolih guna gambar warna pasai apa pula dalam bilik guna hitam putih.ini tak lain kerja hampa nak tipu minda orang.BODOHNYA HAMPA

    BalasPadam
  6. AMK nie buat kerja x fikir atau memang xde strategi ??

    BalasPadam
  7. ....masalahnya bukan soal tulen atau tidak, puak ni hanya nak menimbulkan ISU supaya rakyat sibuk membicarakannya dan terlupa masalah yang membelenggu kehidupan mereka. Di samping itu dapat menutup PEKUNG mereka sendiri yg sedang menjahanamkan negara ini contoh isu pemberian kerakyatan kepada warga asing dgn begitu mudah... itu sebab rakaman video yg amat rendah kualitinya pun dikutip TV3 suku jadi berita utama.. ini semua rangkaian UMNO. Taktik yang mereka gunakan sekarang ialah sentiasa menyerang contoh isu Mat Sabu, JAIS(kristian), dan kini timbul kembali video Anwar dan akan menyusul bnyk lagi. Sementara itu kerja2 LAKNATULLAH mereka terus berjalannnnn....

    BalasPadam
  8. puak UMNO ni lagi banyak bercakap lagi terserlah mengambarkan penipuan terhadap rakyat .....jangan layan sanagat puak UMNO yg misi utamanya perbodohkan rakyat supaya mereka kekal memerintah dengan zalim.....peerah UMNO.....

    BalasPadam
  9. papagomo yg ternayata minum arak dan bukan dikalangan islam yg disukai Allah dan org ini lah yg amat dipercayai oleh UMNO.....mana lah rakyat terutama berugama Islam nak percaya pada UMNO....peerah UMNO......munafik kata islam....peminum arak dipuja2

    BalasPadam
  10. Aku tahu kauorang frust....tapi nak buat macammana lagi kan...pemimpin idola lah katakan.. peliwat ke..penzina ke...pedulikan itu semua.. Tak kan la nak tarik hand-brake mengejut pulak.. malu lah...buat-buat pekak udah le..janji pGAYr....ha..ha.. BUDUSSS!!!!

    BalasPadam
  11. Din.., hang waktu zaman muda dulu taik main juboq pa....haa...lain macam je ni bela si Nuaq Brahi tu...

    BalasPadam
  12. ALLAH TAK SUKA HAMBANYA YG TAK BERILMU MCM TUAN BLOG ni yg MUDAH SGT dibodohi kerana tiada ILMU..KEBODOHAN ITU ATAS DIRI SENDIRI TETAPI TUAN BLOG BERJAYA MEMBAWA RAMAI LAGI GOLONGAN2 BODOH BERSAMANYA..TUHAN LAKNAT ORG2 YG SEJENIS INI..

    ORG YG TIDAK BERMORAL DIANGKAT SBG PEMIMPIN! APA NAK JADI DGN DUNIA INI?

    MASYAALLAH..

    BERTAUBAT LA SELAGI DIBERI PELUANG UTK MELAKUKANNYA..

    BalasPadam
  13. Infrared camera tak boleh disembunyikan sbb cahaya LED infrared mesti menerangi subjek. Cuba lihat kamera CCTV dgn infrared function, memang lampu LED jelas kelihatan atau tidak terlindung. Sama juga camera handy cam. So, takan Anwar tak nampak camera, melainkan pelakun tu memang dah tau kamera sdg merakam. Lagipun kat Carcosa Eskay kata dia terjumpa perakam dlm laci bekunci, tapi dekat mahkamah dia kata dia punya perakam. Kalu tak menipu, apa lagi?

    BalasPadam
  14. Wahai Din yg sudah lanjut usia, renung-renungkanlah apa yg Tanpa Nama 12:14 katakan.. Kejahilan hang Din kalau hang nak simpan kat hang sorang-sorang sampai mati..ikut hang la...Tapi masalahnya hang turut heret orang lain sama ke lembah kebinasaan, yakni lembah bangang...Aku kesian kat hang Din...hang bukannya tak bagus..hang ni jenis baik...cuma bangang saja kut...

    BalasPadam
  15. Tanpa nama 1:40pm.., persoalannya, siapakah gerangannya manusia yg bersama Eskay kat lift lobby tu? Kalau hang so particular dgn bab menipu.., Anwar tak menipu jugak ka?? Ikutkan Anwar, dia tak kenal sapa tu Eskay..kenyataan yg diucapkan pada mulanya.. Come on la..setiap PC bila dia mengadap soalan..boleh baca dah sikap auta dia..kelentong mengalahkan keling..bila tersepit, mulalah nak mengamuk..
    Berkaitan camera IR.., banyakkan la buat research..letih aku nak ajar..

    BalasPadam
  16. Malas nak buat research sbb memang bab kamera CCTV ni mcm makan nasik je. Nak sembunyi kamera kena pakai pin-hole camera atau kamera kecik. Tanpa lampu IR , kamera ni tak boleh melihat dalam gelap. IR camera aktif bila cahaya kurang dari 0.5 LUX. Dalam video dengan pintu bilik mandi terbuka sepatutnya fungsi IR berhenti dan bertukar jadik color. Sama juga semasa pukimak Eskay membuka pintu keluar, sepatutnya video bertukar jadik warna. Video tu samada telah ditukar menjadi hitam putih dan di"blur"kan sebab bijik mata pelakun dan chinadoll sepatutnya bersinar dilipahi chaya IR.

    BalasPadam
  17. Nenek nak meninggal pun tahu siapa yang mengerjakan placur china tu hehehehehehehehe dia dgn si SHABU tu sama je sorang gi mengerjakan bini orang tapi kalau mengutuk orang dan bercakap agama fuhhhhhhh mcm dia ni agama di tahap tertinggi.... buka mata buka minda.... PEACE

    BalasPadam
  18. AKU PELIK KORANG BISING PASAL BAJU...???? KENAPA KAMU TAK BUKA MATA KAMU SEBESAR-BESARNYA YANG MELAKUKAN ITU ORANG YANG KAMU KAGUMI???? TERIMA HAKIKAT DIALAH ORANG YANG MELAKUKAN AKSI TERSEBUT... KENAPA PERUT DAN BAJU MENJADI SANDARAN??? MUKANYA JELAS SEMASA BERSAMA PEREMPUAN TERSEBUT ADAKAH ANDA SAJA2 BUAT TIDAK NAMPAK??? KALAU NAK SETIA DENGAN PEMIMPIM PUN JANGANLAH MEMBUATKAN DIRI ANDA KURANG CERDIK... SATU MASA NANTI KALAU PENJENAYAH DITANGKAP TAPI DILEPASKAN KEMUDIAN KERANA APA??? KERANA PERUTNYA TAK BUNCIT SAMA DENGAN SIPENJENAYAH??? MUDAHNYA MELAYU DIPERBODOH......... ADA OTAK PAKAI JANGAN GUNA LUTUT MASA BERFIKIR....

    BalasPadam
  19. Din.., kesian sungguh aku kat hang..Macammana la hang nak perjuangan hang diberkati Allah swt..kalau hang buta mata hati pi lantik penzina sebagai pemimpin hang?? Hang ni dah kira dah hanyut sesat dibawa arus ketaksuban hang dah.. Banyak-banyak la solat malam minta Allah swt buka pintu hati dan cerahkan minda hang...kesian sungguh aku kat hang...Hang tak kesian ka kat anak bini hang?? Hang tak belajar ka pasal Dajjal akhir zaman??

    BalasPadam
  20. Dia mengentot chinadoll tak menyusahkan rakyatlah. UMNO/BN dok merogol, mencuri, menggondol wang rakyat, duit cukai, projek2 bodoh tak mendatangkan hasil dan membuat rakyat merana, pencacai & penyokong BN/UMNO tutup mata. Siap jilat buntot lagi ape kejadahnya. Dosa dia (kalau betul pun) dia tanggung sorang, dosa UMNO/BN semua rakyat kena tempias ape hal?. Haram satu undi pun takkan ku pangkah BN jahanam.

    BalasPadam
  21. Yg mncerca di atas tok sah lh tunjuk bodoh tahap gaban.ingt hang sorng je tau bab infra red ke?klau dh brbyang di dinding,IR apa jdah ny.ada pkai lmpu sorot lh tu.dn toksah nk crita hal ugama,korng brckp pun mcm org tkda ugama.papagomo buat fitnah korng tlong sebar kn.di akhirat nnti kita yg mmprtahan kn nya tk kn di soal,tp korng tu, brsdia lh mnghadapi hukuman Allah.

    BalasPadam
  22. saperti kt Azlina Osman Said,dlm kes video seks ni,kita tngok le dulu sape yg bwa cerita,Rahim Thamby Chik !!!

    BalasPadam
  23. Kesiaaaann....... Kesiaaaannn.....

    BalasPadam
  24. disebabkan satu kumpulan mengangkat kaum nabi luth sbg pemimpin, satu negara bakal menerima azab ALLAH jika kita tidak menentang..

    aku taknak negara aku diturunkan malapetaka dari ALLAH..pemimpin yg busuk perlu ditumbangkan demi kesejahteraan agama, bangsa dan negara, utk generasi masa depan..

    sbg khalifah dimuka bumi, adalah menjadi tanggungjawab kita utk mengamalkan yg maaruf, menolak yg mungkar..jd tanye diri masing2, adakah tanggungjawab ini sudah anda laksanakan?

    pemimpin akan mencorak negara mase depan -- itu sbb ALLAH tekankan kenapa seseorg pemimpin itu mempunyai sifat dan akhlak yg baik..

    BalasPadam
  25. betul2..pemimpin yg busuk dan tak elok perlu ditumbangkan..sy setuju..tapi ramai yg nak kena ditumbangkan nie..adoi..kat PR ada ramai. kat umno lagi ramai, dap pun ramai..abis tu sape yg nak kita buang dulu?..hehee

    BalasPadam
  26. hahaha bodoh-bodoh korg ni..kat cctv tu kn angle atas..ko nk compare tepi ngn view atas mmg tk same nk compare tepi bia dgn tepi bukan ngn atas..bdk2 pn pndi klu nk compare mcm mane ni korg da besar tk pki otak nk pk..aku tk sokong mane..tp masing2 da nmpk bodoh nye..ehm sabar je la...

    BalasPadam
  27. Kalau tak percaya suruh AMK ke? PAS ke? DAP ke? atau Anwar sendiri hantar kat pakar samada video tu tukin ke tak? Suruh Anwar hantar kat CIA je? Jangan melalak aje kalau benar benar nak tau kebenaran cari lah jalan yang profesional untuk mentidakkan tuduhan tum tak akan sunggup hidup hidup kena tipu sampai mati.

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini