TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KOBAT FM


web widgets

ADAKAH WAJAR DITERUSKAN RUNDINGAN DENGAN PAS ?

Rabu, 7 Disember 2011

MAAFKAN AKU, PAPAGOMO


HARI ini aku takde idea nak tulis apa-apa tapi terasa nak juga menulis.  Itu hari dua hari berturut aku tak menulis pasal keuzuran akibat demam.  Mungkin demam kerana kena sampuk atau terkena virus lembu yang bersidang kat `Place Where Talking Cow' (PWTC) yang saban malam memekak kat kaca TV aku.

Tiba-tiba hari ini sengaja aku buka blog mamat kaki mencarut Papagomo yang baru-baru ini telah dibuat laporan Polis oleh Amin Iskandar kerana blog beliau menfitnah Amin Iskandar.  Semenjak bila blog Papagomo tidak buat fitnah?  Bukankah beliau diberanakkan oleh maknya di dalam parit sememangnya untuk membuat fitnah di muka bumi ini?  Jika tiada fitnah, di mana papagomo nak mentekedarah kasi makan anak bini beliau yang memang sudah serasi dengan makanan haram sejak lahir lagi?

Belek punya belek blognya, aku mahu cuba cari kalau boleh satu je tajuk yang satu ayat pun tidak ada unsur fitnah.  Kalau aku jumpa, aku nekad nak jamu anak-anak papagomo sekali je merasa makanan yang halal untuk menjadi darah dagingnya.  Malang sungguh, aku tak jumpa.  Apa yang aku jumpa posting terbaru dalam blog mamat kaki `blue' ini adalah seperti berikut;

Kisah banjir di Kajang.  Dia kata banjir berlaku di Kajang baru-baru ini bagai Tsunami angkara PR memerintah Selangor.  Aku nak tanya, bangang ke tak apa yang Papagomo sebut tu?  Malas aku nak berhujah pasal isu ini pasal kalau aku jawab nanti orang kata aku bodoh cam dia juga.  Aku duduk Kuantan pun aku baru je meredah banjir yang luar biasa tengah-tengah bandar Kuantan.  Rupa-rupanya Pahang pun PR yang perintah selama ini.

Masuk pula tajuk lain.  Kali ini Papagomo cerita pasal Husam Musa, Naib Presiden PAS berpegang tangan dengan Cina Doll.  Ada gambar dia sertakan.  Sekali lagi aku terasa bodoh jika aku nak jawab tuduhan Papagomo tersebut kerana tengok pada gambar yang dia letak kat blog dia itu pun semua orang boleh tahu memang sahih Papagomo ni mata dia `bular' atau cacat.  Mungkin terlalu kerap menonton video seks ciptaan Datuk Eskay.  Sebenarnya dalam beberapa blog pro PR pun dah jawab isu gambar tersebut, cuma malas aku nak ulas memadai aku tengok gambar pada blog puaka tu pun aku dah boleh nilai tahap keringnya idea Blogger belaan Umporno ini.

Masuk lagi satu tajuk.  Dia ceduk Twitter kononnya Nurul Izzah yang punya.  Mamat yang dilahirkan dalam parit ni sebut Nurul Izzah dalam Twitternya mempromosi minum arak.  Hehehe...nak aku ulas ke cerita bangang cam ni?  Aku tengok copy Twitter dengan gambar Nurul Izzah tu pun aku tahu dah....Jadi, sekali lagi Papagomo terbogel.

Ni tajuk lain pula yang mana kali ini dia nak belasah Bung Mokhtar, MP dari Bn tu.  Pelik, mengapa dia belasah MP dari Bn pula ye?  Rupa-rupanya salah sikit je....pasal Bung Mokhtar desak Shahrizat letak jawatan atas isu NFC (feedlot) atau senang cerita kisah lembu dapat kondo tu lah....Kenapa pula mamat bangang ni marah sangat?  Mudah je....`lembu' akan marah jika tuan lembu diganggu.  Bukankah Papagomo sudah lama menjadi `lembu', maka tentulah beliau marah bila Bung Mokhtar sentuh tuan lembu.  Maka, beliau pun kata bahawa Bung Mukhtar desak Shahrizat letak jawatan adalah kerana ada `hubungan' di antara isteri Bung dengan Anwar.  Dia pun letak gambar isteri Bung Mokhtar sedang bersalam dan mencium tangan Anwar.  Ooohh...itu lah hujah kononnya yang menyebabkan Bung Mokhtar desak Shahrizat letak jawatan ye? 

Korang nampak tak betapa bankrapnya Blogger pencacai pengutip sampah seperti Papagomo ni cari makan?  Apa pun, aku berdukacita tak dapat nak tunaikan hajat aku nak kasi anak-anak dia merasa sekali je makanan yang halal sebab aku tak jumpa satu patah pun ayat yang tidak mempunyai unsur fitnah dalam blog beliau.  Maafkan aku ye, Papagomo.  Tak pe lah, aku akan cuba lain kali selagi dia tak mampus./wfauzdin.blogspot.com


10 ulasan:

  1. Kasi dia masuk lubang bawah tanah bertiang dua saja baru boleh diam si pemfitnah tu.

    BalasPadam
  2. Keje korang Fuckatan Rakyat pun memfitnah juga apa....sama je korang ni...sapa bayar lebih tu le yg korang junjung...spai kene jubor...hahaha

    BalasPadam
  3. Blogger politik sume sama...dia kata dia...yg penting pembaca blogger kene pandai...baca dua-dua belah pihak...lps tu buat keputusan sendiri...skrg zaman moden maaa...info semuanya cepat sampai...sume ada agenda masing2 yg ingin ditegakkan...klu dh kene byr lagi le dia try macam-macam fitnah....layanzzz

    BalasPadam
  4. betulla azmi auuuww, orang beriman pun ada agenda dan orang melawan printah tuhan pn ada agenda, tp orang beriman agenda mereka lebih diakhirat nnti, bukan hanya mencari makan tk kira halal ke hram ke sapu smacam, ada fahammmm?

    BalasPadam
  5. Tapi yang aku lihat siapa yang percaya tulisan-tulisan dari blog pro-BN kategori yang sesuai diberikan adalah BANGANG.

    BalasPadam
  6. Blog PRO-BN...isinya ampuh dan berulang2...sampai tak ingat bahawa cerita dah basi..dok ulang kat situ juger...lpas itu suka cari gambar2 yg boleh dihubungkait dgn citer..!!

    BalasPadam
  7. kesihanilah papagomosex tu...
    baiknya kurung jer bagi makan arak banyak2 tentu dia suka

    BalasPadam
  8. bro, klu x silap aku...chegubard pun ader story gak...hahahaha...x kenal langsung papagomo ni...tp bila dapat tau dari TT...aku selak laa...fuhh dasat...mmg dasat...syabas dan tahniah papagomo...cita la lagi...layan fantasi kadang2 best gak....khakhakha....

    BalasPadam
  9. Maki, maki, jgn tak maki. Makian inilah yg membawa anda ke syurga Nabi N.ajis. Anda memang sah dah ada tiket ke syurga yg dijanjikan oleh Nabi anda. Orang lain tulis fitnah ada bukti, anda tulis fitnah pakai rasa jer beb.

    BalasPadam
  10. sama jerlah ..ahli politik memang kaki mencarut...kenapa lak nak tuduh dia...?jawapannya sebab dia tak sokong PR..betul tak?
    Dosa ke mencarut...kan TUHAN pun mencarut?

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini