TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KOBAT FM


web widgets

Selasa, 21 Disember 2010

PRK DUN TENANG - PR BUAT KEPUTUSAN TEPAT DAN BIJAK

Oleh: WFAUZDIN NS
PR telah membuat satu keputusan yang tepat dan bijak apabila memilih PAS sebagai parti yang akan mewakili PR di dalam PRK Dun Tenang, Johor nanti. Walaupun pengundi kaum Cina di Dun Tenang lebih kurang 30 %, PAS memang berkemampuan berhadapan dengan Umno/Bn di kerusi tersebut.

PKR sudah tentu belum bersedia untuk bertanding pada ketika ini kerana PKR masih di dalam proses pemulihan dalaman setelah berlangsungnya pemilihan pimpinan di dalam partinya baru-baru ini. DAP juga dilihat tidak bersesuaian bertanding di kerusi tersebut kerana kaum Melayu boleh dikatakan menjadi majoriti di Dun berkenaan.

PAS tiada masalah untuk menarik undi dari kaum Cina kerana sudah tidak menjadi pelik lagi kaum Cina menyokong PAS. Mungkin sedikit masalah bagi PAS adalah untuk menarik undi dari kaum Melayu yang mengaku Islam. Tidak pelik juga jika terdapat orang Melayu yang mengaku Islam masih tidak mahu kepada perjuangan Islam yang dibawa oleh PAS sekian lama. Ini semua adalah kerana mereka telah dilatih dan ditanam di dalam jiwa mereka bahawa hanya Umno sahaja yang memperjuangkan Islam.

Seandainya di dalam PRK kali ini, Umno tewas kepada PAS maka ini bermakna saat kejatuhan Umno semakin hampir. Terlalu banyak isu yang boleh dimainkan oleh PR di dalam kempen yang akan berlangsung nanti. Isu ketuanan Melayu, isu kenaikan harga minyak dan barangan keperluan, isu berkaitan masalah sosial dan keselamatan dan berbagai isu lagi yang tidak mungkin mampu Umno/Bn menjawabnya. Hanya media haprak sahaja yang boleh digunakan oleh Umno untuk menegakkan benang basah mereka.

Justeru itu, PR mestilah menggunakan saluran media yang kita ada untuk menyampaikan segala maklumat dan pendedahan tentang penipuan Umno/Bn. Saya menyeru kepada semua rakan Blogger agar kita bersatu untuk menyerang Umno/Bn dari semua sudut. Kita harus bangkit untuk membantu PR untuk menumbangkan Umno/Bn yang sentiasa mahu menghisap darah rakyat tidak kira Melayu, Cina, India dan semua kaum di negara ini. Umno wajib kita hapuskan dari bumi bertuah ini dan rakyat wajib kita selamatkan./wfauzdin.blogspot.com

3 ulasan:

 1. salam tuan..

  kewajipan meletak calon untuk melawan umno barisan nasional adalah sangat2 diharapkan...

  namun, persoalannya adakah kita sudah cukup mantap untuk melawan SPR yang sentiasa mencari helah untuk memenangkan umno barisan nasional.

  mungkin kita perlu boikot prk Tenang ini,bagi mengukuhkan Pakatan secara dalaman dan sebenarnya umno pun tak mahukan prk di Dun yang mereka kuasai...

  apa2 pun saya sokong Mazlan Aliman mewakili Anak bagi melawan Bapak..wallahua'lam

  BalasPadam
 2. Mungkin sedikit masalah bagi PAS adalah untuk menarik undi dari kaum Melayu yang mengaku Islam

  Harsh words
  Definitely will open a floodgate of hate comments from UMNO cybertroops who will be questioning ur "keislaman", wfauzdin

  BalasPadam
 3. kalau sume pon korang x percaya..
  dari polis ke spr ke sape² pon yang ada dalam kerajaan ni.. korang pindah je la.. cari negara lain.. jadi la spr sendiri, polis sendiri, pm sendiri..
  dsai da ada leh jadi pm..
  tapi korang kene start cari tapak baru la.. tunggu memana pulau yang xde tuan.
  hahaha..

  BalasPadam