TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KOBAT FM


web widgets

Rabu, 30 Mac 2011

BEKAS KETUA WIRA PERKASA HADIR CERAMAH MENENTANG FITNAH II DAN BAKAL SERTAI PR ?

Oleh: WFAUZDIN NS

SAYA ada mengulas tentang pengunduran Ketua Wira Perkasa iaitu Arman Azha daripada jawatannya di dalam Perkasa. Beliau bagaimanapun mengakui masih menjadi ahli Perkasa seumur hidup dan masih memegang jawatan di dalam Pemuda Umno Bahagian Petaling Jaya Utara.

Di antara sebab beliau meletakkan jawatannya di dalam Perkasa adalah kerana beliau menganggap perjuangannya di dalam Perkasa tiada `political Will' atau keupayaan politik untuk merubah keadaan. Ini bererti Arman mempunyai cita-cita politik yang tinggi untuk mencapai sesuatu.

Mengikut berita yang dikeluarkan oleh Pahang Daily, Sdr Arman mengaku beliau telah hadir di dalam program Ceramah Perdana menentang Fitnah II ke atas DS Anwar yang telah diadakan di Stadium Melawati baru-baru ini. Ulasan yang dipetik dari Pahang Daily adalah seperti berikut;

"Arman memberitahu, beliau belum berundur daripada UMNO tetapi akan melihat mana-mana parti politik yang akan mengangkat martabat agama, bangsa dan negara sebagai prinsip perjuangannya. "Saya tidak cakap akan menyertai mana-mana parti politik tetapi saya akan melihat dan mengkaji parti yang memperjuangkan prinsip saya. Hanya dengan kuasa politik saja, kita dapat memastikan kuasa, hak dan martabat bumiputera khususnya dikekalkan. "Walaupun saya dilihat berada di Stadium Melawati untuk mendengar caramah tentang fitnah kedua, itu menunjukkan saya terbuka untuk mendengar apa yang disuarakan kedua-dua pihak," tambahnya. Terdapat kemungkinan Arman akan bersama Pakatan Rakyat dalam masa terdekat ini. Apakah dakwaan itu benar atau sebaliknya. Sama-sama kita tunggu seterusnya" (Ulasan Pahang Daily Online)
Suka saya mengingatkan Sdr Arman, sekiranya beliau ingin memilih PR sebagai wadah perjuangannya beliau terlebih dahulu mesti keluar dari kepompong Perkasa. Idealogi Perkasa samasekali bertentangan dengan hasrat PR untuk mewujudkan sebuah negara yang adil dan saksama tanpa mengira kaum dan agama. Di dalam PR, tiada pendekatan `rasist' terhadap mana-mana kaum yang sering ditonjolkan oleh Perkasa. Lebih-lebih lagi, PR melihat Perkasa seolah-olah komponen di dalam Umno bukan komponen di dalam Bn.

Seandainya beliau memilih untuk menyertai PR, beliau mestilah ikhlas tanpa memikirkan habuan atau tempatnya menjelang Pilihanraya Umum Ke 13 nanti. Kita juga mengharapkan agar mana-mana pemimpin dari PR agar tidak mudah menerima sesiapa sahaja yang baru menyertai kita untuk diletakkan sebagai pemimpin atau calon di dalam pilihanraya. Sejarah banyak mengajar kita tentang beberapa peristiwa yang berlaku. Kita boleh terima mereka sebagai ahli biasa tanpa syarat.

Ini bukan bermakna kita bersikap buruk sangka kepada mereka yang ingin menyertai kita tetapi kita harus berhati-hati apatah lagi kita akan menghadapi pilihanraya umum tidak beberapa lama lagi. Keyakinan ramai pihak bahawa PR mampu berada di Putrajaya selepas Pilihanraya Umum Ke 13 nanti mungkin menarik minat mereka di luar sana untuk mendapatkan sesuatu. Walau bagaimanapun, kita tidak boleh membaca niat hati seseorang cuma kita perlu lebih berhati-hati./wfauzdin.blogspot.com

3 ulasan:

  1. Buat apa terima mereka yang jelas sanggup buat apa saja untuk kedudukan.

    BalasPadam
  2. Mamat nilah yang bergambar dengan seorang wanita (bini dia?) yang menggairahkan kerana pangkal payudaranya yang 'gebu' tu!! Inilah wajah pejuang Melayu dan Islam yang menghalalkan cara adegan seks menerusi rakaman video dan tidak dianggap menyalahi undang-undang. Kita masih tunggu pendedahan oleh Minah Jalang yang nama sebenarnya ialah Umi Hafilda, barangkali produsernya ialah Mamat yang nama sebenarnya ialah Mat Ezam.

    BalasPadam
  3. Aku tak pikir Mamat ni sanggup hidup susah join PR. Aku tahu lah sebab kalau dah biasa bergelumang dengan duit duduk dalam UMNO dan masih lagi join UMNO dan PERKASA, mustahil dia akan tinggal kesenangan dia. Kalau join PR pun, kemungkinan cuma untuk jadi SPY UMNO dan kalau ikhlas pun, sekejap je lebih kurang macam Zahrain, Zul Kulim, Zaid Ibrahim dan beberapa orang lagi mangkuk hayun lain!!!!

    BalasPadam

Terdapat ralat dalam alat ini