TERIMA KASIH KERANA ANDA SUDI MENJADI TEMAN KAMI, SILA DAFTAR SEKARANG

Catatan Popular

KOBAT FM


web widgets

Sabtu, 19 Mac 2011

GERTAKAN GOBALA TIDAK MENJADI

Oleh: WFAUZDIN NS

MP Bagan Serai, Gobalakrishnan telah mengemukakan tuntutan mohon maaf terhadap MP Machang, YB Saifuddin Nasution di dalam tempoh 7 hari berkaitan dakwaan Saifuddin kemungkinan Gobala mendapat habuan setelah keluar dari PKR. Sekiranya Saifuddin gagal untuk memohon maaf, beliau akan berhadapan dengan saman berjumlah RM 12 juta.

Gertakan Gobala terhadap Saifuddin nampaknya langsung tidak diendahkan oleh Setiausaha Agung PKR tersebut malahan beliau bersedia untuk berjumpa dengan Gobala di mahkamah. Jawapan rengkas Saifuddin seperti berikut, " “Alasan saya ialah saya telah ketengahkan beberapa fakta yang mengukuhkan kenyaaan awal saya mengenai punca dan sebab musabab kenapa beliau telah mengkhianati parti walaupun bertanding atas tiket KEADILAN kemudian mereka-reka segala alasan melalut untuk mengesahkan atau mensahihkan tindakannya mengkhianati parti," Katanya, sepanjang 12 tahun mengenali Gobala dalam PKR, beliau tahu kemampuan kewangan wakil rakyat itu.

Sebelum meminta Saifuddin memohon maaf, sewajarnya Gobala terangkan di mana beliau memperolehi wang sebanyak itu. Tetapi Gobala memilih untuk menyelesaikan isu ini di mahkamah. Mungkin ada harapan buat Gobala menjadi jutawan segera jika memenangi kes ini, atau Gobala akan dibuktikan sebagai pengkhianat rakyat Di Bagan Serai. Apa pun keputusan di mahkamah nanti, yang jelas pengundi-pengundi di Bagan Serai sudah pasti akan menolak beliau di dalam PRU nanti. Sebelum Gobala istiharkan diri keluar dari PKR, saya telah pun menulis bahawa orang ini sedang mencipta alasan untuk keluar parti dan jangkaan saya memang tepat.

Syabas buat Saifuddin yang tegas dengan pendiriannya di dalam isu ini. Pembongkaran hendaklah terus dilakukan terhadap beberapa orang lagi Adun/MP dari PKR yang telah berubah menjadi `spesis katak' ini. Inilah tempoh terakhir mereka berada di kerusi masing-masing sebelum mereka dicampakkan oleh rakyat ke tong sampah./wfauzdin.blogspot.com

5 ulasan:

 1. Bukan MP Bagan Serai tapi MP Padang Serai

  BalasPadam
 2. Tkasih, atas ingatan. Ya, MP Padang Serai.

  BalasPadam
 3. lepas dulu padang serai kalu benar2 hilang kepercayaan pada parti. Barulah org akan percaya parti PKR ada masalah. Namun hanya kuar parti tapi MP masih duk pegang baik tok sah nak cakap hilang kepercayaan. Rakyat yang hilang kepercayaan nga gobala adalah.

  Nampak sangat hanya dengan wang ringgit maruah boleh tergadai. Inikah perjuangan. Kalah sebelum bertempur. Memalukan sungguh.

  BalasPadam
 4. Lama Dah Perati PKR,Org Umno20 Mac 2011 11:22 PTG

  Sama saja,Baik MP,Adun,Ketua Cabang.Yang jadi mangsanya adalah Ahli dan rakyat yg percaya akan Janji Setia Mereka Untuk Membela Nasib Rakyat Yg Semakin Tertekan Dgn Kerajaan BN.

  Rakyat Bagaikan Keluar Mulut Buaya Masuk ke Mulut Harimau. Rakyat Pilih Untuk Berubah,
  Wakil Yg Dipilih Tak Mahu Berubah,Demi Duit,
  Kepentingan Diri,Rakyat Tak Dipedulikan.

  Pemikiran Rakyat Selaras Dengan Pemikiran Rakyat di Negara Maju,Malangnya Pemimpin Yg di Ketengahkan Untuk Membela Rakyat,Masih Lagi Berfikiran Mundur.

  PKR Memang Memiliki Pemimpin2 Yg Bercita2 Besar untuk Diri Sendiri,bukan untuk Rakyat.

  Contohilah Kesetian Pemimpin PAS kpd Rakyat dan Ahli Parti.

  BalasPadam
 5. Go-bala sudah kantoi !, sekali tengok cam filem tamil plak... skrip tak jalan beb, semua org tau go-bala nie berlakon je lebih

  BalasPadam